wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Wlasnie jak uwazacie czy ten Gf na nominalnych wartosciach zegara sie spalijezeli odlacze mu wiatraczek ? moja obawa spowodowana jest smiesznie malym radiatorkiem na tej grafice ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Zapodaj większy radiator i powinno chodzić Creative wydał serie GF2 MX własnie na pasywnym chłodzeniu, grzało sie ae chodził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Zakładając że taktowanie wynosi 175mhz to będzie stabilnie ale radiator bedzie bardzo gorący. Wiem bo miałem tak samo z moim starym MX200. A co do radiatora to czy ma wymiary 45mm x 45mm :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 mniej 40X40 mm a jakby obnizyc zegar ? w sumie i tak w nic nie gram ? pytam bo teraz totalnie nie mam czasu na ciecie radiatorow i na wsatwianie nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 a no i defalutowo zegar ma 200mhz a nie 175 ... moge dac powerstripem minimalnie 166 jadro i 139 pamieci. Jescze moze w tym temacie zapytam sie czy ktos ma moze deera 350W i czy puszczal tamten standartowy wiatrak na 7v i nic sie nie popalilo ? albo czy moze wymienial w nim wiatrak i jezeli tak to na jaki, pytam bo obecnie karta graficzna i zasilacz generuja w moim kompie najwiekszy halas ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 mniej 40X40 mm a jakby obnizyc zegar ? w sumie i tak w nic nie gram ? pytam bo teraz totalnie nie mam czasu na ciecie radiatorow i na wsatwianie nowego.8O Lepiej kup jakiegoś wicherka bo toć to się spali :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ok ale jakbym obnizyl zegar do 166mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Niektorzy tu pasywnie chlodza GF3 Ti200 a ty sie boisz o GF2 MX :D Ja na swoim GF4 MX mam smieszny 45x45 przesmarowany AS3 i w czasie uzytkowania jest on srednio cieply. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 na nominalnych zegarach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ja mam na mojej pasywne chlodzenie i jest spok pomijajc fakt ze na czestotliwosci 240 tak na wyczucie to ma z przeszlo 75-85 stopni (mozna sie poparzyc trzymajac dluzej niz 3 sekundy - mialm juz od niej poparzone palce bo mysalem ze juz mocniej sie nie nagrzeje :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 WinFast miał serię MX400 standardowo z małym radiatorkiem bez wiatraka. Kumpel takie ma, siostra takie ma i chodzą stabilnie na 200Mhz. Radiatory istotnie gorące. Ja swojego prolinka MX400 na 260 raz zostawiłem, a zapomniałem podłączyć wiatrak. Cały dzień przeżył, zwiesił się wieczorem jak okno zamknąłem w pokoju ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 czyli rozumiem ze jezeli puszcze rdzen na 166mhz to moge leciec spokojnie na pasywnym ? jeszcze postaram sie znalezc zdjecia tej kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Jeżeli chcesz robić underclocking, to wnoszę, że karta w 3D chodzić nie będzie. Więc nic się nie bój, nie spali się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 bardzo dziekuje za pomoc. pytalem tak natarczywie bo mam obudowe wylozona karimata a srednio mi sie usmiecha kupno nowej karty skoro narazie nie gram za duzo (maturka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Ja swojego tylko ze GF4MX puszczalem z 250@290 pasywnie tylko ze posmarowalem swoja pasta GPU a nie tym czyms bialym. http://republika.pl/sierpc/pliki/GF4mx440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 a co od zasilacza moze macie Panowie jakies propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 ... Creative wydał serie GF2 MX własnie na pasywnym chłodzeniu, grzało sie ae chodził wlasnie - ten MX Blaster3D (czy jak on sie nazywal) na DDR byl na prawde pasywnie chlodzony - fabrycznie nie mial nawet radiatora bo zeby nie popelniac bledu - jezeli cos jest chlodzone samym radiatorem to juz mamy do czynienia z chlodzeniem aktywnym wunat - jezeli sie boisz :P to kup Zalmana NB32J (zolty) gdzies widzialem juz za 15zl (brutto) a o co pytasz z zasilaczem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 dobrze rozumiem. a jezeli chodzi o zasilacz to pytam czy mozecie mi Panowie polecic jakis dobry wiatak na wymiane alebo ewentualnie czy jest tu posiadacz takiego zasilacza (deer 350W) ktory puszczal ten standatrowy wentyl na 7v i nie spalil mu sie zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Za zasilaczem to proponowalbym sie rozejzec w dziale sprzet. Wielokrotnie o nich pisalismy, jest nawet przylepiony topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...