tl81 Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Mam płtytę główną SHUTTLE MN31N-L na chipsecie nForce'a 2. Płyta ta ma zintegrowaną kartę graficzną, FSB procesora to 266 (dla Athlon'a 1700 XP), zaś DDRAM'y mam 400 MHz (firmy ELIXIR). Przy zainstalowanym Windows XP wszystko jest OK. Problem się zaczyna gdy odpalę jakąś gierkę. W momencie kiedy już sobie wszystko ustawię i np zaczynam wyścig w COLLIN MC RAE RALLY 3 - wywala mi się gra i wraca do windows'a. W przypadku gry "battlefield" gra się muli i komp się zawiesza. Dodam że dzieje się to dopiero wówczas gdy ustawię sobie wszystkie opcje i wczytam planszę. Napewno nie jest to wina źle postawionego windows'a ani DIRECTX'a. Pamięć RAM i procesor też już zamieniałem na inną i jest to samo. Płyta główna ma 5 dni-jest fabrycznie nowa. Prawdopodobnie dałem gdzieś ciała z ustawieniem czegoś w BIOSie (być może timingów RAM'u). Czy ktoś z was ma taką płytę lub płytę na nForce i spotkał się z podobnym problemem? Co robić RAAATUNKU :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tl81 Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Aha i czy wiecie co znaczy w BIOSIE FSB SPREAD SPECTRUM i AGP SPREAD SPECTRUM po co to jest, przy jakich wartościach płyta pracuje najwydajniej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...