Recenzent_ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Czy nie mozna przykleic watku Tworzenie stron www gdzie ludzie mogliby zadawac wszelkie pytania dotyczace tworzenia stronek ? Przykladowo ja mam takie pytanie : stworzylem stronke WWW z dosc fajna czcionka jednak coz z tego skoro widze ja ( czcionke) tylko ja , jako ze mam ja zainstalowana . Co zrobic zeby inni uzytkownicy takze ja widzieli ??? Ktos mowil ze mozna pokombinowac i zrobic tak ze instalowalaby sie przy wlazeniu na stronke . Czy ktos cos wie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Wydaje mi sie, ze jedynym rozwiazaniem jest umieszczenie czcionki na stronie i poinformowanie gosci, ze powinni ja sobie sciagnac i zainstalowac. Przykladowo umieszczam na stronie tekst napisany za pomoca czcionki "FL Unikatowy Speed" i w kodzie strony jest cos takiego: <font face="FL Unikatowy Speed">tralalalala</font>Nie przejdzie napewno wgranie pliku czcionki na serwer i odwolanie sie do niej, bo pierwsza przeszkoda jest obecnosc roznych nazw (nazwa pliku ttf i nazwa czcionki w systemie). Czcionka o ktorej wspomnialem wyzej nazywa sie Fluniksp.ttf. Osobiscie zawsze uzywam czcionek Tahoma, Verdana, Arial - podobaja mi sie i sa dostepne prawie na kazdym komputerze z Windows. Bycmoze jest jakis skrypt, ktory instalowalby twoja czcionke, ale to juz wyzsza szkola jazdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recenzent_ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 coz narazie postapilem tak jak zasugerowales , myslalem o tym juz wczesniej ale szukalem innego rozwiazania jednak widze ze w tej chwili musze sie odwolac do tego poniewaz nic innego nie wymysle ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Mozesz zrobic strone we flashu- tam mozesz pisac kazda czcionka, a na pewno bedzie ona widoczna dla kazdego. Dziala to tez przy polach do wpisywania danych (textbox sie chyba takie cos nazywa :? ) Przyklad- zrobilem menu z czcionka StopD... jak narazie z kazdego komputera dziala :D (link pod podpisem, wersja...jeszcze beta :D ) Drugie (radze nie stosowac :wink: ) to zrobienie z tekstu gifow i wrzucenie na strone (ale wtedy dlugo sie laduje, trudno edytuje, nieciekawie wyglada przy zmianie wygladu okna itp. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recenzent_ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 aRoo"]Mozesz zrobic strone we flashu- tam mozesz pisac kazda czcionka, a na pewno bedzie ona widoczna dla kazdego. Dziala to tez przy polach do wpisywania danych (textbox sie chyba takie cos nazywa :? ) Przyklad- zrobilem menu z czcionka StopD... jak narazie z kazdego komputera dziala :D (link pod podpisem, wersja...jeszcze beta :D ) Drugie (radze nie stosowac :wink: ) to zrobienie z tekstu gifow i wrzucenie na strone (ale wtedy dlugo sie laduje, trudno edytuje, nieciekawie wyglada przy zmianie wygladu okna itp. ) coz chyba nie pozostalo mi nic innego jak uczyc sie flasha wiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A wie może ktos jak zrobic krzyżówke we Flash`u najlepiej jakaś stronka z przykładami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...