Skocz do zawartości
boy

NF7-S ???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 500zł, macie jakąś alternatywę dla płytki Abita? Może jest coś lepszego za te pieniądze pod Bartona 2500+? Musi być S-ATA. Bo nie mam innego dysku...

Sprzedałem właśnie EPoX'a EP-8RDA3+ bo mnie wkurzał. I nie chcem już nic od tej firmy...

Tylko błagam, nie piszcie mi SZUKAJ, bo nie mam czasu na czytanie 60-ciu stron o Abicie, jutro (tzn. w piątek) ide do sklepu i kupuję NF7-S, o ile nie pomożecie mi w wybraniu czegoś lepszego.

Looknijcie na stronki tych sklepów (we Wrocławiu, tutaj mam zamiar wydać siano), może mi coś doradzicie (w sumie mogę trochę dołożyć siana):

ProLine

PopLand

Mam czas tylko do jutra, do godziny 17.30.

Z góry dzięki za pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zależy ci na extremalnym OC to bierz ABITA NF7-S (mam i jestem :D :D :twisted: )

A jak nie będziesz tylko lajtowo :wink: kręcił to ASUS A7N8X Deluxe ( wypas, świetny soft i świetnie wykonana ) będziesz zadowolony

BTW też mam uraz do EPOXA, miałem 8RDA+ R.I.P. a potem 8RDA3+ (co za szajz :evil: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zależy ci na extremalnym OC to bierz ABITA NF7-S (mam i jestem  :D  :D  :twisted: )

A jak nie będziesz tylko lajtowo  :wink: kręcił to ASUS A7N8X Deluxe ( wypas,  świetny soft i świetnie wykonana ) będziesz zadowolony

BTW też mam uraz do EPOXA, miałem 8RDA+ R.I.P. a potem 8RDA3+ (co za szajz  :evil: )

A co nie tak z tym 8RDA3+ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem zakupy w obu sklepach.

Na starcie (marzec 2003) Popland był konkurencyjny cenowo,

teraz się zrównał z Proline

Wahałem się ostatnio tylko nad dwiema płytami:

Wziąłem Abit`a NF7-S

bo z tymi Soltek`ami FRN2-L to róznie bywa

P.S. Jestem bardzo zadowolony z wyboru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mie ma Sound Storma :?

a po za tym pamięci które miałem w 8RDA+ nie chciały codzić w 8RDA3+

:evil: :evil: :evil:

Ale bez kłótni proszę, co ma EPoX lepszego, nie chcem tego i koniec, ta firma nie wchodzi w grę.

A co tak w ogóle da mi SS, jak mam 2 głośniki (wieża podłączona do kompa)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bez kłótni proszę, co ma EPoX lepszego, nie chcem tego i koniec, ta firma nie wchodzi w grę.

buhahah Epox jest duzo lepszy kolego do extramlnego o/c procka... średnio z epoxa wycisniesz stabilnie o ~100mhz wiecej na Epoxie ,i nie będzie wymagał tak dużego Vcore!. Głowie Epox ma świetne zasilanie przez 12V bardzo stabilne ma mocniejsze i pojemniejsze kondensatory o całe zasilanie CPU na płytce. Jeżeli chodzi o o/c extremalne Abit jest do [gluteus maximus].Co ze ma 2.3V... jak przy tym napieciu procek chodzil o ~100mhz mniej niż na Epoxie z 2.2V a do tego był niestabilny . Przeszukaj forum pisałem o tym więcej... Abit NF7S jest dobry owszem ale jak wyciskamy ostatnie soki i walczymy o każdy mhz to Epox wyjdzie lepiej. Poszukaj jeszcze na forum pisałem o tym... + epoxa 5cio bitowy mnożnik i SS'man. Jezeli nie bedziesz krecił hardcorowo to spokojnie ci Abit styknie. Aha Abity też padają :P przykład berkut. Ostatnio kumpel puscil proca na 2500mhz 1.85V na Abcie plyta sie uruchomila -> Blue Screen i już więcej sie nie podniosła (la viva kondensatory :D). Wiekszosc z was poleca Abita bo nie leci na maxa ,wtedy chyba jest najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhahah Epox jest duzo lepszy kolego do extramlnego o/c procka... średnio z epoxa wycisniesz stabilnie o ~100mhz wiecej na Epoxie ,i nie będzie wymagał tak dużego Vcore!. Głowie Epox ma świetne zasilanie przez 12V bardzo stabilne ma mocniejsze i pojemniejsze kondensatory o całe zasilanie CPU na płytce. Jeżeli chodzi o o/c extremalne Abit jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.Co ze ma 2.3V... jak przy tym napieciu procek chodzil o ~100mhz mniej niż na Epoxie z 2.2V a do tego był niestabilny . Przeszukaj forum pisałem o tym więcej... Abit NF7S jest dobry owszem ale jak wyciskamy ostatnie soki i walczymy o każdy mhz to Epox wyjdzie lepiej. Poszukaj jeszcze na forum pisałem o tym... + epoxa 5cio bitowy mnożnik i SS'man. Jezeli nie bedziesz krecił hardcorowo to spokojnie ci Abit styknie. Aha Abity też padają :P przykład berkut. Ostatnio kumpel puscil proca na 2500mhz 1.85V na Abcie plyta sie uruchomila -> Blue Screen i już więcej sie nie podniosła (la viva kondensatory :D). Wiekszosc z was poleca Abita bo nie leci na maxa ,wtedy chyba jest najlepszy

Ja nie mam zamiaru wyciskać ostatnich soków z mojego proca, jakbyś zwrócił uwagę na moje chłodzenie, to byś połowy tego posta nie napisał...

Na EPoX'ie moje pamieci nie idą więcej niż 8-3-3-2.5 (na Abicie bez problemu 7-3-3-2) i na to nic nie poradzę. Komp nie wstaje z ustawieniami 200x11, to co ty mi tutaj o każdym MHz??? Sprzedałem EPoX'a, i nie mam zamiaru go więcej kupować, bez urazy do jego użytkowników (którym działa jak trzeba), nie podoba mi się ta firma...

A nie mam zamiaru zmieniać całego sprzętu tylko dlatego, że akurat na tym EPox'ie nie mogę go podkręcić. Trochę nie tędy droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm z TiwnMOSAmi i problemem na Epoxie nie słyszałem wydaje mi sie ze cos krecisz :D mówisz ze w piatek go idziesz kupować a dziś podajesz wyniki :P. Ostatnie serie TiwnMOSa PC3200 są cieniutkie prawie w ogóle sie nie @ , twinmos teraz idzie na o/c poprzez twister i chyba stanie sie to co z Kingstonem... do wypuszczenia HyperX pamieci Value od kingstona byly bardzo dobre do O/C teraz już nie jest tak fajnie :/ ,podobnie może sie stać z twimosem. Do tej pory jedyne co w pełni nie kompatybilne z Epoxem pamieci o jakich słyszałem to układy PC4000... Moze i prawda to co piszesz ,ale nie rozaczruj sie jak będa szly tak samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm z TiwnMOSAmi i problemem na Epoxie nie słyszałem wydaje mi sie ze cos krecisz :D mówisz ze w piatek go idziesz kupować a dziś podajesz wyniki :P.

No to już słyszysz o tym problemie, w piątek idę kupować Abita, a już podaję wyniki, hm, chyba sobie coś wymyśliłem...Tak się składa, że mój koleś (mieszka w pokoju obok) ma NF7-S i u niego właśnie testowałem swoje pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhahah Epox jest duzo lepszy kolego do extramlnego o/c procka... średnio z epoxa wycisniesz stabilnie o ~100mhz wiecej na Epoxie ,i nie będzie wymagał tak dużego Vcore!. Głowie Epox ma świetne zasilanie przez 12V bardzo stabilne ma mocniejsze i pojemniejsze kondensatory o całe zasilanie CPU na płytce. Jeżeli chodzi o o/c extremalne Abit jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.Co ze ma 2.3V... jak przy tym napieciu procek chodzil o ~100mhz mniej niż na Epoxie z 2.2V a do tego był niestabilny . Przeszukaj forum pisałem o tym więcej... Abit NF7S jest dobry owszem ale jak wyciskamy ostatnie soki i walczymy o każdy mhz to Epox wyjdzie lepiej. Poszukaj jeszcze na forum pisałem o tym... + epoxa 5cio bitowy mnożnik i SS'man. Jezeli nie bedziesz krecił hardcorowo to spokojnie ci Abit styknie. Aha Abity też padają :P przykład berkut. Ostatnio kumpel puscil proca na 2500mhz 1.85V na Abcie plyta sie uruchomila -> Blue Screen i już więcej sie nie podniosła (la viva kondensatory :D). Wiekszosc z was poleca Abita bo nie leci na maxa ,wtedy chyba jest najlepszy

Nie wiem co to znaczy ekstremalne OC według Ciebie ??

Ja nie narzekam na abitka

kręcę proce powyżej 2,5GHz przy VCore w okolicach 2V (realnie) i na razie nic się nie dzieje ...

Miałem już na pokładzie bartka co postował (i pozwalał siedzieć w biosie) na 2740MHz @ 2,03V (realnie) ... w windach już parę testó powyżej 2,6GHz robiłem ...

Chłodzenie wodne średniej klasy ...

Fsb osiągam 240 w prime, max posty w okolicach 255

Na podstawie testu 2 egzemplarzy płyt uogólniać ich podatność na OC to chyba przesadda ....

Co z tymi kondensatorami ?? To były Rubycony czy inne ??

Pozdrówka dla posiadaczy Epoxów i Abitków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i te "slabej jakosci kondensatory" :lol: Pierwsze slysze zeby RUBYKON produkowal slabej jakosci kondensatory a na NF7-S innych niz takowe nie ma. Co do wyciskania ostatnich potow to chcialbym zobaczyc jak wyciskasz z mojego proca na EPOXIE 2760mhz :) . Bez urazki oczywiscie ale naprawde chcialbym to zobaczyc albo chociaz poprzyj swoje "fantazje" jakimis dowodami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek NiemamacieK! , tu chodzi o extremalne podkrecanie ja to rozumiem poprzez wyciskanie z proca wszytskich soków! , na Epoxie jakbyście wrzucili wycisnelibyście kapke wiecej albo tyle samo przy troszke niższych V ,pozatym troszke większa stabilność po O/C! ,chodzi tu głowie o całe zasilanie płyty + mosfety i kondensatory oczywiscie 3 fazowe, na 8RDA3+! poprzez 12V co daje idealne warunki do wyciskania WSZYSTKIEGO!. Czy ja gdzieś napisałem ze na Abicie nie można wycisnąć dużo?? NIE! , na Abicie można wycisnąć DUŻO! ale na Epoxie w niektórych przypadkach (wiadomo czasem ludzie nie umieją nic...) da sie więcej...

NiemacieK - poprostu trafił ci sie dobry egzemplarz! który myka na 2660mhz ale np. taki berkut myka prime powyżej 2720mhz :P a ma właśnie Epoxa! 8RDA3+ i myśle że z twojego CPU wycisnoł by dużo więcej.... Mój A1700+ DLT3C najlepszy nie jest :/ na WC (budżetowym) ,technicznie nie moge wrzucić mu powyżej 1.80V bo sie robi nie stabilny poprzez właśnie napiecie ,myśle że wiesz co to freezen off. Ale na 1.82V myka na 2561mhz! tylko ze chłodzenie niekosztowało mnie 300zł tylko ~80! no i mam Epoxa 8K3A (musiałem modować procka ) :D a nie 8RDA3+ z którego pewno bym miał kapke lepiej . Myśle że do miesiąca góra jak wszystko pójdzie ok. będe miał już FC i specjalnie dla ciebie zakupie sobie 8RDA3+ pożyczysz mi swojego procka i ci skope dupe :P ( z tego to 3ghz realne!) ,pozatym napisz na jakim Vcore wykrecasz go do 2660mhz! bo jezeli przekraczasz 2.1V :) to żałuj że masz abita!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj niezgodze się z Toba mialem 8rda potem przesiadlem sie na nf7-s i jest dokladnie odwrotnie do tego co mowisz na abicie osiagam te same czestotliwosci przy napieci o 0.025v nizszym niz na epoxie. 8rda3+ to moim zdaniem jedna wielka pomylka (nie wiem jak rev 2.0 ale wczesniejsze rewelacyjne nie byly na niektorych ciezko fsb 200 bylo osiagnac) chociaz owszem jak trafisz na dobry egzemplarz to mozesz go ladnie pojechac ale na dobry egzemplarz mozesz trafic rowniez abita. A co do wyciskania siodmych potow najlepszy jest soltek frn2l ;) :). Mowisz ze nf7-s jest do kitu a kilka najwyzszych wynikow w o/c bartonow (zagraniczne serwisy) zostalo osiagniete wlasnie na abicie nf7(s). Na nf7(s) jednego czego mi brakuje to wyzszego napiecia vdd owszem vmodzik jest banalny ale gwarancje sie traci chociaz w sumie czego nie robi sie dla tych kilku mhz wiecej... :twisted:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier :D panu już podziękujemy :) najlepszy do wyciskania siórdmych potów z procka FRN2L?? buahahhahahahahaha! ,szczególnie jak nie ma dziur wokół Socket.A i Vcore do 1.85V oraz cieniutkie zasilanie procka (duże wachania napięć). Ostatnio gadałem z Vipem (pomagałem mu opracować Vmod na Solteka) i on sam przyznał że jeżeli chodzi o zasilanie procka to Soltek skopal sprawe... Nie znaczy że jak płyta ma dobre timmingi i znakomitą konstrukcje PCB i dzieki temu lata na FSB ~250mhz to z proca też wycisniesz ostatnie soki... niestety :( soltek dobrze kręci cpu ale nie najlepiej. Aha kolego 8RDA to płyta budżetowa i dużo starsza konstrukcja niż NF7S 2.0 do tego jest na NF2 (A2, A3) a nie NF2 400 Ultra (C1 itp.) tak więc co ty porównujesz. Weź lepiej na porównanie 8RDA3+ rev2.0 lub 8RDA+ rev 2.1! która posiada nawet w standadzie radiatorki na mosfetach! i jest zaprojektowana konkretnie pod O/C. Co do tracenia gwarancji przez Vmod to jezeli da sie umiejetnie zrobić to nie wykyrją... Miałem modowanie K7S5A i 8KHA+ obie przyjeli bez problemów!. Nie mówie że Abit jest zły do O/C proca tylko statystycznie na Epoxie można wycisnąć troszke więcej!. Ok abit jest dobry! ale nie najlepszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do V-core to realne 2V. A tak na marginesie to ja mam WC a BEKRUT o ile mi wiadomo (choc moge sie mylic-nie jestem na bierzaco) ma FC. A tak na jeszcze wiekszym marginesie to nie bede musial Ci pozyczac procka, bo sprobuje pozyczyc od kumpla RDA3+. Swojego Abita kupowalem nie tak dawno bo miesiac temu i mialem niezly dylemat NF7-S vs. RDA3+ troszke na ten temat czytalem i gdzies wyczytalem ze to wlasnie RDA3+ mial klopoty z zasilaniem i ogolnie z napieciami powyzej 1.8V (oczywiscie moge sie mylic). Jezeli okaze sie ze faktycznie wycisne wiecej na RDA3+ to nieomieszkam o tym napisac i przy okazji jak kiedys byloby nam dane sie spotkac postawie Ci browara :) . A poki co ABIT RULLEZ!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier :D panu już podziękujemy :) najlepszy do wyciskania siórdmych potów z procka FRN2L?? buahahhahahahahaha! ,szczególnie jak nie ma dziur wokół Socket.A i Vcore do 1.85V oraz cieniutkie zasilanie procka (duże wachania napięć). Ostatnio gadałem z Vipem (pomagałem mu opracować Vmod na Solteka) i on sam przyznał że jeżeli chodzi o zasilanie procka to Soltek skopal sprawe... Nie znaczy że jak płyta ma dobre timmingi i znakomitą konstrukcje PCB i dzieki temu lata na FSB ~250mhz to z proca też wycisniesz ostatnie soki... niestety :( soltek dobrze kręci cpu ale nie najlepiej. Aha kolego 8RDA to płyta budżetowa i dużo starsza konstrukcja niż NF7S 2.0 do tego jest na NF2 (A2, A3) a nie NF2 400 Ultra (C1 itp.) tak więc co ty porównujesz. Weź lepiej na porównanie 8RDA3+ rev2.0 lub 8RDA+ rev 2.1! która posiada nawet w standadzie radiatorki na mosfetach! i jest zaprojektowana konkretnie pod O/C. Co do tracenia gwarancji przez Vmod to jezeli da sie umiejetnie zrobić to nie wykyrją... Miałem modowanie K7S5A i 8KHA+ obie przyjeli bez problemów!. Nie mówie że Abit jest zły do O/C proca tylko statystycznie na Epoxie można wycisnąć troszke więcej!. Ok abit jest dobry! ale nie najlepszy!

widze ze na tym forum zarciku juz zadnego nie mozna wcisna chlopie daj sobie troszeczke na looz widziales emotikony ktore dalem po tym zdaniu??? jesli nie to przeczytaj ten post jeszcze raz. Mowisz ze 8rda to konstrukcja starobudzetowa, a przeciez byly wersje na mochach C1 i owszem krecily sie spox ale rowniez musiales trafic na bdb egzemplarz. 8rda+ rev 2.1 w standardzie radia na mosfetach buahahaha pokaz mi gdzie :lol: chyba jak je sam przykleisz :). Osobiscie rowniez nie twierdze ze abit jest najlepszy do o/c bo Epox jest rownie dobry jak moze i nie lepszy ale generalnie trza trafic na dobry egzemplarz bo na jednym osiagniesz fsb 240 a na drugim ledwo co 205 czy 210. A jesli mialbym juz postawic na epoxa to postawilbym raczej na 8rda+ rev 2.1 ze generalnie bedzie lepszy do o/c niz 8rda3xx

pzdr

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tecj chwili to lepiej sobie sprawdz 8RDA+ v2.1 do dostania w siriusie za 429zł chyba nie ma lepszej płyty do o/c za taka kase... ,zresztą poszukaj o niej w necie. Ona jest zaprojektowana właśnie do O/C tak jak nieoficjalnie 8KHA+ na której sie leciało znacznie wyżej niż na nastepnych podelach opartych na via (8k3a 8k9a ...) . Jezeli chodzi o 8RDA3+ to pierwsze modele były spieprzone , ale teraz już to nas nie dotyczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam Epoxa 8K3A (musiałem modować procka ) :D a nie 8RDA3+ z którego pewno bym miał kapke lepiej . Myśle że do miesiąca góra jak wszystko pójdzie ok. będe miał już FC i specjalnie dla ciebie zakupie sobie 8RDA3+ pożyczysz mi swojego procka i ci skope ...!

Mała aluzja. Z tego co pamiętam to na nforce średnio procki kręcą się nieznacznie gorzej (nei mylić z wydajnością) niż na kt333/400 więc zapewne więcej nei wyciągniesz.

Nawet Berkut o tym pisał ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam Epoxa 8K3A (musiałem modować procka ) :D a nie 8RDA3+ z którego pewno bym miał kapke lepiej . Myśle że do miesiąca góra jak wszystko pójdzie ok. będe miał już FC i specjalnie dla ciebie zakupie sobie 8RDA3+ pożyczysz mi swojego procka i ci skope ...!

Mała aluzja. Z tego co pamiętam to na nforce średnio procki kręcą się nieznacznie gorzej (nei mylić z wydajnością) niż na kt333/400 więc zapewne więcej nei wyciągniesz.

Nawet Berkut o tym pisał ...

heh ;) powiem ci ze ta różnica na korzyść Via i tak zanika...! przez błedy konstrukcyjne. Bo wiecej wycisniesz na Epoxie z NF2 niż na MSI KT3 Ultra... ,a w inną strone więciej wycisniesz z Abita KD7 niz z jakiejś cieńkiej płyty na NF2... Tak więc raczej konstrukcja producenta wpływa na wyniki O/C i ta przewaga Via zanika. Nie zapominajmy o przewagach NF2 w postaci wyższych FSB ,nowżych konstrukcji PCB ,uaktualnieniach biosów , zablokowane PCI i AGP , oraz wiekszej możliwości dzielników CPU/MEM (szczególnie tych taktujących memki w dół ). Tak więc imo podsumowując ogólnie konstrukcje na NF2 wychodzą lepiej niz te na Via... 8K3A wcale nie jest taka dobra do O/C proca... (8KHA+ kreciła o niebo lepiej) tak więc moim zdaniem chociaz to ze mógłbym sobie moje cienkie PC2700 puscic nizej dało by mi dodatkowe mhz... no i blokadka!. Mniej problemów wyklucza błedy płyty!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wracając do tematu, bo nieźle się rozwinął 8O , już mam Aita NF7-S V2.0, na tych samych ustawieniach (częstotliwość, chłodzenie, ten sam procesor) mam temperaturę na procku o 30 st mniejszą :!: :!: :!: (czyli teraz 35-40st).

No ale nie przeszkadzam w porównaniu tyvh płytek, na pewno komuś pomożecie w dokonaniu wyboru.

Ja już mam, dzięki za jakąkolwiek pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wracając do tematu, bo nieźle się rozwinął 8O , już mam Aita NF7-S V2.0, na tych samych ustawieniach (częstotliwość, chłodzenie, ten sam procesor) mam temperaturę na procku o 30 st mniejszą :!:  :!:  :!:  (czyli teraz 35-40st).

No ale nie przeszkadzam w porównaniu tyvh płytek, na pewno komuś pomożecie w dokonaniu wyboru.

Ja już mam, dzięki za jakąkolwiek pomoc

na nowych biosach 18ka 19ka abit zaniza temp. ale zauwaz ze tylko po pierwszym uruchomieniu (wiem ze to glupie) wystarczy restartnac kompa i wszystko jest juz OKi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem już 2 Abity nf7-s i nie jest to taka całkiem bez problemowa płyta :evil: w jednej z nich trzeszczał mi czasami dżwięk mimo radiatora na mostku południowym . natomiast w 2 jak resetowałem kompa to zegar rtc przestawiał się i miałem 3 razy szybszego kompa. nie chodzi o wydajność a o przyspieszone dosłownie wszystko. Pierwszy ABit padł mi po 3 dniach natomiast 2 oddałem na gwarancje. już czekam 3 tygodnie na zwrot. Nigdy już nie kupie w siriusie!!! Abicik strasznie zaniża temperatury gdzieś o 10 stopni jak <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>łem kompa to temp. jaka była to 14 stopni a w pokoju miałem 25 :D teraz już się wk ur wiłem i kupilem płyte na kt 600 (Epoxa) chodzi narazie ok nie ma najmniejszych problemow. Za kilka dni przyjdzie mi 3 abit - nóweczka z siriusa. i któraś z tych płyt będe musiał sprzedać. zastanawiałem się już kilka dni i wybór padł na ABita. Epoxa sobie zostawie. jeśli ktoś bedzie chciał kupić nowke sztuke Abita NF7- S to prosze dać mi znać rocers@interia.pl sprzedam za 500 zł nówke sztuke nawet nie rozpakowaną. z 2 letnią gwarą z siriusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem już 2 Abity nf7-s i nie jest to taka całkiem bez problemowa płyta :evil:  w jednej z nich trzeszczał mi czasami dżwięk mimo radiatora na mostku południowym . natomiast w 2  jak resetowałem kompa to zegar rtc przestawiał się i miałem 3 razy szybszego kompa. nie chodzi o wydajność a o przyspieszone dosłownie wszystko. Pierwszy ABit padł mi po 3 dniach natomiast 2 oddałem na gwarancje. już czekam 3 tygodnie na zwrot. Nigdy już nie kupie w siriusie!!!  Abicik strasznie zaniża temperatury gdzieś o 10 stopni jak <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>łem kompa to temp. jaka była to 14 stopni a w pokoju miałem 25  :D  teraz już się wk ur wiłem  i kupilem płyte na kt 600 (Epoxa) chodzi narazie ok nie ma najmniejszych problemow. Za kilka dni przyjdzie mi 3 abit - nóweczka z siriusa. i któraś z tych płyt będe musiał sprzedać. zastanawiałem się już kilka dni i wybór padł na  ABita. Epoxa sobie zostawie. jeśli ktoś bedzie chciał kupić nowke sztuke Abita NF7- S to prosze dać mi znać rocers@interia.pl  sprzedam za 500 zł nówke sztuke nawet nie rozpakowaną.  z 2 letnią gwarą z siriusa.

po tych slowach napewno ktos ja od Ciebie kupi ;) ;) ;)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem już 2 Abity nf7-s i nie jest to taka całkiem bez problemowa płyta :evil:  w jednej z nich trzeszczał mi czasami dżwięk mimo radiatora na mostku południowym . natomiast w 2  jak resetowałem kompa to zegar rtc przestawiał się i miałem 3 razy szybszego kompa. nie chodzi o wydajność a o przyspieszone dosłownie wszystko. Pierwszy ABit padł mi po 3 dniach natomiast 2 oddałem na gwarancje. już czekam 3 tygodnie na zwrot. Nigdy już nie kupie w siriusie!!!  Abicik strasznie zaniża temperatury gdzieś o 10 stopni jak <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>łem kompa to temp. jaka była to 14 stopni a w pokoju miałem 25  :D  teraz już się wk ur wiłem  i kupilem płyte na kt 600 (Epoxa) chodzi narazie ok nie ma najmniejszych problemow. Za kilka dni przyjdzie mi 3 abit - nóweczka z siriusa. i któraś z tych płyt będe musiał sprzedać. zastanawiałem się już kilka dni i wybór padł na  ABita. Epoxa sobie zostawie. jeśli ktoś bedzie chciał kupić nowke sztuke Abita NF7- S to prosze dać mi znać rocers@interia.pl  sprzedam za 500 zł nówke sztuke nawet nie rozpakowaną.  z 2 letnią gwarą z siriusa.

po tych slowach napewno ktos ja od Ciebie kupi ;) ;) ;)

pzdr

może poprostu mialem pecha i tyle. :( czytałem ostatnio cały topic o Abicie ( zajeło mi to 2 godziny) i z tego co wyczytałem kupa ludzi wymienia Abita bo im padł . zresztą nie tylko chodzi o Abita ale i też o inne firmy. poprostu to jest loteria :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...