yesooz Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 interesuja mnie 2 modele iiyama 17'' HM703UT - Vision Master Pro 413 cena ok 890 zł NEC 17'' MultiSync FE 791SB TCO99 Diamondtron cena ok 890 zł który z nich bardziej sie opłaca kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Dołóż 50 i kup HM 704 Utc, to naprawdę jeden z najlepszych monitorów (17 cali)- może konkurować z nim tylko Mitsubichi (Eizo nie miałem okazji dokładnie przebadać). Polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no mam 704utc naprawde fajniutki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 :arrow: uzytkuje iiyame VM Pro 413. pisalem juz sporo o niej na forum. poszukaj, a znajdziesz. w skrocie: bardzo dobry monitor, nie zamienilbym go na zaden inny (chociaz kto wie.. ;)) - naprawde godny polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Wiec: NEC 17'' MultiSync FE 791SB TCO99 Diamondtron Pasmo przenoszenia: 210 MHz wysokie pasmo przenoszenia Technologia kineskopu: SuperBright DIAMONDTRON Spełniane normy jakościowe: CE, TUV, MPR-III, FCC, EPA Energy Star, TCO 99, ISO-9241 duzo norm jakosci :P 17" Iiyama Vision Master Pro 413 (HM703UT) typ kineskopu Diamondtron MM pasmo przenoszenia 160 MHz - tylko tyle :-/ słabo spełniane normy jakościowe TCO 99 tylko jedna norma jakości :-/ ja bym bral NEC'ka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mam tego neca i jest zajebisty no i maly mniejszy od innych monitorow 17 calowych. Obraz na nim jest bardzo ostry, barwy piekne. Bierz neca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 szczerze polecam tego neca. mam od jakiegos czasu. dla mnie rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Wiec: NEC 17'' MultiSync FE 791SB TCO99 Diamondtron Pasmo przenoszenia: 210 MHz wysokie pasmo przenoszenia Technologia kineskopu: SuperBright DIAMONDTRON Spełniane normy jakościowe: CE, TUV, MPR-III, FCC, EPA Energy Star, TCO 99, ISO-9241 duzo norm jakosci :P 17" Iiyama Vision Master Pro 413 (HM703UT) typ kineskopu Diamondtron MM pasmo przenoszenia 160 MHz - tylko tyle :-/ słabo spełniane normy jakościowe TCO 99 tylko jedna norma jakości :-/ ja bym bral NEC'ka :) Te wszystkie normy to se można w d..e wsadzić, a co do pasma przenoszenia to powiedz mi jaki ma wpływ na parametry obrazu! Miałem ten sam dylemat przy zakupie CRT jakieś 10 miechów temu- też przyglądałem się tym modelom (byłem w komputroniku ponad trzy godziny, a sprzedawcy chcieli mnie zjeść :) ). Miałem oba podłączone do dwóch identycznych kompów i niestety Nec miał zdecydowanie gorszą geometrię (mimo wielu prób nie udało mi się uzyskać idealnego obrazu na całym kineskopie). Jeżeli chodzi o jakość obrazu to Iiyama miała wg mnie bardziej soczyste (żywe) kolory, ale to moja subiektywna ocena. Może trzeba wyselekcjonować egzemplarz. Jednego jestem pewien- najbardziej spasiony LG (10 miesięcy temu, może teraz się wyrobili) do pięt nie dorasta Nec-owi czy Iiyamie. Na korzyść Iiyamy przemawia również kosmiczna obudowa (silver- blue). Zresztą co byś nie kupił to i tak będziesz zadowolony, a minimalnie zniekształcony obraz w narożnikach czy minimalny brak zbieżności kolorów przez przeciętnego zjadacza chleba i tak nie jest dostrzegalny. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja tez mam podobny dylemat no i zdecydowalem sie na NEC'a - za 2 dni biore ;) BTW: NEC ma kineskop Mitsubishi...(tak slyszalem)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja tez mam podobny dylemat no i zdecydowalem sie na NEC'a - za 2 dni biore ;) BTW: NEC ma kineskop Mitsubishi...(tak slyszalem)... Zgadza się, konkurują z nimi tylko trynitrony... flatron to niestety druga liga. Gratuluję dobrego wyboru, oczy ma się tylko jedne i z dwojga złego: 1. kiepski tani monitor + za jakiś czas okulary 2. dobry drogi monitor wybieram to drugie i wszystkim to radzę. Moim zdaniem nie procesor, ani płyta gł. to nie są najweżniejszed elementy zestawu- tylko oczywiście monitor (który ma bezpośredni wpływ na nasze niewymienialne oczy!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Jak możesz to bierz to co mam w podpisie.Ja jestem zadowolony bardzo,świetna geometria i jakość obrazu.Polecam,jeden z najlepszych monitorów 17" na rynku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 tak przy okazji obydwa monitory iiyama i nec maja kineskopy tej samej firmy nec-mitsubishi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 a zna ktos moze adreski do testow 17" monitorow CRT w cenie do 900zł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja tez mam podobny dylemat no i zdecydowalem sie na NEC'a - za 2 dni biore ;) BTW: NEC ma kineskop Mitsubishi...(tak slyszalem)... czywas powaliło??!!! nec i mitsubishi to jedna firma popatrzcie tam www.nec.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 hehe proste ze NEC... z jednego powodu NEC = Diamotron NF! czyli plamka 0,25 wszedzie Iiyama = Diamotron MM! czyli plamka 0,27 po bokach a 0,25 w środku co powoduje osre rozmycia na rogach... No i Nec to mitshubishi :D sam mam Matryce LCD na NEC-Mitshubishi i musze powiedzieć że jest idealna!. JA bym wzioł NECa Diamotron MM to niezbyt udany kineskop :/ i kupując go dużo tracisz na rzecz neca. Moze model 704 Iiyamy jest lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Oba monitorki sa spoko ;) Co do wielkosci plamki - to jest jedna z tych rzeczy podawana przez producenta ktora nalezy olac i to na maxa. Np plamki Samsunga wedlug producenta to 0,20 ktora w rzeczywistosci jest wieksza bo producent samsung znalazl nowa metode pomiaru (ktos na tweaku podal wzor wedlug ktorego Samsung oblicza swoje plamki :D ) itd itp. Podobnie z geometria - kazdy model ma "niepowtarzalna" geometrie :D Ogolnie trudny wybor - monitorki prawie te same, najlepiej pojsc do sklepu i sobie porownac oba. Imho kupowanie przez net nie widzac wczesniej danego monitorka na oczy to nie jest dobry pomysl. Aha NEC i Mitshubishi jada na tych samych bebechach ale jest podobno jedna zauwazalna roznica. Niby maja ta sama obudowe ale jakos plastiku i spasowania elementow obudowy w Mitshubishi jest lepsza ;) Ja widzialem tylko NEC'a ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 tak rcube ale mimo to Diamotron NF jest lepszy niz MM z tego powodu wziołbym NECa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...