oxi Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ja bym nie brał tego Celka ,jak już Pentium to pełne 2,0 lub 2,4 nie koniecznie z HT sam mam Cel 2,0@2,6 i tylko czekam na kasę i zmieniam błyskawicznie. CEL 2,0@2,6 MSI 865P ,512 SINGLE NIFINE,WD400JB WF-310TDV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ... Ale dziwi mnie jedno: duron to nie obciach, a celeron tak. Rewolucja taniego krzemu :D... Tylko zapominasz o jednym. Duron jest znacznie tańszy od Celerona. Ten drugi jest bliższy cenowo do Athlona XP, który jak wiadomo jest znacznie wydajniejszy - wniosek z tego że mamy tu alternatywę. Natomiast Duron jest w takim przedziale cenowym, że (pomijając używane procesory) nie ma dla niego odpowiednika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ja mam celka 1.7 @ 2.1 śmiga bez zarzutów :-) na radeonie 9100 64mb miałem w 3dmarku 2001se 8300 pkt a w 3dmarku 03 1300pkt. Na elsie gladiac ultra (gf2 ULTRA) maiałem 5100 pktw 3d marku 2001 se. chyba takźle niejest z tym prockiem! tyle że 1.7 i 1.8 kiepsko sie kręci:-(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Jest wiadome dla niektórych, że na Celeronie to Sapaer się tnie nawet, prawda? A Quake 1 chodzi 1 fps na godzinę. Co poniektórym na serio chyba cegła spadła na główkę :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Tylko zapominasz o jednym. Duron jest znacznie tańszy od Celerona. Masz rację. Jak to jest ze stabilnością systemów opartych na duronie? Pamiętem, że kiedyś kolega miał duży problem z kolejnymi athlonami (ale nie XP), jak to wygląda teraz? Tylko bardzo proszę obiektywnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Swoją drogą słyszałem kiedyś, że AMD miał się wycofać z duronów. Czemu? Poniewaz miaja zajac - i zajmuja - ich miejsce Athlony (tyle ze nadla beda sie nazywac Durony ale Applebred). No moze nie do konca 100% Athlony bo najprawdopodobniej z polawa cache (lepsza podkrecalnosc!) jak normalne ale nadal Athlony. Zreszta moze ktos sie dokladniej wypowie bo zaczynam sie gubic w modelach AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Jak to jest ze stabilnością systemów opartych na duronie? Pamiętem, że kiedyś kolega miał duży problem z kolejnymi athlonami (ale nie XP), jak to wygląda teraz? Tylko bardzo proszę obiektywnie :) Obiektywnie, to ja kiedyś miałem problem z systemem opartym na celeronie 800; wieszał się non-stop na defaultowych ustawieniach. Winna była wspaniała płyta microstara. I -- wciąż obiektywnie -- o czym to świadczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 O uszkodzeniu urządzenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Też. A przede wszystkim o tym, że nie wyciąga się wniosków na podstawie jednego przypadku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 No oczywiście, że tak. Stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że zauważyłeś iż nie mieszam się w działania wojenne intel versus amd, tylko staram się czegoś sensownego dowiedzieć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Zauważyliście że ci którzy mają celeruny najczęściej mają na ich temat pozytywne zdanie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja mam p4 i mam pozytywne zdanie na temat celeronow :) a ze ci ktorzy je maja za zadowoleni to tym bardziej przemawia za tym ze celki nie sa takie zle -- najbardziej na nie psiocza ludzie ktorzy nigdy ich nie mieli tylko slyszeli ze u kolegi na lanparty na celku 1,2 i gf 4mx440 warcraft mial 3-5 klatek na sek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Zauważyliście że ci którzy mają celeruny najczęściej mają na ich temat pozytywne zdanie? :wink: Dokladnie. Do czasu az najlepszym ogolnodostepnym samochodem w Polsce byl Polonez wszyscy byli zadowoleni z tej "genialnej" konstrukcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 h,..ja do "wytworów" intela nie mam zastrzeżen ....no moze jedno....cena Miałem wczesniej tylko do czynieniea z pentiumami najpierw z Pentium 1 `200 potem z Baleronem 333, 400 , 600 i w koncu 700. Wydajność nie była piorunująca..ale dawał rade. teraz pzresuiadłem sie na Bartona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 qmpel ma cela 1,7 i gf4 440 a jego brat ma athlona 1700+ i grafe gf4 420 na ddr'ach maja po tyle samo ramu ... nie wiem jak tam z dyskami wypada ale wiem ze ten z celeronem ma 2300 a ten z amd ma 3800 w 3dsamrku '01!!!!! Bez komentarza !!! Kolejny LOL... Jak mialem na swojej plycie C1.7, GF4MX440, 256DDR 266 to wyciskalem w 3DMarku okolo 4500pkt. POZDRÓW KOLEGÓW (OBU)!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycek11 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Nie wiem co ludzie chca od celków. Miałem Celka 1000 Tualatina a wczesniej 400 oraz 266 i za kazdym razem byłem z nich zadowolony. Ten 1ghz chodził z moim Gf4 mx-em i warcraft3 smigał bez problemowo a nie była to wcale kaszana w postaci 10fpsów. Moze nie jestem starym wyjadaczem OC ale gadka o 5 fpsach (rotfl :lol: 8O ) mnie poprostu przybiła. Niech sie niektórzy czasami zastanowia zanim cos napisza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Nie wiem co ludzie chca od celków. Miałem Celka 1000 Tualatina a wczesniej 400 oraz 266 i za kazdym razem byłem z nich zadowolony. Ten 1ghz chodził z moim Gf4 mx-em i warcraft3 smigał bez problemowo a nie była to wcale kaszana w postaci 10fpsów. Moze nie jestem starym wyjadaczem OC ale gadka o 5 fpsach (rotfl :lol: 8O ) mnie poprostu przybiła. Niech sie niektórzy czasami zastanowia zanim cos napisza. Nikt rozsądny nie krytykuje Celerona Tualatina, bo to był bardzo udany procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 To co myslicie to takim sprzecie celek 2 ghz dysk 40 WD radeonik 9000 nagrywara LG no i troche cienka plytka glowa z pamieciami bo tio ABIT BL-7 na sdramach a ich mam 256 wsio lata bez problem na 2.6 GHZ za wsio dalem 1000 pln duzo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( co za mało inteligenta wypowiedź! :D. Wiesz ile jest rdzeni celka? chyba z 6! Wiec nie pisz takich domysłów bo sie tylko kompromitujesz. Celka 1.1 miales pewno copper mine! a takiego nie pogonisz na 3Ghz! :D a z wydajnoscia tych na obcietym northwoodzie jest zupelnie inaczej niz z twoim celkiem 1.1! to w ogóle różne dwa proceesory! wiec nie pisz takich rzeczy. Hhaha wykrec Tutlaina na 3ghz i sobie sprawdz :D lol... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja do niedawna miałem Celka 667@700 na rdzeniu Coppermine i działał nieźle (oczywiście nie bedę porównywał z obecnym). Byłem z niego dość zadowolonony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( co za mało inteligenta wypowiedź! :D. Wiesz ile jest rdzeni celka? chyba z 6! Wiec nie pisz takich domysłów bo sie tylko kompromitujesz. Celka 1.1 miales pewno copper mine! a takiego nie pogonisz na 3Ghz! :D a z wydajnoscia tych na obcietym northwoodzie jest zupelnie inaczej niz z twoim celkiem 1.1! to w ogóle różne dwa proceesory! wiec nie pisz takich rzeczy. Hhaha wykrec Tutlaina na 3ghz i sobie sprawdz :D lol... Z tego. co mi wiadomo żaden celeron oprócz Tualatina nie ma więcej, niż 128kb cache... Nie wykręcisz tualatina na 2Ghz, więc mowa jest tu o tych na rdzeniu Williamette, które myślę, że mają podobną wydajność (skalując zegar), jak coppermine. Jeśli się nie zgadzasz, to mogę przesłać Ci zeskanowane testy z różnych czasopism (Chip, KŚ, Enter) lub podać adesy stron internetowych. Pozdrawiam ineligenta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( co za mało inteligenta wypowiedź! :D. Wiesz ile jest rdzeni celka? chyba z 6! Wiec nie pisz takich domysłów bo sie tylko kompromitujesz. Celka 1.1 miales pewno copper mine! a takiego nie pogonisz na 3Ghz! :D a z wydajnoscia tych na obcietym northwoodzie jest zupelnie inaczej niz z twoim celkiem 1.1! to w ogóle różne dwa proceesory! wiec nie pisz takich rzeczy. Hhaha wykrec Tutlaina na 3ghz i sobie sprawdz :D lol... Z tego. co mi wiadomo żaden celeron oprócz Tualatina nie ma więcej, niż 128kb cache... Nie wykręcisz tualatina na 2Ghz, więc mowa jest tu o tych na rdzeniu Williamette, które myślę, że mają podobną wydajność (skalując zegar), jak coppermine. Jeśli się nie zgadzasz, to mogę przesłać Ci zeskanowane testy z różnych czasopism (Chip, KŚ, Enter) lub podać adesy stron internetowych. Pozdrawiam ineligenta :) aha to ja podziekuje za dyskusje wielki zawcze sprzetu komputreowego na podstawach tych wspanialych pism... ej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( co za mało inteligenta wypowiedź! :D. Wiesz ile jest rdzeni celka? chyba z 6! Wiec nie pisz takich domysłów bo sie tylko kompromitujesz. Celka 1.1 miales pewno copper mine! a takiego nie pogonisz na 3Ghz! :D a z wydajnoscia tych na obcietym northwoodzie jest zupelnie inaczej niz z twoim celkiem 1.1! to w ogóle różne dwa proceesory! wiec nie pisz takich rzeczy. Hhaha wykrec Tutlaina na 3ghz i sobie sprawdz :D lol... Z tego. co mi wiadomo żaden celeron oprócz Tualatina nie ma więcej, niż 128kb cache... Nie wykręcisz tualatina na 2Ghz, więc mowa jest tu o tych na rdzeniu Williamette, które myślę, że mają podobną wydajność (skalując zegar), jak coppermine. Jeśli się nie zgadzasz, to mogę przesłać Ci zeskanowane testy z różnych czasopism (Chip, KŚ, Enter) lub podać adesy stron internetowych. Pozdrawiam ineligenta :) aha to ja podziekuje za dyskusje wielki zawcze sprzetu komputreowego na podstawach tych wspanialych pism... ej A co Ty czytasz? Bardzo bym chciał, żebyś mi zdradził. Może mogłbyś oświecić taką osbę jak ja? Twoja wiedza zapewne pomogłaby niejednej osbie na tym forum. Z góry dziękuję :) Jednak myślę, że i Ty wszechwiedzący mógłbyś się nauczyć choćby z KŚ, że: "MHz" piszę się tak a nie "mhz"! W języku polskim istnieją znaki przestankowe! (poważnie) Ocenianie domysłów inych osób słowem "inteligentne" jest po mprostu brakiem kultury! Czekam na KONKRETNĄ, FACHOWĄ I DOJRZAŁĄ odpowiedź :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 @tomall0 Celeron 2.4GHz z rdzeniem Northwood będzie bez porównania szybszy od P4 Wiliamette z 256 L2 cache,zresztą nawet Celeron 1.7GHz Wiliamette jest od niego szybszy,bo na poziomie P4 1.6GHz. Po za tym wszystkie Celerony od 2.0GHz w zwyż mają jądro Northwood i znacznie lepiej się kręcą (przeciętnie bez problemów do FSB 133 na intelowskim coolerze bez podnoszena napięcia) od Cel 1.7 i 1.8 z jądrem Wiliamette,które kręcą się stabilnie,na standadowym coolerku przeciętnie do FSB 120,ale przy 2.4GHz bez kęcenia nie ma problemów z wydajnością. Ale gdyby się dało,to moim zdaniem lepiej,żeby Ci dali jakiegoś Athlona w podobnej cenie i płytę pod AMD. Prawda jest taka,że przeciętna,uśredniona z różnych benchmarków i aplikacji wydajność Celka 2.4 jest na poziomie P4 2.2GHz i i Athlona XP 2200+,a co do spraw extremalnych to zawsze można znaleźć jakiś program lub benchmark,który nie obrazuje prawdziwej wydajności procesora w przeciętnych zastosowaniach,np.w 3D Studio Max Cel 2.4 jest dwa razy wolniejszy od P4 2.4,albo benchmark w którym P4 C 2.4 GHz jest o połowę szybszy od P4 B 2.4Ghz,a przeciętna różnica w wydajności między nimi jest ok.5-8%. Niektóre benchmarki mają od razu porównanie wydaności większości popularnych procesorów,np.SiSoftware Sandra. Jednak cachu jest w celku pod socket 478 trochę mało,ale za to mało się grzeją,całkowicie stabilnie chodzą. Sam mam od ponad roku Celka 1.7Ghz i zastanawiam się czy wymienić go na P4 B 2.4,Celka 2.4,czy w ogóle przesiąść się na Bartona 2.5 i nie wiem jeszcze co zrobię. A co do gier,nie wiele gram,bo z tego wyrosłem ale np Mafia chodzi mi całkowicie płynnie przy 1024x768 i wszystkich maksymalnych ustawieniach,jedynie w UT Awakening musiałem przy 1024x768 ustawić textury na med,zeby chodziła całkiem płynnie,ale nigdy w żadnej grze nie musiałem obniżać rozdzielczości do np.800x600. Z His Radeonem 9000 Pro na niekręconym Cel 1,7Ghz mam 6300pkt w 3d marku 2001 SE przy 1024x768 i 32 bitach,więc między bajki można włożyć stwierdzenia o 3-4fps w Warcrafcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Ja i tak mam wrażenie, że Athlon 2GHz przegoni Celka 3GHz przy kodowaniu filmów! Skąd taki wniosek? Mój Athlon z częstotliwością 2GHz koduje filmy 2,5 raza szybciej, niż celeron 1,1GHz (Liczyłem, bo miałem oba procki). Czyli idąc tym tropem dalej, celeron 3GHz w kodowaniu filmów ma wydajność co najwyżej równą Athlonowi 2Gzh! Jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to możemy zrobić porównania :) Szkoda tylko, że w grach taki cieniutki :( co za mało inteligenta wypowiedź! :D. Wiesz ile jest rdzeni celka? chyba z 6! Wiec nie pisz takich domysłów bo sie tylko kompromitujesz. Celka 1.1 miales pewno copper mine! a takiego nie pogonisz na 3Ghz! :D a z wydajnoscia tych na obcietym northwoodzie jest zupelnie inaczej niz z twoim celkiem 1.1! to w ogóle różne dwa proceesory! wiec nie pisz takich rzeczy. Hhaha wykrec Tutlaina na 3ghz i sobie sprawdz :D lol... Z tego. co mi wiadomo żaden celeron oprócz Tualatina nie ma więcej, niż 128kb cache... Nie wykręcisz tualatina na 2Ghz, więc mowa jest tu o tych na rdzeniu Williamette, które myślę, że mają podobną wydajność (skalując zegar), jak coppermine. Jeśli się nie zgadzasz, to mogę przesłać Ci zeskanowane testy z różnych czasopism (Chip, KŚ, Enter) lub podać adesy stron internetowych. Pozdrawiam ineligenta :) aha to ja podziekuje za dyskusje wielki zawcze sprzetu komputreowego na podstawach tych wspanialych pism... ej A co Ty czytasz? Bardzo bym chciał, żebyś mi zdradził. Może mogłbyś oświecić taką osbę jak ja? Twoja wiedza zapewne pomogłaby niejednej osbie na tym forum. Z góry dziękuję :) Jednak myślę, że i Ty wszechwiedzący mógłbyś się nauczyć choćby z KŚ, że: "MHz" piszę się tak a nie "mhz"! W języku polskim istnieją znaki przestankowe! (poważnie) Ocenianie domysłów inych osób słowem "inteligentne" jest po mprostu brakiem kultury! Czekam na KONKRETNĄ, FACHOWĄ I DOJRZAŁĄ odpowiedź :) walnołeś gafe i tyle... a zeby zatuszowac przypiepszasz sie do tego jak sie pisze mhz! ,co ze blad? i tak kazdy zrozumiał. Aha i powiem ci ze spokojnie 70% ludzi tu pisze mhz przez małe i kazdy wie o co chodzi... no niestety zdazaja sie wyjatki. tak jak ja bym porównywał Pentium 1 3Ghz do Pentium 4 3 Ghz mowiac ze oba maja tylko taka predkosc. Ja czytam swoj serwis ocmaster.com ,twojepc i xtremesystems.org czasem amdmb i overclockers. Gazety są dla niepowiem kogo :D człowieku wiesz jaka tam jest korupcja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...