Skocz do zawartości
Destiny

Artefakty na Radku 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio znowu zaczalem podkrecac mojego radsława bo NHL w max detalach i 1024x768 przy dosyc ostrych ustawieniach jakościowych zaczął pocinać.

Doszedłem do granicy:

Core= 281.5Mhz

Memory= 290Mhz

Wszystko stable itd. Odpalilem 3DMarka 2001 i na Draghotic ujrzalem takie kreski w okolicach skrzydeł smoka jak było go widać całego.

Moje pytanie to jak temu zaradzić?? Nie obniżając równocześnie @

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaloz radia - pozwalaja krecic o kilka mhz - wiec jak zostaniesz na tym co masz to moze arty znikna

BTW - zaje2biscie poszly ci te memorki :) ale slabiutko na core :(

pomysl raczej moze o jakims wentylka - u mnie smiga core=300 na seryjnym chlodzeniu ale za to pamiatki (3.5ns etrontech) stanely na 550 ...

jakie masz pamieci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaloz radia - pozwalaja krecic o kilka mhz - wiec jak zostaniesz na tym co masz to moze arty znikna

pomysl raczej moze o jakims wentylka - u mnie smiga core=300 na seryjnym chlodzeniu ale za to pamiatki (3.5ns etrontech) stanely na 550 ...

jakie masz pamieci ?

Kości są Samsunga 4ns, ale mam dosyć zimno w budzie.

Core poszedł na 300 też ale najpierw muszę się pozbyć tych artefaktów i będę szedł dalej. Kiedyś udało mi się @ na 300/285 bez artefaktów. Może z radiatorkami będzie lepiej.

Jak pozbyć się tego orginalnego wiatraka z Saphire??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie masz pamieci ?

Kości są Samsunga 4ns, ale mam dosyć zimno w budzie.

Core poszedł na 300 też ale najpierw muszę się pozbyć tych artefaktów i będę szedł dalej. Kiedyś udało mi się @ na 300/285 bez artefaktów. Może z radiatorkami będzie lepiej.

Jak pozbyć się tego orginalnego wiatraka z Saphire??

Ja go poprostu wykrecilem i nie tykalem radiator. Przykrecilem do raditora stary wnetyl od coolera 60x60 ( na jedna srubke :lol: ) i smiga jak w podpisie , ale zbieram sie na wsadzenie jakiejs 80x80 i wtedy zobacze na ile stac moje 9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...