Dares Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Witam, przed wczoraj rozebrałem swoją Ti4200, przy okazji ułamałem kołeczek mocujący radiator (skleiłem super glue) i przesmarowałem rdzeń i pamiątki AC. Wszystko cacy temp w programie MSI 3D!Turbo Experience spadła z 45 st. C do 35 stopni C. Postanowiłem spróbować OC grafy. Ustawiłem 280/620, pojawiły się artefakty, czyli niewiele dało. Dzisiaj myślę sobie zobaczę. Walnąłem z "grubej rury" 280/630 - efekt zwis. Obniżyłem taktowanie pamiątek i..qpa. Więc lecę 285/585. Kiedyś śmigało super. Dziś...qpa!!! Qrde co jest grane?? Jeszcze pare dni i się okaże, ze na 250/513 będę miał awarię (odpukać). AC nie zawiera bodajże srebra, więc nawet gdybym dał jej za dużo... A może jednak?? Swoją drogą programik MSI pokazuje dziś 39 st. C. Powiedzcie, co jest grane, zanim dojdę do wniosku, że najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie dokupienie miedzianych radiatorów i nowego wentyla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 sprawdz czy ten koleczek ci znowu nie pekł; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 sprawdz czy ten koleczek ci znowu nie pekł; tez mi sie tak wydaje. Pewnie pekl i caly radiator odzedl od rdzenia i pamiatek. Stad te "efekty". Sprawdze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Zamiast kołeczków możesz zastosować odpowiednie śrubki + gumowe podkładki od spodu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Przeciez jak by mu odszedl nie spadla by mu temp. rdzenia no nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Przeciez jak by mu odszedl nie spadla by mu temp. rdzenia no nie ?a skad wiesz gdzie jest czujnik temperatury?? moze wentylatorek wieje cały czas na niego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Wszystko sie wyjasnilo. Tak to wina...koleczka. Mimo sklejenia pod wplywem ciezaru radiatora i wentyla, pekl (albo tak skleilem :D ). Wyglada to tak, ze z jednej strony wszystko jest zamocowane, z drugiej odchodzi na jakis 1 cm. Stad ten wzrost temp. i spadek wynikow w OC. Pozostaje zmienic koleczki, albo wentyl. Tansze wyjscie to koleczki. Wiecie jakie sruby moga je zastapic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Zwykłe śrubki średnicy 3mm- od strony łebka metalowa podkładka, gumowa podkładka (lub inny izolator), radiator, sprężynki z kołeczków, metalowa podkładka, nakrętka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Zwykłe śrubki średnicy 3mm- od strony łebka metalowa podkładka, gumowa podkładka (lub inny izolator), radiator, sprężynki z kołeczków, metalowa podkładka, nakrętka. niestety w sklepie z tymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami (czytaj metalowymi) nie maja takich srubek !!! No i kolo sie zamyka. Co prawda zamontowalem grafe troche lepiej i jakos chodzi ale nie chce ryzykowac przy kreceniu :( Moze ktos ma na zbyciu az 1 (slownie: jeden koleczek) albo jakies dojscia do serwisu, gdzie naprawiaja grafy i maja tych p.i.e......ch koleczkow "pelna gore". Szkoda mi wyrzucac kolo 80 zeta na nowy wentyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Zwykłe śrubki średnicy 3mm- od strony łebka metalowa podkładka, gumowa podkładka (lub inny izolator), radiator, sprężynki z kołeczków, metalowa podkładka, nakrętka. niestety w sklepie z tymi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> (czytaj metalowymi) nie maja takich srubek !!! No i kolo sie zamyka. Co prawda zamontowalem grafe troche lepiej i jakos chodzi ale nie chce ryzykowac przy kreceniu :( Moze ktos ma na zbyciu az 1 (slownie: jeden koleczek) albo jakies dojscia do serwisu, gdzie naprawiaja grafy i maja tych p.i.e......ch koleczkow "pelna gore". Szkoda mi wyrzucac kolo 80 zeta na nowy wentyl zmien sklep na inny (ten metalowy) bo ja jakos bez problemu dorwaleem te srobki (u mnie to 2mm srobki akorat ) i teraz wicherek z proca piknie grafe chlodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 pewnie tak zrobie, tyle ze nie bardzo mam na jaki ;) W jednym mieli minimalne 5 mm, w drugim (UWAGA) 13 mm :!: :!: Po chwili gosc wpadl na pomysl, ze gdziesz powinien miec, ale musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>...500 sztuk :D Mysle rozdrabniac sie, czy nie... A grafa dalej nie zrobiona :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ja mam przymontowany wentyl do mojego gf3ti na srubki a normalnie byl na jakies zasrane kołki i wrzucilem tam srubki z drugiej strony kawalek papieru :) jako podkladaka i nakretka i jest full wypas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...