Skocz do zawartości
RAZOR

migotanie na RADEONIE

Rekomendowane odpowiedzi

RefreshForce V1.10 to jest nazwa proga ktory rozwiaze twoj bol uwierz mi ze to dziala bo te radeony zawsze przy zmianie trybu maja 60Hz a windows pokazuje co innego u mnie pomoglo u kumpla tez wiec....... a prog ustawia optymalne odswiezanie dla danej rozdzielczosci wiec monitora ci nie wykonczy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem odłączyć wszystko co żre prąd, nawet wiatraki od CPU/CHIPSET/VGA i nic z tego..... 

Zastanawia mnie co może powodować takie zakłócenia ??? 

To jakby komórka dzwoniła blisko monitora lub jakby ktoś przystawił pracujący silniczek do monitora lub TV

taki efekt miałem ja jak zaniosłem swojego 9100L do kolegi, u mnie takiego czegoś nie ma. U kolegi naprawiłem to zmieniajac synchronizacje w catalistach :) sproboj to samo (zakładka Ekrany/klikasz na monitor/Zaawansowane i kminisz z plusami i minusami przy poziomej, pionowej i zespolonej) małe szanse że to to :) ale warto sprobowac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh sprawdzalem ta synchronizajce .. cos tam sie polepszylo ale dalej mam obraz nieostry i drgajacy ( lewy gorny rog )

zrobilem mala roszade w sprzecie i tak

podlaczylem do komp starszego swojego randka i smigal wysmienicie ( epox 8rda+, 512 ddr kningst monit samsung synnce 765 czy jakos tak rozdzielczosci zmienialem stery zmienialem z orginalnych na catalysta - > omege i @ i nic ciagle obraz stabilny nie migotal .. prnioslem komp i podlaczylem go w miejsce swojego i dalej to samo .. czysty obraz zerro zaklocen :(( plyty nie przekladaalem bo za duzo zabawy z tym .... nasuwa mi sie taka mysl ze cos jest pofakane z tymi gygabyte .. :) poszukam jeszcze jakis updatow ..

jak nie to zarzuce sobie epoxa i juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dokladnie to samo i tez nic nie pomaga. co prawda mam radeona 7500 ale tez powercolor i ten sam problem :| nawet wymienili mi w sklepie ta karte i niby jest troche lepiej ale tez sa te zaklocenia. i nic z powyzszych rad nie pomaga. :|sprawdzane bylo tez na innym kompie w innym bloku i to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...