Franko Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 No i mam problem... nadal. Przetestowalem wszystkie wersje catalystow od 3.6 (tez omegi) i nadal mam problem. Niby zainstalowalem Catalyst 3.7 i chodzilo wszystko OK, ale dzis wlaczam znow komputer i znowu widze, ze gry na dx3d wieszaja sie... Juz nie wiem co jest grane - czyzby nVidia byla lepsza? nie spodziewalem sie ze moze byc tyle problemow z FIC Radeon 9700 Pro... jakbym wiedzial, ze tak wygladaja Radeony zostalbym przy nVidii :/. Sux. Moze uda wam sie zmienic moje zdanie, bo to co sie u mnie dzieje to po prostu szopka. Athlon 1700+ 786MB RAM (333) Chieftec 420W WinXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Moze cos z karta jest nie tak? Takie zachowanie nie jest normalne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A jednak wyraznie zalezy to od sterownikow... Wystepuje opisywana przez was dolegliwosc - monitor sie wylacza, a komp wisi. Tylko wg. was tak nie dzieje sie na 3.7, 3.6 - a u mnie sie dzieje, chcoiaz na poczatku wygladalo ze wszystko ok. Wylaczenie i wlaczenie ponowne kompa ma zmieniac ten fakt rzeczy? No sorry... A kata kurcze nowiusienka, ja to mam farta jelsi rzeczywiscie ona jest zwalona. PS PJOTR=Franko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ej no potestuj dokladniej ty bys chcial zoptymalizowac ja w 5 sekund zarzuc 3.8 catalist tylko odinstaluj stare jakie masz mobo, stery do mobo wgrales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 testowalem 3.8 - to samo. odinstalowywuje dobrze - uninstaller + specjalny program do czyszczenia resztek po catalystach nie 5 sekund - mecze sie z tym juz w sumie ~8h (razem z wczoraj) Mam mobo DFI AD77Pro - stery do mobo? ac97, usb2.0, via4in1 najnowsze.,.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poke Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Za slaby/kiepski zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Cytat Za slaby/kiepski zasilacz? Chieftec 420W Raczysz kpic?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A coz to za plyta jest? Bo chyba jakas niezbyt popularna ;) ? Byc moze stad problem! Na jakim to chipie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Cytat A coz to za plyta jest? Bo chyba jakas niezbyt popularna ;) ? Byc moze stad problem! Na jakim to chipie? Tez sie zastanawiam, tak, niezbyt popularna. KT400. Ktos tu z forum tez taka plyte ma AFAIR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Moze po prostu ona sie gryzie z tym Radkiem. Zanies karte do kolegi, ktory ma plyte na nForce'ie albo jakims KT lub Intelu i zobacz czy objawy beda takie same! Niech sie wypowiedza koledzy AMD-owcy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Cytat Moze po prostu ona sie gryzie z tym Radkiem. Zanies karte do kolegi, ktory ma plyte na nForce'ie albo jakims KT lub Intelu i zobacz czy objawy beda takie same! Niech sie wypowiedza koledzy AMD-owcy :) Jutro zaniose, a jak okaze sie, ze to plyta, no to kurde - kasy nie mam na nowa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A moze RAM sie gryzie? Choc watpie... Zawsze mozesz wyciagnac te kosc 512 i zobaczyc czy na Kingstonie chodzi ok. Jaki system operacyjny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 No i moi drodzy - mam cat3.0 i dziala. ciekawe czy jak jutro wlacze komputer nadal bedzie dzialalo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Cytat tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia...Oj chyba się mylisz, żebyś ty wiedział jakie cuda dzieją się na nowych sterach NVidii 52.16 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Cytat No i moi drodzy - mam cat3.0 i dziala. ciekawe czy jak jutro wlacze komputer nadal bedzie dzialalo :/ No i niestety dziala tak, ze dziala b. slabo. W Counter-Strike na przyklad FPSy spadaja, a modele broni ulegaja "radeonowemu" zaokrogleniu. SUX! Kto jest z Krakowa i za kilka zlotych zainstalowalby mi to profesjonalnie lub profesjonalnie stwierdzil co jest na rzeczy? Czasami zaluje, ze nie szedlem z duchem nowych technologii hardware... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 hmmm.powiem tak, nigdy nie miałem problemów z cat.3.4 które dotałem razem z grafą.MOze ich sprubuj.A moze fastwritre wyłącz :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Cytat hmmm.powiem tak, nigdy nie miałem problemów z cat.3.4 które dotałem razem z grafą.MOze ich sprubuj.A moze fastwritre wyłącz :?: :? Rano sprobuje, fastwrites wylacze - rzeczywiscie moze to powiekszyc ilosc FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJOTR Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 No wiec sprawa wyglada tak : -na 2 kompach moich kumpli karta dziala bez zarzutow, wyniki w 3d marku sa ok, zadnych zwisow ( ich plyty to abit IC7 pod p4 i abit nf7s 2.0 pod amd.. Wnioskuje, ze moja DFI jest poprostu z [gluteus maximus] i wymienie ja na abita .. raczej. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Cytat No wiec sprawa wyglada tak : -na 2 kompach moich kumpli karta dziala bez zarzutow, wyniki w 3d marku sa ok, zadnych zwisow ( ich plyty to abit IC7 pod p4 i abit nf7s 2.0 pod amd.. Wnioskuje, ze moja DFI jest poprostu z <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i wymienie ja na abita .. raczej. pozdro Sprobuj innych wersji sterow VIA do chipsetu - mialem podobnie na KT7E z GF2MX400. Z Radkiem nie mialem zadnych problemow. BTW: Jakich sterow uzywacie na 9100 - u mnie na 3.2 najszybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 a prubowałęś z cat.3.4? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Cytat Cytat tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia...Oj chyba się mylisz, żebyś ty wiedział jakie cuda dzieją się na nowych sterach NVidii 52.16 :? a zebys ty widzial jakie cuda wyprawiaja Cat 3.8 z monitorem :) a takze www.tomshardware.com jest opis co robia w aquamarku i ut2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 na rage3d firme ATI chca co jakis czas zlinczowac - a za catastrofy 3.8 to posla im pewnie bombe mailem to syf jakich malo - unikac - i czekac na 5.1 albo cos wyzszego - bo narazie ATI zamiast poprawiac bledy i sprawdzac kompatybilnosc z najpopularniejszymi nawet grami dodaje nic nie warte duperele w zadnym miejscu na zadnej stronie ATI nie jest powiedziane ze stery 3.8 cokolwiek daja w kwesti wspolpracy z grami - i faktycznie - czytajac liste zgloszonych bledow mozna klac ile wlezie sam mam 9100 i 3dni walczylem ze znikajacymi teksturami w generalsach i tym ze jedi academy nie ladowal mi sie w jakosci wyzszej niz medium - okazlo sie ze generalsow zwalil katastrof 3.8 a jedi ruszyl jak podmienilem biblioteke opengl na dell's karty dobre - ale sterowniki to kompromitacja ps. nowe detonatory sypia sie - ale tylko na kartach FX - na starych dzialaja przyzwoicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Cytat a prubowałęś z cat.3.4?Jesli o mnie chodzi :wink: Probowalem, ale wydajnosc i tak na 3.2 najlepsza (jakies 100-200 markow 01). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ściągnij sobie Driver Cleaner. W pliku readme masz co i jak zrobić (jak poprawnie odinstalować stery i użyć DC). Następnie zainstaluj nowe OMegi i nie powinno być problemu - chyba, że masz konflikt sprzetowy - sprawdź przerwania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Cytat Cytat tez zaniedlugo radeona wyrzucam i biore gf4ti bo juz mam dosc zabawy ze sterami ;P z nvidia przez kilka lat nie mialem problemow a radeona mam ponad miesiac i wiecej problemow niz przez te kilka lat z nvidia...Oj chyba się mylisz, żebyś ty wiedział jakie cuda dzieją się na nowych sterach NVidii 52.16 :?tak ale to tylko na tych sie wszystko sypie a w kartach ati do kazdego modelu trzeba szukac innych catalysow :/ jednym slowem spłace mojego procka i nagrywarke i biore gf4ti ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...