Skocz do zawartości
Fremi

Problem z wentylatorem do obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno wentylator do obudowy.Założyłem go i okazało sie ze zamiast wydmuchiwać powietzre z obudowy on po prostu je wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e.Odrazu mówie ze wentyl dobrze załozyłem.Kiedy trzymam go w rece to dobrze dmucha natomiast kiedy przyłozę z tyłu do obudowy powietrze nagle zaczyna leceic w odwrotna strone.Dlaczego tak siedzieje??Mi przychodzi tylko jedna mysl do głowy otóz wydaje mi się że wyciecia z tyłu obudowy(na wydmuchiwane powietrze) sa za małe i powietrze po prostu sie cofa.Co wy o tym myslicie i co proponujecie zrobic)

Z góry dzięki

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no.. prawie juz sobie odpowiedziales na pytanie..

wywtnij ladna dziure w miejscu "wyciec" i daj tam grill'a.

aha.. zwykle na wiatrakach sa takie 2 male strzalki z boku. jedna jedna pokazuje kierunek krecenia sie lopatek, druga kierunek wydmuchiwania powietrza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT - dlaczego w "grilla" użyłeś waść apostrofu (rysopis -> ' ) ?

A właściwie po co grill? Jeśli to nie musi wyglądać, tylko działać (i nie ma chomika, który tam wpełznie albo dziecka, które włoży tam chomika) to po co dodatkowe źródło szumu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT - dlaczego w "grilla" użyłeś waść apostrofu (rysopis -> ' ) ?

A właściwie po co grill? Jeśli to nie musi wyglądać, tylko działać (i nie ma chomika, który tam wpełznie albo dziecka, które włoży tam chomika) to po co dodatkowe źródło szumu?

Dlatego ze niektorzy p[osiadaja tez myszy, tudziez weze (i to nie tylko te w WC ;)) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi