Skocz do zawartości
deeejot

Ja vs moja siostra jak zablokowac program tlen(komunikator)?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie czy istnieje mozliwosc zablokowania takiego programu jak tlen ( ten komunikator ) Chodzi oto zeby sie go nie dalo zainstalowac itp

Problem polega na tym ze moja kochana siora kurde cigle go instaluje i jej kolezanki wysylaja jakies zasr mp3 i mi nimi dysk zapycha co wezme odinstaluje tego zaj.. tlena to ona znowu go insta i tak w kolko jak to zablokowac ( kurde tlumacze jej wystarczy jeden komunikator ( w naszym wypadku gg ) a jej malo ona jak by moglo to by wszystkie miala

Zwrazam sie z prozba jak to zablokowac

Dzieki z gory za kazdy pomysl

Hmmmm nie wiem moze istnieje jakis program do blokowania nie am pomzcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz uzyc programu PC Security. Jest tam opcja blokowania uruchamiania wybranych programow. Zablokujesz nim uruchamianie np. TLEN.EXE.

Probem w tym, ze jak bedzie na tyle madra, odinstaluje i zainstaluje go w innej lokalizacji, pewnie uda sie jej uruchomic ten prog.

http://www.tropsoft.com/pcsecurity/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Win XP i zrób jej konto użytkownika bez możliwości instalowania ŻADNEGO oprogramowania. Plus NTFS i prawa dostępu do odpowiednich plików.

2. Zrób dla siostry osobną partycję z systemem, np. 2GB z win98 i wrzuć jakiegoś boot menagera, który przy starcie systemu będzie ukrywał pozostałe partycje. I niech siostra robi na tych 2GB co chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Win XP i zrób jej konto użytkownika bez możliwości instalowania ŻADNEGO oprogramowania. Plus NTFS i prawa dostępu do odpowiednich plików.

2. Zrób dla siostry osobną partycję z systemem, np. 2GB z win98 i wrzuć jakiegoś boot menagera, który przy starcie systemu będzie ukrywał pozostałe partycje. I niech siostra robi na tych 2GB co chce.

O nie nie nie !!

Nie robie co chce ?

To by takie szity posciagala jakies trojany by jej powcisakli viry i inee szity

Chlopie po tygodniu bym dysku nie mogl :D

To zbyt ryzykowne ! a po za tym duzo roboty 2 GB to za duzo :D nie zasluguje na tyle ! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj jeszcze raz:

Poleciłem Ci, żebyś zrobił partycję z systemem TYLKO DLA NIEJ, bez dostępu do partycji z Twoim systemem i pozostałych ewentualnych partycji.

Robiłem to już dwa razy znajomym z dziećmi, i jest to rozwiązanie rewelacyjne. U siebie siostra niech sobie robi, co chce. Zwali system kilka razy, to może się nauczy. A Twoje dane pozostaną bezpieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam dwa systemy. Dla braci zainstalowalem WinMe na oddzielnej partycji a dla siebie WinXp prof. na ntfs i nie mam tego problemu ze cos mi najebia na dysku po nie maja dostepu do moich partycji itp...

Ale skoro dla ciebie takie rozwiazanie to zaduza strata czasu i miejsca to mecz sie z siora :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest chamskie z twojej strony. wyobraz sobie ze ona ci zablokuje gadu i nie bedziesz mugl z nikim pogadac.

moja siostra ma swoj folder i tam pakuje wszystko co chce :)

a jak ci sie tlen nie podoba to nie patrz :P tlen jest lepszy, ladniejszy itp... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie czy istnieje mozliwosc zablokowania takiego programu jak tlen ( ten komunikator ) Chodzi oto zeby sie go nie dalo zainstalowac itp

Problem polega na tym ze moja kochana siora kurde cigle go instaluje i jej kolezanki wysylaja jakies zasr mp3 i mi nimi dysk zapycha co wezme odinstaluje tego zaj.. tlena to ona znowu go insta i tak w kolko jak to zablokowac ( kurde tlumacze jej wystarczy jeden komunikator ( w naszym wypadku gg ) a jej malo ona jak by moglo to by wszystkie miala 

Zwrazam sie z prozba jak to zablokowac 

Dzieki z gory za kazdy pomysl 

Hmmmm nie wiem moze istnieje jakis program do blokowania nie am pomzcie...

nie rozumiem jaki problem zablokowac tlen czy GG na firewallu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest chamskie z twojej strony. wyobraz sobie ze ona ci zablokuje gadu i nie bedziesz mugl z nikim pogadac.

moja siostra ma swoj folder i tam pakuje wszystko co chce :)

a jak ci sie tlen nie podoba to nie patrz :P tlen jest lepszy, ladniejszy itp... :P

Jakie chamskie ? Ma gg to powinno jej wystarczyc ! moze gadac nie zabraniam jej ale po co 2 komunikatory na kompie mi ? ja wole gg i musie sie do tego dostosowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki dzieki ! :D hmm zobaczymy co zrobi ,a co do tlenu hmmm wole jakos gg :D nie pasi mi ten tlen

Czeka na kolejne propozycje

Aha a mozna jakos zablokowac tak zeby nie mogla pobrac tego komunikatora?

to przerób go tak że skórke masz taką jak w gg , ikonki statusów jak w gg , i emotikony jak w gg :) i prawie żadnej różnicy niewidać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi