Skocz do zawartości
Franko

Radeon - problemy ze sterownikami

Rekomendowane odpowiedzi

No i mam problem... nadal. Przetestowalem wszystkie wersje catalystow od 3.6 (tez omegi) i nadal mam problem. Niby zainstalowalem Catalyst 3.7 i chodzilo wszystko OK, ale dzis wlaczam znow komputer i znowu widze, ze gry na dx3d wieszaja sie... Juz nie wiem co jest grane - czyzby nVidia byla lepsza? nie spodziewalem sie ze moze byc tyle problemow z FIC Radeon 9700 Pro... jakbym wiedzial, ze tak wygladaja Radeony zostalbym przy nVidii :/. Sux. Moze uda wam sie zmienic moje zdanie, bo to co sie u mnie dzieje to po prostu szopka.

Athlon 1700+

786MB RAM (333)

Chieftec 420W

WinXP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak wyraznie zalezy to od sterownikow... Wystepuje opisywana przez was dolegliwosc - monitor sie wylacza, a komp wisi. Tylko wg. was tak nie dzieje sie na 3.7, 3.6 - a u mnie sie dzieje, chcoiaz na poczatku wygladalo ze wszystko ok. Wylaczenie i wlaczenie ponowne kompa ma zmieniac ten fakt rzeczy? No sorry... A kata kurcze nowiusienka, ja to mam farta jelsi rzeczywiscie ona jest zwalona.

PS PJOTR=Franko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowalem 3.8 - to samo.

odinstalowywuje dobrze - uninstaller + specjalny program do czyszczenia resztek po catalystach

nie 5 sekund - mecze sie z tym juz w sumie ~8h (razem z wczoraj)

Mam mobo DFI AD77Pro - stery do mobo? ac97, usb2.0, via4in1 najnowsze.,..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Moze po prostu ona sie gryzie z tym Radkiem.

Zanies karte do kolegi, ktory ma plyte na nForce'ie albo jakims KT lub Intelu i zobacz czy objawy beda takie same!

Niech sie wypowiedza koledzy AMD-owcy :)

Jutro zaniose, a jak okaze sie, ze to plyta, no to kurde - kasy nie mam na nowa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia...

Oj chyba się mylisz, żebyś ty wiedział jakie cuda dzieją się na nowych sterach NVidii 52.16 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No i  moi drodzy - mam cat3.0 i dziala. ciekawe czy jak jutro wlacze komputer nadal bedzie dzialalo :/

No i niestety dziala tak, ze dziala b. slabo. W Counter-Strike na przyklad FPSy spadaja, a modele broni ulegaja "radeonowemu" zaokrogleniu. SUX! Kto jest z Krakowa i za kilka zlotych zainstalowalby mi to profesjonalnie lub profesjonalnie stwierdzil co jest na rzeczy?

Czasami zaluje, ze nie szedlem z duchem nowych technologii hardware...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec sprawa wyglada tak :

-na 2 kompach moich kumpli karta dziala bez zarzutow, wyniki w 3d marku sa ok, zadnych zwisow ( ich plyty to abit IC7 pod p4 i abit nf7s 2.0 pod amd..

Wnioskuje, ze moja DFI jest poprostu z [gluteus maximus] i wymienie ja na abita .. raczej.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No wiec sprawa wyglada tak : 

-na 2 kompach moich kumpli karta dziala bez zarzutow, wyniki w 3d marku sa ok, zadnych zwisow ( ich plyty to abit IC7 pod p4 i abit nf7s 2.0 pod amd..

Wnioskuje, ze moja DFI jest poprostu z <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i wymienie ja na abita .. raczej.

pozdro

Sprobuj innych wersji sterow VIA do chipsetu - mialem podobnie na KT7E z GF2MX400. Z Radkiem nie mialem zadnych problemow.

BTW: Jakich sterow uzywacie na 9100 - u mnie na 3.2 najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia...

Oj chyba się mylisz, żebyś ty wiedział jakie cuda dzieją się na nowych sterach NVidii 52.16 :?

a zebys ty widzial jakie cuda wyprawiaja Cat 3.8 z monitorem :) a takze www.tomshardware.com jest opis co robia w aquamarku i ut2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na rage3d firme ATI chca co jakis czas zlinczowac - a za catastrofy 3.8 to posla im pewnie bombe mailem

to syf jakich malo - unikac - i czekac na 5.1 albo cos wyzszego - bo narazie ATI zamiast poprawiac bledy i sprawdzac kompatybilnosc z najpopularniejszymi nawet grami dodaje nic nie warte duperele

w zadnym miejscu na zadnej stronie ATI nie jest powiedziane ze stery 3.8 cokolwiek daja w kwesti wspolpracy z grami - i faktycznie - czytajac liste zgloszonych bledow mozna klac ile wlezie

sam mam 9100 i 3dni walczylem ze znikajacymi teksturami w generalsach i tym ze jedi academy nie ladowal mi sie w jakosci wyzszej niz medium - okazlo sie ze generalsow zwalil katastrof 3.8 a jedi ruszyl jak podmienilem biblioteke opengl na dell's

karty dobre - ale sterowniki to kompromitacja

ps. nowe detonatory sypia sie - ale tylko na kartach FX - na starych dzialaja przyzwoicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

tak ale to tylko na tych sie wszystko sypie a w kartach ati do kazdego modelu trzeba szukac innych catalysow :/

jednym slowem spłace mojego procka i nagrywarke i biore gf4ti ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...