Skocz do zawartości
mikaelus

Wieczór nauki na Discovery :)))

Rekomendowane odpowiedzi

a ostatnio widzialem nowy program costam metal bele ble nie pamietam cos na bazie wysypiska (ta sama gosciara i koles go prowadza) i tez buduja jakies maszyny i przechodza rozne konurencje tyle ze te fury sa budowane przez miesiac i nie z wysypiska :) btw. czasami mnie zastanawia jak oni znajduja takie wypasy na wysypisku tam połowa samochodow jest w takim stranie ze wsiadasz i jedziesz chcail bym racowac na takim wysypisku po mnie jusz zaden by nie jedzil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ostatnio widzialem nowy program costam metal bele ble nie pamietam cos na bazie wysypiska (ta sama gosciara i koles go prowadza) i tez buduja jakies maszyny i przechodza rozne konurencje tyle ze te fury sa budowane przez miesiac i nie z wysypiska :) btw. czasami mnie zastanawia jak oni znajduja takie wypasy na wysypisku tam połowa samochodow jest w takim stranie ze wsiadasz i jedziesz chcail bym racowac na takim wysypisku po mnie jusz zaden by nie jedzil :P

To jest Full Metal Challenge - 3 druzyny, miesiac pracy i 3000 funtow na zbudowanie pojazdu. Niektorzy furki maja naprawde wypasione.

Wysypisko to: Screpheap Challenge, albo nowsza wersja to Junkjard Wars (co do pisowni nie jestem pewien)

I zostal jeszcze Thunder Races - 3 druzyny maja zbudowac samochod do wyscigu za 800 funtow,(tez z wysypiska) maja na to 24 godziny.

Wszystki programy sa zajerzyste, szkoda tylko ze sa juz lekko stare i nie sa kontynuowane, tylko powtarzane. I szkoda ze w polsc enikt na taki pomysl nie wpadl, za to kurde wydaja kase na jakies "jestem jaki jestem"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ogladam czesto Discovery:

Thunder Races 

Wysypisko

Niesamowite maszyny

Inżynieria extremalna

PS: Niesamowite maszyny : ogladaliscie moze o wielkich dzwigach ?? wypas

Ja oglądałem o tych dźwigach, szkoda, że w Polsce nie ma takich

PS: O koparkach też było fajne 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często ogladam Disovery i jedna tylko rzecz mnie wkurza - filmiki (nie reklamy), pomiędzy programami, które puszczają po 20 razy dziennie np. o tym facecie pracującym nad sztuczną inteligencją, czy tym robiącym profile psychologiczne itp. Jak w ciagu godziny trzy razy słyszę tekst "Czuje się jak współczesny doktor Frankenstein ... bla...bla...zostaną przez to unicestwieni. Potencjalnie." no to mnie szlag trafia. Jak już muszą to puszczać to niech robią ich więcej, częściej zmieniają. Ale i tak jest lepiej od czasu jak zmniknęły filmy sponsorowane przez "Linie lotnicze Emiratów"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wypasione programy,a le byl tez jeszcze taki, co jakis gostek budował samochod z zestawu, pamietam jak zbudowal replike Cobry i kupil do niej silnich Chevroleta :)

Tak, to były "Narodziny samochodu" :)

Ale ostatnio jest jeszcze jeden podobny program z tym samym gościem -> "Narodziny helikoptera" gdzie buduje on właśnie helikopter z zestawu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi