Lisek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Przysłużyła mi w końcu zmiana telefonu (eh, zeby 7650 miala obsluge MMC) i teraz mam pytanko. Czy ktos probowal innych baterii do 7650? Ta oryginalna to AFAIK 750 mAH, a takie sprzedawane na allegro są "niby" troche lepsze (1200 mAH i w dodatku Li-Pol): :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16838745 Tylko, że nieoryginalne. I tutaj pytanko, czy taka bateria mimo wiekszej cyferki bedzie lepiej trzymala? W skrocie, czy ktos sie tym bawil? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 wiesz nokia zleca uzywanie originalnych bateri bo byl przypadek niedawno ze 7210 wybuchla gosciowi :o ale to pewno jeden na 1000000000000000000000 uzytkownickow:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 wiesz nokia zleca uzywanie originalnych bateri bo byl przypadek niedawno ze 7210 wybuchla gosciowi :o ale to pewno jeden na 1000000000000000000000 uzytkownickow:D Były przypadki, że wybuchały (i to nie jeden), ale nie powiedziano, że to akurat 7210. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Przysłużyła mi w końcu zmiana telefonu (eh, zeby 7650 miala obsluge MMC) i teraz mam pytanko. Czy ktos probowal innych baterii do 7650? Ta oryginalna to AFAIK 750 mAH, a takie sprzedawane na allegro są "niby" troche lepsze (1200 mAH i w dodatku Li-Pol): :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16838745 Tylko, że nieoryginalne. I tutaj pytanko, czy taka bateria mimo wiekszej cyferki bedzie lepiej trzymala? W skrocie, czy ktos sie tym bawil? :P Za oryginalne płacisz w większości za nazwę, więc nieoryginalne zawsze będą tańsze, mimo iż parametrami się nie różnią. Większa pojemność oznacza dłuższy czas pracy, więc na pewno będzie lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 no a pozatym jak kupisz 2 nieorginalne to zaplacisz tyle co za 1 orginalna,producenci zarabiaja glownie na akcerorjach do telefonow dlatego ceny ich sa tak przesadzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Hmm te z allegro to troche lipne kupilem baterie 1200 Li-on (N33xx/5510, to nie byla bateria orginalna) i po sformatowaniu miala moze 950 mAH wiec lekka lipa..... bo niby placilem za 1200, a orginalna miala malo mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Za oryginalne płacisz w większości za nazwę, więc nieoryginalne zawsze będą tańsze, mimo iż parametrami się nie różnią. Większa pojemność oznacza dłuższy czas pracy, więc na pewno będzie lepsza.Nie bylbym tego taki pewien... Musze Cie zmartwic. Nie polecam tej baterii.Prawdopodobnie jest to zwykla bateria 750-ka owinieta sreberkiem. Trzyma podobnie, okolo 2dni. Podobno w ogole nie ma takich baterii tzn. 1200 Li-Pol. Wystawilem komentaz przedwczesnie. Takie coś dostałem od człowieka, który kupił tą baterię na allegro :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Za oryginalne płacisz w większości za nazwę, więc nieoryginalne zawsze będą tańsze, mimo iż parametrami się nie różnią. Większa pojemność oznacza dłuższy czas pracy, więc na pewno będzie lepsza.Nie bylbym tego taki pewien... Musze Cie zmartwic. Nie polecam tej baterii.Prawdopodobnie jest to zwykla bateria 750-ka owinieta sreberkiem. Trzyma podobnie, okolo 2dni. Podobno w ogole nie ma takich baterii tzn. 1200 Li-Pol. Wystawilem komentaz przedwczesnie. Takie coś dostałem od człowieka, który kupił tą baterię na allegro :( Niektórzy mogą oszukiwać, więc trzeba kupować od pewnych. Ja nigdy nie zgłupiałem na tyle, by kupować oryginalne akcesoria do komórek. Weźmy choćby obudowy wymienne. Oryginalne kosztowały nawet 60zł (było to parę lat temu), a nieoryginalne, niczym się nie różniące, 8-10zł. Podobnie było z bateriami. Żaden ze znajomych nigdy nie kupuje oryginalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Niektórzy mogą oszukiwać, więc trzeba kupować od pewnych. Ja nigdy nie zgłupiałem na tyle, by kupować oryginalne akcesoria do komórek. Weźmy choćby obudowy wymienne. Oryginalne kosztowały nawet 60zł (było to parę lat temu), a nieoryginalne, niczym się nie różniące, 8-10zł. Podobnie było z bateriami. Żaden ze znajomych nigdy nie kupuje oryginalnych.A ten nie jest sprawdzony? 2000 komentarzy w tym tylko kilka negatywow, wydaje mi sie ze to jest sprawdzony :) A co do obudów za 8zł... ja tam jednak myślę, że się nieco różnią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...