j.h.hudy Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Nowosc!!!!!!! Wyczytalem w komputer swiecie ze karta np. mint 6 kanalow a np trust 514 delux to sa 2 takie same karty. Wystarczy kupic minta i wgrac stery od trusta. Bo jest ten sam chipset cmedia8738,tki sam laminat,nawet elementy analogowe sa takie same :twisted: . Wiec tylko jedno przychodzi na mysl.......... :D Zapomnialem dodac ze trust kosztuje 280 zł a mint ok.50 8) Kto to zrobil i komu dziala (kumpel tak zrobil i dziala!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 szkoda że sprzedałem tą karte muzczną bo bym sprawdził :P ale jednak kasa na płyte główną była potrzebna :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Kto to zrobil i komu dziala (kumpel tak zrobil i dziala!!)Jeśli już wiesz, że to działa (bo Twojemu kumplowi działa), to po co się pytasz jeszcze innych :?: Po CMI8738 nie oczekiwał bym za wiele - uważasz, że inne (teoretycznie lepsze) sterowniki zmiejszą Ci szumy i zniekształcenia, poprawią pasmo przenoszenia oraz dynamikę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 No wiesz.... W tescie ta karta trust zdobyla 7 miejsce a mint 15 czyli jednak stery polepszaja jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Tak się składa, że przypadkiem mam ten nr KŚ (22/2002) - dostaję luźne numery różnych czasopism ze zwrotów. Jak zerkniesz w tabelkę to wyraźnie widać, że parametry elektroakustyczne obu kart są podobne i wyraźnie odstają od ścisłej czołówki. Taki już jest urok tanich układów CMI... Karta Trusta jest wyraźnie droższa gdyż posiada dodatkowo we/wy cyfrowe, ale moim zdaniem jest to pomyłka przy tej klasie sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 po co sie bawic w takie g.owno. :evil: ja juz wole mojego sb128pci :) kiedys mialem okazje przetestowac (tylko czy dziala) ta karte minta i porownujac do mojego 5 letniego sb to to lipa taka jest ze...nie polecam tych kart i jusz... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 a ja mam zoltrixa night in gale właśnie na CMI i gra nieporównywalnie lepiej niżkażdy sb128, 256, jakość porównywalna z live i SS. nie od CMI zależy jakość ale od zastosowanych komponentów jak przetworniki, kondensatory itp. , tak samo jak w kartach graficznych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Wszytkie karty na CMI8738 mają wyraźnie stłumione pasmo przenoszenia powyżej 10kHz niezależnie od producenta, oraz zniekształcenia nieliniowe na poziomie około 0,2%. Układ ten nie współpracuje z zewnętrzym przetwornikiem (kodekiem) gdyż posiada przetwornik zintegrowany który jest niestety niskiej jakości. Nie można więc mówić, że karty na CMI różnią się przetwornikami. Pozostałe elementy (głównie kondensatory elektrolityczne) wprowadzają bardzo małe zniekształcenia w porównaniu z samym układem CMI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...