ToMo Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Witam !!! Chce podzielić sobie neo na kilka osób chciałem to zrobić na Leaf Bering ale mam mały problem... mianowice porty od klawiatury na płycie od serwera są spalone i teraz mam klawiature na USB ale jak włoże 1 dyskietke od Beringa to się bez problemu ładuje a gdy trzeba włożyć 2 dyskietke i nacisnąć enter wtedy komp wogóle nie reaguje... W BIOS'ie jest wszystko pięknie ustawione żeby żeby klawiatura była "czytana" z USB i wszystko jest w Dosie ładnie ale w tym [brzydkie określenie na linuksa]u jush nie ... Czy ma któś pomysł jak to rozwiązać ??? Czy da się dodać do tej dystrybucji obsługe klawiatury USB ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 tzn masz ustawione na obsluge klawy na BIOS a nie OS ? :) imho za mala dystrybucja zeby dodawac taka obsluge. hmmm jak spalone ? tylko gniazdo czy cos jeszcze ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 W BIOS'ie jest ustawione wszystko OK bo naprzykład w DOS'ie wszystko jest dobrze... a dla sprawdzenia jeszcze próbowałem zainstalować REDHata 7.2 i klawiatura działała bez problemu a w Lef Bering nie działa przed chwilą wypaliłem tesh Smoothwall i w nim jush klawiatura tesh nie działą ..... A poza tym to nie wiem czy port myszki jeszcze działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Linux nie używa biosu. W rh miałeś odpowiednie sterowniki w jajku. Ponieważ LB jest minidystrybucją to jest okrojona z bajerów których zwyke się nie używa. Możesz albo przekompilować specjalne jajko na innym kompie albo chwilowo przełożyć dysk na czas konfiguracji do innego kompa. Powinno pomóc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Jush sobie poradziłem ... mianowicie zainstalowałem troche inną odmiane Linuxa SmoothWall całkiem łatwe w konfiguracji no i ma jeszcze obsługe przez serwer www :] Myśle że jest o 100 razy lepsze od Leaf Beringa jedyny minus to to że w serwerze musi być dysk, ale mi to nie przeszkadzało bo akurat miałem pod ręką taki 1 GB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...