Witchhunter Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 jeny, no wiadomo ze jak sie ma super blok i marna reszte to bedzie sie gorszym od marnego bloku i super reszty :roll: Rozumiem, ze nie wszyscy maja na super bloki i super chlodnice, ale inwestowanie w kiepski blok raczej sie mija z celem, bo tak jak blok kosztuje powiedzmy te 200PLN tak dobra chlodnica 100, wiec bardziej sie oplaca zainwestowac najpierw w kiepska chlodnice ale lepszy blok... zreszta, dyskutowanie na ten temat jest bez sensu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 1. Mierzac C/W bloku jako ambient temperature podajesz wode, a nie powietrze. W ten sposob unikasz wlasnie problemu jak dobra jest chlodnica. Caly czas byla mowa o C/W bloku, a nie calego ukladu. 2. "no to zrob dobry program do obliczania tego" - odsylam do szkoly podstawowej, tam ucza dokladnie odejmowania i dzielenia. 3. Sandra potrafi obliczac C/W? A skad bierze temperature wody albo powietrza. 4. "najlepsze chłodnice ochładzają wode to temp 2 stopnie" - tak tego ujmowac nie mozna. Jest to zalezne od wielu rzeczy: przeplyw wody, nawiew (nie tylko m3/h, ale rowniez dead-spoty), ilosci watow ktore chlodnica ma rozproszyc, powierzchni oddawania ciepla, itd. To czy to bedzie 2*C czy 5 jest wynikowa wszystkich czynnikow. Dlatego wlasnie generalnie staramy sie odchodzic od podawania temperatur na rzecz bardziej efektywnych wspolczynnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 (...)zreszta, dyskutowanie na ten temat jest bez sensu :]OK nic nie napisałem, nic nie przeczytaliście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 dobra dobra ja juz nic nie pisze bo wy wielcy guru wiecie lepiej - tak czy siak bez chlodnicy na procku 80W po paru h pracy mam 41*C ( w stressie) i koniec - czy sie to komus podoba czy nie moze MSI zaniza temp nie wiem... a C/W do [gluteus maximus] se wsadzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 a żeś podsumowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 dobra dobra ja juz nic nie pisze bo wy wielcy guru wiecie lepiej - tak czy siak bez chlodnicy na procku 80W po paru h pracy mam 41*C ( w stressie) i koniec - czy sie to komus podoba czy nie moze MSI zaniza temp nie wiem... a C/W do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> se wsadzcie pieprzycie towarzysu, moze sobie miec 41C jako odczyt, ale o temperaturze procesora nie masz pojecia, hence daj sobie wogole spokoj z C/W i innymi ciekawymi rozwazaniami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...