Skocz do zawartości
Szymoon

W sprawie pewnej obudowy i cos jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladniej chodzi mi o Enlight EN7237. Kupuje ta obudowe(z zasilaczem 300W P4), ale chca jak najszybciej miec skompletowany komputer, akcesorai do niej(wentylatory) musze kupic wczesniej - bo kupuje na wysylke w 4max. I teraz mam kilka pytan, jesli ktos moglby mi udzielic odpowiedzi na nie to bylbym dozgonnie wdzieczny.

1. Czy na dole z przodu zmiesci sie wentylator 80mm

2. Czy na gorze(obok zasilacza) zmiesci sie wentylator 120mm(dokladniej SUNON 120x120 mm 38mm PMS3-6A 2300) i czy taki sam wentylator uda mi sie umiescic z boku obudowy na wysokosci proca lub k. graficznej

3. Czy zaraz pod zasilaczem zmiesci mi sie wentylator 80mm(mniej wiecej obok wyjscia dla klawiatury i myszki)

4. Czy ta obudowa ma juz od razu jakis wentylator i gdzie on jest ?

A teraz "Cos jeszcze"

1. Gdzie znajde jakis rozgaleznik ktory z jednego wyjscia od zasilacza zrobi mi miejsce dla kilku wiatrackzow i na ile on moze byc maks. Zalezy mi, zeby wsyzstkie wiatraczki chodzili na 7V. Dodam jeszcze, ze bede mial fan mate od zalmana, ale on chyba ma regulacje tylko dla jednego...

2. Zeby na ramieniu FB123(zalmana) umiescic dodatkowy wiatraczek na wysokosci karty graf. to on musi byc jakis specjalny, cyz moze byc zwykly 92x92mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiadam tez od razu na prywatna wiadomosc :wink:

po 1 - ja nie mam tej obudowy :( - mam tylko zasilacz

po 2 - ktos kiedys pytal mnie o to czy sa 2 rodzaje tych obudow - twierdzilem ze nie, ale bylem w bledzie :oops:

looknij TU

i TU

po 3 - osobiscie mialem do czynienia z tym 1 typem - z firmy MINT - jak kupujesz "w pudelku" to ma od razu 1 wentylator 80 pod zasilaczem

po 4 - na dole tez jest miejsce na 80 - chyba ze sie cos zmienilo :wink:

po 5 - po co Ci jeszcze te wentylatory 120, co bedziesz trzymal w tej obudowie - bo kumpel ma w niej AthlonaXP1800, ATi Radeona, 2 HDD SCSI, CD-RW i kilka innych dupereli a wystarczaja mu 2 wentylatory: od zasilacza (Topower 420W) i ten pod zasilaczem - acha obudowa dodatkowo wyciszana mata bitumiczna i jest OK

po 6 - co do "rozgaleznika" to na kilka wentylatorow trzeba bedzie zrobic samemu, a na 2 mozna kupic - 1xMOLEX 4pin -> 2x 3pin i troche poprzekladac kable zeby bylo na 7V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...