Skocz do zawartości
bkroy

Jak zrobić tapete i na czym ??-przeczytaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wielką prosbę, przeglądałem sobie ostanio stronki z pięknymi paniami :)

Problem jest teraz jeden, kilka z nich mi się spodobało i chciałbym z tych zdjęć zrobić sobie tapete na pulpicie. Przeszkodą jest to, że te zdjęcia są rozmiarów 792 x 1728 pikseli. Ustawiając je na tapete duża część pulpitu jest wolna.

Jak, że tak powiem dorobić ładnie brakujące części tego zdjęcia tak aby, tworzyło ono fotke 1024 x 768 pikseli?

Chyba, że ktoś kto się zna na grafice komputerowej i ma za dużo czasu, to mogę wysłać te fotki (z wielu wybrałem 2 najładniejsze panie) i za wielkie dziękuje sprawi że będe miał piękny pulpit.

Help

ps. Sorry, ale temat jest tak poważny że nie przyjmuje uwag typu, to jest forum o oprogramowaniu. Sensowną odpowiedź na takie uwagi jest odpowiedź - to jest post o kobietach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu pojawi sie problem, poniewaz jezeli dostosujesz zdjecie o rozmiarze 792 x 1728 do pulpitu, zachowujac proporcje - otrzymasz 352x768 - co bedzie stanowilo 1/3 pulpitu.

Zdjecia ktore sciagnales niezbyt nadaja sie na pulpit, bo chocbys chcial cos po bokach dorobic, to problemem bedzie zawsze tlo towarzyszace paniom na zdjeciach. Bedzie widac efekt grzebania i czy chcial czy nie - lipa.

Sensowne wydaje sie wiec zlaczenie 3 obrazkow w jeden o wielkosci 1024x768...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi