Skocz do zawartości
boy

NF7-S ???

Rekomendowane odpowiedzi

miałem już 2 Abity nf7-s i nie jest to taka całkiem bez problemowa płyta :evil:  w jednej z nich trzeszczał mi czasami dżwięk mimo radiatora na mostku południowym . natomiast w 2  jak resetowałem kompa to zegar rtc przestawiał się i miałem 3 razy szybszego kompa. nie chodzi o wydajność a o przyspieszone dosłownie wszystko. Pierwszy ABit padł mi po 3 dniach natomiast 2 oddałem na gwarancje. już czekam 3 tygodnie na zwrot. Nigdy już nie kupie w siriusie!!!  Abicik strasznie zaniża temperatury gdzieś o 10 stopni jak <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>łem kompa to temp. jaka była to 14 stopni a w pokoju miałem 25  :D  teraz już się wk ur wiłem  i kupilem płyte na kt 600 (Epoxa) chodzi narazie ok nie ma najmniejszych problemow. Za kilka dni przyjdzie mi 3 abit - nóweczka z siriusa. i któraś z tych płyt będe musiał sprzedać. zastanawiałem się już kilka dni i wybór padł na  ABita. Epoxa sobie zostawie. jeśli ktoś bedzie chciał kupić nowke sztuke Abita NF7- S to prosze dać mi znać rocers@interia.pl  sprzedam za 500 zł nówke sztuke nawet nie rozpakowaną.  z 2 letnią gwarą z siriusa.

po tych slowach napewno ktos ja od Ciebie kupi ;) ;) ;)

pzdr

może poprostu mialem pecha i tyle. :( czytałem ostatnio cały topic o Abicie ( zajeło mi to 2 godziny) i z tego co wyczytałem kupa ludzi wymienia Abita bo im padł . zresztą nie tylko chodzi o Abita ale i też o inne firmy. poprostu to jest loteria :(

dokladnie to jewst loteria. Ja tam na bita nie narzekam ale niczym mnie nie zaskoczyl i zastanawiam sie nad zmiana na 8rda+ rev. 2.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zostawie sobie ABITA NF7-S . Epoxa sprzedam. dzisiaj dopiero sobie go przetestowałem w gierkach i są "żabkowania" gdy wyłącze dżwięk wszystko jest ok, gry chodzą płynnie. instalowałem najnowsze i starsze stery do Dżwięku i to nic nie pomaga. także stery do płyty od najnowszych po starsze. ten dzwięk na plycie strasznie obciąża proca. (nie stać mnie na oddzielną karte muzyki. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit nf7-s lub Soltec tylko nie epox składałem ostatnio kompa kumplowi i 2 płyty epoxa 8rda siadły to poprostu szmelc nawet gościu z serwisu to mówił ciągle sie wieszały i itp. jak włożyliśmy procka durona to chodził lux wszystko stabilnie i takie tam a jak daliśmy athlona to ciągłe zwisy !!!!!!!! Nie polecam nikomu epox-a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit nf7-s lub Soltec tylko nie epox składałem ostatnio kompa kumplowi i 2 płyty epoxa 8rda siadły to poprostu szmelc nawet gościu z serwisu to mówił ciągle sie wieszały i itp. jak włożyliśmy procka durona to chodził lux wszystko stabilnie i takie tam a jak daliśmy athlona to ciągłe zwisy !!!!!!!! Nie polecam nikomu epox-a :D

na Twoim miejscu zastanowilbym sie jeszcze raz nad tym co mowisz. Mialem doczynienia z kilkoma epoxami i z rzadnym powtarzam z rzadnym nie mialem problemow i moge powiedziec cos zupelnie innego i przeciwnego niz ty. Kazdemu producentowi (nawet tym z wyzszej polki) zdarzaja sie wpadki wez Asusa A7n8x czy A7v8x pierwsze revy co sie dzialo plyty padaly jak kaczki, abit tez nie jest swiety bo wielu uzytkownikom mobo rowniez padlo przy pierwszym poscie. Co do opinii "gosci z serwisu" to sorx ale chyba kazdy wie jakie najczesciej bywaja :lol: mozesz polecic najlepsza plyte na rynku (o ile istnieje takowa) a ona padnie i co wtedy tez powiesz ze to szmelc????

pzdr

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Twoim miejscu zastanowilbym sie jeszcze raz nad tym co mowisz. Mialem doczynienia z kilkoma epoxami i z rzadnym powtarzam z rzadnym nie mialem problemow i moge powiedziec cos zupelnie innego i przeciwnego niz ty. Kazdemu producentowi (nawet tym z wyzszej polki) zdarzaja sie wpadki wez Asusa A7n8x czy A7v8x pierwsze revy co sie dzialo plyty padaly jak kaczki, abit tez nie jest swiety bo wielu uzytkownikom mobo rowniez padlo przy pierwszym poscie. Co do opinii "gosci z serwisu" to sorx ale chyba kazdy wie jakie najczesciej bywaja :lol: mozesz polecic najlepsza plyte na rynku (o ile istnieje takowa) a ona padnie i co wtedy tez powiesz ze to szmelc????

pzdr

Lagier

Oczywiście zgadzam sie z tym co mówisz ale żeby 2 płyty od razy siedły i to pod rząd wsadzaliśmy MSI i chodziło wspaniale a na epoxie kicha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr

Lagier

Oczywiście zgadzam sie z tym co mówisz ale żeby 2 płyty od razy siedły i to pod rząd wsadzaliśmy MSI i chodziło wspaniale a na epoxie kicha

a moim zdaniem po prostu pecha miales ;) :D :D

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jejku, o co wam chodzi, przeciez obie firmy robia zajebiste plyty a i soltek jest nienajgorszy. I ABIT i EPOX swietnie nadaja sie do krecenia i tak samo obie firmy mialy swoje wpadki a to czy co mobo padnie w glownej mierze zalezy od tego jak sie jej uzywa. Generalnie zasada jest taka ze kazdy chwali do co ma. PEACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jejku, o co wam chodzi, przeciez obie firmy robia zaje...dwabiste plyty a i soltek jest nienajgorszy. I ABIT i EPOX swietnie nadaja sie do krecenia i tak samo obie firmy mialy swoje wpadki a to czy co mobo padnie w glownej mierze zalezy od tego jak sie jej uzywa. Generalnie zasada jest taka ze kazdy chwali do co ma. PEACE

no wlasnie to usiluje przez caly czas powiedziec :D

pzdr

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzilo mi Lagier o Ciebie :) . A co do RDA+ rev.2.1 to jak sie okaze, ze jest lepsza od mojej NF7-S to zmienie bez mrugniecia okiem.

A moge wiedziec czy testujesz juz RDA+ rev 2.1 czy czytasz gdzies o niej? Bo mam wlasnie duzy dylemat zeby wybrac bardzo dobra plyte do O/C Thortonika ;). A wybor jest maly :( albo NF7-S albo Epox albo Soltek ... wiecej rozwiazan nie widze :( :?: Gigabyte??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzilo mi Lagier o Ciebie :) . A co do RDA+ rev.2.1 to jak sie okaze, ze jest lepsza od mojej NF7-S to zmienie bez mrugniecia okiem.

A moge wiedziec czy testujesz juz RDA+ rev 2.1 czy czytasz gdzies o niej? Bo mam wlasnie duzy dylemat zeby wybrac bardzo dobra plyte do O/C Thortonika ;). A wybor jest maly :( albo NF7-S albo Epox albo Soltek ... wiecej rozwiazan nie widze :( :?: Gigabyte??? :?

Solteka bym sobie raczej odpuscil a co do RDA+ to czekam na jakies konkretne recenzje ewentualnie opinie userow i wtedy sie zastanowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solteka bym sobie raczej odpuscil a co do RDA+ to czekam na jakies konkretne recenzje ewentualnie opinie userow i wtedy sie zastanowie.

mnie juz przeszlo z epoxem rev 2.1 ;) dzisiaj moj abiciak poszedl na fsb 235 na bartku 2500+ i to chyba nie bylo jeszcze jego ostatnie slowo bo pamiatki wymiekly :twisted:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na bita nie narzekam ale niczym mnie nie zaskoczyl i zastanawiam sie nad zmiana na 8rda+ rev. 2.1

No a ja jestem pozytywnie zaskoczony :D 233 FSB bez modow (stabilne) i odpala sie na 245, caly czas mowie o synchro i w dualu.

wiesz ze dzisiaj rowniez juz mi na zmiane ochota odeszla. Bartka 2500+ mialem w domu na tesciku nio i mobo poszlo na fsb 235 mhz moze by polazla wyzej ale pamieci juz sie sypaly :/

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey :)

tak naprawde to z epoxem są 2 problemy

1. GORĄCE MOSFETY

2. problemy z *niektórymi pamięciami

jakby nie ten feler to bym na NIC nie zamienił

max fsb - 245 Mhz

max proc - 2714 Mhz

Samsung DDR 333 @ 466 CL 3 :twisted:

Corsair DDR 500 @ 400 CL 2 :evil: