Skocz do zawartości
xenik

jak zrobić partycje

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem w biosie ale coś jest nie tak wykrywa moją b7 jako 100gb a w rzeczywistości ma ona 80 gb gdzieś czytałem że mogą występowac problemy z partycjami większymi niż 60 gb mam xp i jedną partycje jaki program z poziomu windows do robienia partycji najlepiej przetestowany na swoim przykładzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh chyba chodzilo mu o to, ze bios wykrywa jego dysk jako 100GB. to jeszcze nic, u mnie dosowy pmagic pokazuje, ze mam 2000GB wolnego miejsca :)

u kumpla dzielilem maxtora 80GB dosowym, pm z dyskietki i tez chodzi :)

a tak powaznie, to uzyj partition magica w wersji 7 lub 8 bo z wczesniejszymi sa czasem problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz win 98 na cd to z plytki odpal fdisk

a jak nie to zrob sobie dyskietke startowa i normalnie a:/fdisk

już tak robiłem i robi mi jedną prtycje a z resztą ma problem i musze partition magic z kąś ściągnąć ale z nie wiem z jakiej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie ? :lol:

zrob partition magic i podziel tak jak napisal RaF

a nie wiecie czasem z jakiej strony ściągnąc ten program????

moze na www.google.pl ???? albo www.donload.com sobie poszukasz ????

za wszystko chcą kase jak by ktoś miał partition magic prosze żeby mi wysłał na poczte xenik@interia.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wszystko chcą kase jak by ktoś miał partition magic prosze żeby mi wysłał na poczte xenik@interia.pl

poslalbym ci ale PM 8 zajmuje ponad 50mb :wink:

PoGOOGLAJ troszke wiecej bo chyba nie wysililes sie zbytnio jak wszedzie chcieli kaske ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poslalbym ci ale PM 8 zajmuje ponad 50mb :wink:

PoGOOGLAJ troszke wiecej bo chyba nie wysililes sie zbytnio jak wszedzie chcieli kaske ...

Ale do tego wystarczy wersja dyskietkowa, która zajmuje trochę mniej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już zrobiłem kupiłem experta dałem to 10zł i co chociarz wszystko było elegancko napisane to zwliłem system przez program partition magic 7 ale męczyłem sie w dosie aż zrobiłem i mam teraz

7,43gb system

16,7 muza i gry

50,3 filmy

i jest lux dzięki za podpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi