Pike Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Moze ktos wie cos na temat pracy raida na tej plytce?Windows XP zupelnie nie chce z nim wpolpracowac.Wyskakuje dziwne komunikaty o uszkodzeniach plikow systemowych i naprawie systemu windows.Na EIDE jest ok.Dziwne odjazdy mial tez na Windowsie ME. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 są dwie możliwości albo źle skonfigurowane zworki na płycie albo sterów nie masz do tego RAID'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 na tej plycie nie ma zworki do raida a sterowniki instalowalem oryginalne i pociagniete ze strony producenta.Tylko windows XP juz na poczatku instalacji informuje ze sterwoniki sa niezgodne i zaleca zakonczenie instalacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 14 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2002 :roll: o brachu ale sobie płytkie kupiłeś niom chyba że chcesz kobajna to oki ja bym poradził poczytać z www.in4.pl rezezje myśle że sie nie załamiesz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Te testy nie wypadly tak zle a to naprawde niezly kombajn.Przesiadajac sie na ta plyte z Abita ST6 i Celerona 700 zauwazylem naprawde ogromny wzrost wydajnosci.Tylke nie moge dac sobie rady z tym Raidem Promisa.Dlaczego wywala WINDOWSA XP??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechu Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Moze ktos wie cos na temat pracy raida na tej plytce?Windows XP zupelnie nie chce z nim wpolpracowac.Wyskakuje dziwne komunikaty o uszkodzeniach plikow systemowych i naprawie systemu windows.Na EIDE jest ok.Dziwne odjazdy mial tez na Windowsie ME. :( A kiedy ci go wywala? Juz podczas normalnej pracy, czy tez w czasie instalacji wyskakuje niebieski ekran i dalej nic nie idzie? Oczywiscie pod XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 chech i w końcu się komus przydam... mam ta płyta i korzystam z radia, ale pośrednio bo mam do niego podłączony tylko 1 HDD. Uruchom kompa z innego dysku albo tego, ale NIE podłączonego do RADIa, zainstaluj stery zresetuj kompa, wyłącz i dopiero przeżuć HDD na raida. A jak masz kilka dyziów to sformatuj mende, podczas instalacji WinXP wybierz instalacje innego konrolera RAID (będzie pisało żeby wpakować jakiegoś F(F1, F3 itp, nie pamiętan)w dole ekranu w chwile po boocie z CDroma )i go stąd zainstaluj. U mnie po prostu szaleje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 druga sprawa, włącz go w biosie!!!, i instaluj drivery do WinXP a nie np. pod Win98. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Caly problem polega na tym ze instalujac windoze Xp niby wszystko jest OK.Burzy sie nieby do sterownikow Promisa ale jednak je instaluje.Po instalacji wszystko pieknie szaleje az nie wykonam ponownego restartu lub nawet za ktoryms tam razem.Wtedy wyskakuje komunikacik na czarnym tle ze zostal uszkodzony plik systemu windows c:windowssystemjakis tam napraw system z dysku instalacyjnego.....Instalowalem tez XP na EIDE.Poszla spoko dopoki nie zmienilam kabelka na Raida.Wykryl wszystkie dyski i CDROMy i po ponownym uruchomieniu ......Uszkodzony plik%$#@%@.....i zaczynam zabawe od poczatku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 to już nie wiem o co biega, pożycz od kolesia dysk i sprubuj z takim. mam jeszcze pytani czy coś na tym sprzecie jest kręcone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...