Skocz do zawartości
CePeK

WieszajÄ…cy się komputer :(

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na forum i czy temat nie był już poruszany (sorki :roll: ) , ale potrzebna mi szybaka odpowiedź:

Chodzi o to, że znajomy kupił sobie niedawno tuner TV (Leadatek Delux 2000 XP). Wszystko chodzi, jednak gdy chce sobie włączyć Winampa lub jakiś film itp. to restartuje mu się komputer... Zrobłem formata nic nie pomogło :| I teraz przychodzą mi 2 pomysły do głowy, że albo ma za słaby zasilacz, albo coś stery od Tunera mieszają :/ Może wiecie coś na ten temat, bo nie chce go narażać na dodatkowe koszty jak i tak nie miało by to mu pomóc.

PS.Jeszcze raz sorry jeżeli temat był poruszany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam u mnie jest to wina (zgaduje) konfliktu z live !!!! - win xp przydziela mu te same przerwania co karcie i nie widzi konfliktu !!! podczas gdy pod 98 obie karty nie chca razem pracowac na tych samych. U mnie wygladalo to tak ze odpalam winampa i jeden raz na 100 mam reset. Odpalam tv 1raz na 50 mam reset

odpalam tv i zaczynam cos zgrywac i 1 raz na 3 mam reset :/// narazie zmienilem winde na 98 - tutaj dziala ok - u mnie nie moglem nic na to poradzic przez stara plyte gl microstara nawet jak sam przydzielalem przerwania to i tak uparcie ustawiala po swojemu (w win 98 pomagalo tylko przydzielaie z lapy w trybie awaryjnym) . Na szczescie zmienilem plyte i na tej juz nie ma takich problemow choc pod xp jeszcze nie sprawdzalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyte ma ASUSA

Sam mialem niedawno problemy z przerywanie (tzn. podobnie jak Ty) tyle ze mi SB 1024 z drukarką się "kłócił" wystarczyło nagrać stery drukarki...i nic w tym by nie było gdyby nie to że Wino nie chciało sie odpalić :D A co do kumpla to powiem mu żeby odłączył Tuner i moze wtedy zadziała :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi