bkroy Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Witam, mam pytanie (ponieważ wujaszek kupił dzieciakom kompa - ma problem). Ogólnie mówiąc, dzieciaki zamiast spać to siedzą w nocy i ciosają w gierki. Mam pytanie, czy można w Biosie lub windzie (chyba mają zainstalwaną 98se) ustawić że komp się wyłącza o określonej godzinie lub coś w tym stylu. Wiem że można założyć hasło w biosie, ale to uważam za ostateczność... Czy są jakieś inne sposoby na to, aby zmusić dzieciaki do spania nocą a nie do grania ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Ustawienie wylaczenia o okreslonej godzinie jest mozliwe z poziomu BIOS oraz programowo z poziomu Windows. Lecz co z tego? Po wylaczeniu komputera naciskasz przycisk POWER i wlacza sie on ponownie. Te dzieciaki beda chyba potrafily to zrobic :lol: Jak chcesz zmusic je do spania to np. zabieraj na noc myszke lub klawiature... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Jak to zrobić z poziomu Biosa i windy? Poprostu ustawie godzinke i hasełko w biosie, wcisną power ale komp daleko nie zajdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Sorry :oops: , w BIOSIE to mozesz ustawic godzine wlaczenia a nie wylaczenia. Do wylaczenia zas jest wiele programow. Wpisz w google PC Shutdown i przejrzyj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkroy Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Witam, no to powiedz, jaki z tych programów będzie najlepszy i najprostszy w obsłudze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Na przyklad ten Aquarius http://www.aquariussoft.com/downloads/assd.exe ma taka opcje... Sprawdz go... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 ja polecam program poweroffer nic prostszego i freeware na dodatek nie znajdziesz :) zajmuje cale 64 kb i nawet pokazuje uzycie procesora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Hehehe przypomina mi sie mój tatulek :P robił mi to samo :D jak byłem mały (ahh te czasy gierek 2D ). Mi zakładał tatusiek password w biosie ale dowiedziałem sie (od starszych kumpli) ze trzeba wyjac bateryjke :P , wtedy nawet nie wiedziałem że resetuje CMOS i ze normalnie da sie torobić zworką :D. Ale mały szkrabek Jelen brał śruokret (uhh pamietam jak adrenalinka skakała bo bałem że mnie kopnie po kiedys za małolata włożyłem miernik tatuśka do kontaktu 220V :D naszczescie nic mi sie nie stalo) , brałem bateryjke resetowałem biosa i już hasłą nie było :D. Jak już chodziłem do podstawówki to ojczulek pisał mi takie proste programy pod DOSa z majcy które trzeba było rozwiązać pod dosem bo dopiero po roziwązaniu ich komp uruchamiał system ;) (w sumie możesz to zastoswać). Próbował mi też zamykać kompa na kluczyk ale pfff... co to dla dzieciaka pamietam ze brałem haczyk od bombi powyginałem go i otiwerałem kompa haczykiem od bąbki :D. Duużo miał sposóbów ojczulek ale czego człowiek nie robił żeby sobie zagrać w Prince of Perisa ,Mortal Kombat ,CB :D , PacMana ,Węża i inne tego typu gry. btw. kto mnie pobije i w wieku przedszkolnym potrafił rozpakowywać pliki ARJ pod dosem z komendy :D?? (teraz kilikać myszką to każdy głupi umie...) ,hhehe to były czasy :D. Hmm z tych nowszych rozwiązań to są klucze BlueTootha , MSI Barcket 2 USB Key nie pamietam dokłądnie jak to sie nazywało ,cos w tym stylu. ehh aż sie łezka w oku kręci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 arj -x -r -y nazwa.arj - tak to bylo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 czasowy wyłacznik komputera - fajny soft polecam i kompa odpalanie na haslo i z bani dzieciakow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 czasowy wyłacznik komputera - fajny soft polecam i kompa odpalanie na haslo i z bani dzieciakow right -> swietny programik -> stąd : http://www.torun.mm.pl/~hp13/pliki/cwk.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...