deeejot Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Mam takie pytanie czy istnieje mozliwosc zablokowania takiego programu jak tlen ( ten komunikator ) Chodzi oto zeby sie go nie dalo zainstalowac itp Problem polega na tym ze moja kochana siora kurde cigle go instaluje i jej kolezanki wysylaja jakies zasr mp3 i mi nimi dysk zapycha co wezme odinstaluje tego zaj.. tlena to ona znowu go insta i tak w kolko jak to zablokowac ( kurde tlumacze jej wystarczy jeden komunikator ( w naszym wypadku gg ) a jej malo ona jak by moglo to by wszystkie miala Zwrazam sie z prozba jak to zablokowac Dzieki z gory za kazdy pomysl Hmmmm nie wiem moze istnieje jakis program do blokowania nie am pomzcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Jak chcesz miec tylko 1 komunikator to wywal gg. Tlen obsluguje konta gg. Naraz jesteś widoczny i dla tlenowców i dla gadaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Mozesz uzyc programu PC Security. Jest tam opcja blokowania uruchamiania wybranych programow. Zablokujesz nim uruchamianie np. TLEN.EXE. Probem w tym, ze jak bedzie na tyle madra, odinstaluje i zainstaluje go w innej lokalizacji, pewnie uda sie jej uruchomic ten prog. http://www.tropsoft.com/pcsecurity/index.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Dzieki dzieki ! :D hmm zobaczymy co zrobi ,a co do tlenu hmmm wole jakos gg :D nie pasi mi ten tlen Czeka na kolejne propozycje Aha a mozna jakos zablokowac tak zeby nie mogla pobrac tego komunikatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 1. Win XP i zrób jej konto użytkownika bez możliwości instalowania ŻADNEGO oprogramowania. Plus NTFS i prawa dostępu do odpowiednich plików. 2. Zrób dla siostry osobną partycję z systemem, np. 2GB z win98 i wrzuć jakiegoś boot menagera, który przy starcie systemu będzie ukrywał pozostałe partycje. I niech siostra robi na tych 2GB co chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 1. Win XP i zrób jej konto użytkownika bez możliwości instalowania ŻADNEGO oprogramowania. Plus NTFS i prawa dostępu do odpowiednich plików. 2. Zrób dla siostry osobną partycję z systemem, np. 2GB z win98 i wrzuć jakiegoś boot menagera, który przy starcie systemu będzie ukrywał pozostałe partycje. I niech siostra robi na tych 2GB co chce. O nie nie nie !! Nie robie co chce ? To by takie szity posciagala jakies trojany by jej powcisakli viry i inee szity Chlopie po tygodniu bym dysku nie mogl :D To zbyt ryzykowne ! a po za tym duzo roboty 2 GB to za duzo :D nie zasluguje na tyle ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Przeczytaj jeszcze raz: Poleciłem Ci, żebyś zrobił partycję z systemem TYLKO DLA NIEJ, bez dostępu do partycji z Twoim systemem i pozostałych ewentualnych partycji. Robiłem to już dwa razy znajomym z dziećmi, i jest to rozwiązanie rewelacyjne. U siebie siostra niech sobie robi, co chce. Zwali system kilka razy, to może się nauczy. A Twoje dane pozostaną bezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Ja tam mam dwa systemy. Dla braci zainstalowalem WinMe na oddzielnej partycji a dla siebie WinXp prof. na ntfs i nie mam tego problemu ze cos mi najebia na dysku po nie maja dostepu do moich partycji itp... Ale skoro dla ciebie takie rozwiazanie to zaduza strata czasu i miejsca to mecz sie z siora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 wes zabiez kabelki od netu albo ustaw jakies lewe ip chyba ze masz neo albo siostre informatyka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 to jest chamskie z twojej strony. wyobraz sobie ze ona ci zablokuje gadu i nie bedziesz mugl z nikim pogadac. moja siostra ma swoj folder i tam pakuje wszystko co chce :) a jak ci sie tlen nie podoba to nie patrz :P tlen jest lepszy, ladniejszy itp... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 A ja przesiadłem siostrę na linuksa. I mam święty spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Mam takie pytanie czy istnieje mozliwosc zablokowania takiego programu jak tlen ( ten komunikator ) Chodzi oto zeby sie go nie dalo zainstalowac itp Problem polega na tym ze moja kochana siora kurde cigle go instaluje i jej kolezanki wysylaja jakies zasr mp3 i mi nimi dysk zapycha co wezme odinstaluje tego zaj.. tlena to ona znowu go insta i tak w kolko jak to zablokowac ( kurde tlumacze jej wystarczy jeden komunikator ( w naszym wypadku gg ) a jej malo ona jak by moglo to by wszystkie miala Zwrazam sie z prozba jak to zablokowac Dzieki z gory za kazdy pomysl Hmmmm nie wiem moze istnieje jakis program do blokowania nie am pomzcie... nie rozumiem jaki problem zablokowac tlen czy GG na firewallu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Mój brat rozdawał moje filmy kolegom z sieci przez gg jak go przyłapałem poblokowałem wszystkie porty na sieć i nie może sie połączyć mam z głowy Najlepiej zablokuj server Tlena w Firewall :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 to jest chamskie z twojej strony. wyobraz sobie ze ona ci zablokuje gadu i nie bedziesz mugl z nikim pogadac. moja siostra ma swoj folder i tam pakuje wszystko co chce :) a jak ci sie tlen nie podoba to nie patrz :P tlen jest lepszy, ladniejszy itp... :P Jakie chamskie ? Ma gg to powinno jej wystarczyc ! moze gadac nie zabraniam jej ale po co 2 komunikatory na kompie mi ? ja wole gg i musie sie do tego dostosowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 wydaje mi sie ze wystarczylo by zablokowac na firewalu przesylanie plikow i niech sobie Tlenu uzywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Dzieki dzieki ! :D hmm zobaczymy co zrobi ,a co do tlenu hmmm wole jakos gg :D nie pasi mi ten tlen Czeka na kolejne propozycje Aha a mozna jakos zablokowac tak zeby nie mogla pobrac tego komunikatora? to przerób go tak że skórke masz taką jak w gg , ikonki statusów jak w gg , i emotikony jak w gg :) i prawie żadnej różnicy niewidać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...