Skocz do zawartości
MaKs

Sound Storm + keyboard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam prosbe do wszystkch korzystajacych z plyt glownych na chipsecie nVidia nForce2 i układu dzwiekowego Sound Storm (znajdujacego sie na tych plytach), zeby sie odezwali. Moj problem polega na tym, ze mam keyboarda Yamaha PSS-580, interfejs MIDI (taki po 35zł z Allegro) oraz plyte gl. Epox 8RDA+ wlasnie ze zintegrowanym ukladem dzwiekowym Sound Storm, i podlaczajac keyboarda do game portu to po prostu nie dziala. Wiem, ze keyboard i interfejs sa na pewno dobre bo sprawdzalem jeszcze pare minut temu na starym kompie. Wiem tez, ze probowalem juz chyba wszystkich sztuczek (wlaczanie midi portu w biosie i windowsie, przeistalka os'ow, driverow) zeby to zaczelo dzialac i nic. W koncu pomyslalem, ze plyta glowna moze byc walnieta i oddalem ja na reklamacje po czym otrzymalem nowa plyte i .... znow nie dziala :( Choc o dziwo pare dni temu sprawdzalem czy kierownica (taka do gier :)) do komputera bedzie dzialac, no i dziala.. a kibord nie. Teraz mi przyszlo na mysl, ze moze moj interfejs midi albo keyboard sa po prostu nie takie :) i juz. Jestem troche wkurzony ta cala sytuacja, bo sie to ciagnie od wrzesnia i moj procek athlon xp 3200+ nie moze sie wykazac :(

ok mysle, ze ktos naprawde mi pomoze z tym... :)

pozdrawiam

MaKs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...