Mariusz M. Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Witam. Mam AMD Athlona XP 2000+ na rdzeniu Thoroughbred-A (więcej nie wiem nic). Do tego mam MSI KT4V i 256 DDR 2700. Ostatnio podkręciłem sobie procesor z 1,67 GHz do 1,80 - teraz temperatura wynosi ok 43,5 C przy normalnym użytkowaniu. FSB ustawione jest na 144MHz. Rzecz w tym, że chciałbym go jeszcze bardziej podkręcić, ale jestem początkujacy i mam pewne obawy: czy trzeba zwiększać napięcie, jakie są objawy, że już "dość" podkręciłem i jak podkręcać - bawić się po 1-2 MHz po kolei? Poza tym do ilu mniej więcej można mój proc. podkręcić - jakieś doświadczenia z podobnym sprzętem? Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Napiecie podnos dopiero jak proc bedzie niestabilny, nie bedzie chcial sie odpalic. Sprobuj moze od razu na 166 go zapodac, moze sie uda :) Nie wiem tylko jak bedzie z temperaturami, na ile wydajny masz qlerek. Okreslic maxy,alnie sie nie da. Bywa nawet tak ze 2 z pozoru identyczne proce kreca sie calkiem inaczej. Musisz sam wybadac ta granice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 mialem takiego proca na takiej plycie; na chlodzeniu boxowym wyciagnolem około 1900 ( nie pamietam dokładnie); Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...