Buziak Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Czy wszystkie wentylatory do obudowy zalanczaja sie przy jakies temperaturze w obudowie :? Nic mi o takim czyms nie wiadomo, opiro dzisiaj o tym uslyszalem i dlatego sie pytam. A jak takie sa to czy mogl by dac linka do nich. Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 wszystkie wentylatory zalanczaja sie niezaleznie od temp ale sa takie co kreca sie tak szybko jak duza jest temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Wg mnie jak byś się uparł to możesz zrobić samemu układ do sterowania wentylem zależnie od temperatury, z tego co się orientuję to wystarczy dobrać odpowiedni termistor /o ile się nie mylę jest to rezystor, który zmienia rezystancję w zależności od temp, czy jakoś tak/. Jak sobie dobierzesz taki co będzie działał w zakresie powiedzmy 25 - 45*C to będzie ci włączał fana przy 25*C, a przy 45*C będzie wiał na maxa. Inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean Luc Picard Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 wszystkie wentylatory zalanczaja sie niezaleznie od temp ale sa takie co kreca sie tak szybko jak duza jest temperatura Arctic Cooling Fan Pro TC ma problemy ze startem gdy temp otoczenia wynosi mniej niż 20 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ja nie wiem jak zrobić żeby sie auto załączały ale napewno nie z termistorem z nim będzie sie kręcił zależnie od tmp a jak dasz taki to napewno przy 45 nie osiągnie obortów a te w ac TERMISTORY SĄ CHORE JA W SWICH JE PO WYWALAŁEM i dałem rezystory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...