Skocz do zawartości
mikaelus

Wieczór nauki na Discovery :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Bisio : chodzi ci o to 'this man is thinking about next big thing .."?

To też, teraz często leci, najgorsze, że na koniec słychać takie "pi, pi, pi, pi..." - dokładnie taki sam alarm mam w zegarku i w pierwszej chwili nerwowo szukam zegarka :) Oczywiście lepsze to niż reklamy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bisio : chodzi ci o to 'this man is thinking about next big thing .."?

Bo mnie juz to wkurza, ale da sie przezyc.  Wole takie filmiki , niz reklame dosi poraz 40 na tvn o 1am jak ogladam jakis thriller :|

"this man is thinking about next big thing: maybe it's the future of genetics... or the technology to travel to other planet... it could be a new removal energy source... or the way to extend our life spend... or even... artificial inteligence. when it happen, we'll let you know. Brakethrough, every night at ten fifty... on discovery science."

z pamieci :) co do pisowni nie jestem pewien. zakonczenia tez sa rozne (w jednym podana jest godzina a w drugim nie); mozna sie pociac jak sie slyszy to 40sty raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jednym z odcinków "Wyspiska..." mieli za zadanie zbudować łódź podwodną i przepłynąć pod wodą tor przeszkód. Niesamowita sprawa, warto to oglądać bo można się wiele nauczyć.

"Niesamowite maszyny" też rządzą - te kopary były tak wielkie że moja kopara aż opadła z wrażenia. :P

Z ciekawych są jeszcze Inżynieria ekstremalna i Superkonstrukcje. Wszystkie 100 razy lepsze od tych powalonych programów typu Bar czy Jestem jaki jestem...

PS. "Inżynieria ekstremalna" dziś o 20! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Discovery lub Discovery Science leci po kilka godzin dziennie, a czasami wrecz non-stop :D O np. teraz też leci :lol: Uważam, ze jest to zdecydowanie najlepszy program popularnonaukowy emitowany obecnie w TV :)

A propos "Wysypiska", to jak ktos nie ma Discovery, to ten program jest też na TVN Turbo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no TOP GEAR jest zajedwabiste :D

Najlepszy do tej pory był imo odcinek z testem Ferrari Enzo i tym subtelnym przemyceniem reklamy ksiazki wlasciciela (tak, zeby szef sie nie zorientował :lol: ), ktory zgodzil sie je pozyczyc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na discovery leciala ROBOTICA, kolesie dostawali chyba 3k $ i miesiac na zbudowanie robota. TO bylo super. Czesem leci jeszcze na Reality TV, kiedys trafilem.

Nom Robotica jest super. Ja kiedys o 15 w jakis dzien na Discovery trafilem. A na TVN Turbo najlepsze jest Top Gear i tez fajne bylo Monster Garage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie Narodzin samochodu, to widzialem serie, gdy budowal Jaguara E-type. Cudo.

Na TVN Turbo jest wiecej ciekawych programow procz Top Gear. Jest jeszcze Fifth Gear i Motorvision Classic. W tym ostatnim, to czasem takie sa maszynki, ze normalnie zielony z zazdrosci jestem.

Najlepszy wg kawalki TopGear to byly te starsze:

- gdy bodajze Elise sciagalo sie z Apachem

- Stig spadl z lotniskowca Jaguarem

- Jerremy zrobil jakas tuningowana bryke i taka panienka z Fifth Geat tez i sie scigali. Wiadomo kto wygral :)

Teksty tez czasami maja takie boskie, ze mozna pasc ze smiechu.

"I'm a driving god' :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa.... dzisiaj jakas powtórka byla co nowego Vipera testowali i taki tekst: "Faceci od naklejek są pewni - ten wóz ma tylną kanape" :lol: A na naklejkach bylo napisane, ze np. najbezpieczniejszym miejscem dla dzieci jest tylna kanapa itp :lol: Genialne po prostu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazuja drzwi od stodoly, sianko wkolo... i tekst:

"Pewnego razu 17 ludzi postanowilo zbudowac samochod. Zamkneli sie w szopie, wzieli silnik od pickup'a, kilka rur, troche plastiku z kadluba kajaka i powstalo to... "

i wyjezdza wlasnie ten Viper :)

Tekst lecial jakos inaczej, ale ogolny sens byl taki sam. Czekasz na jakas robiona terenowke w stylu UAZa, a tu wyjezdza superbryka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne też były odcinki jak katowali terenowego pickupa Mitsubishi, ostatecznie stawiając go na dachu budynku do rozbiórki :) O dziwo potem ten samochód wjechał do studia :)

Ostatnio tez spadochroniarz miał wylądować w jadącym Mercu i za którymś razem im się to udało :D

A tydzień temu Land Roverem wjeżdżali na 300m górkę w Szkocji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio jeremy'ego widzialem w dwoch programach:

"meet the neighbours"- jezdzi po europie i nasmiewa sie ze wszustkich nacji. program z hiszpanii rzucil mnie na kolana gdy klocil sie np. w muzeach i na autostradach, ze on juz za to zaplacil. 80% wszystkich inwestycji w hiszpanii oplacone jest z pieniedzy ue- czyli naszych podatkow.

2 to program o wynalazkach ktore zmienily swiat. nie pamietam nazwy... widzialem odcinek o prochu/broni.

z sytuacji ekstremalnych- bral udzial w symulowanym zdobywaniu domu przez wojsko. w ciagu 3 min zginal 4 razy :)

i strzelal seria z kalacha do vana oddalonego o 20m. udowadnial, jaki duzy ma rozrzut. zadna kula nietrafila :)

na discovery ogladam ostatnio mythbusters. 2 kolesi na codzien pracujacych przy efektach specjalnych obala/udowadnia urban myths. nie wiem czy to jest w polsce dostepne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi