Fremi Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Mam GeForce3 Pwer Pack ti/450 od Gainwarda,zauwazyłem ze nagle gry zaczynają mi się delikatnie zacinać(to jest troche denerwujace).Przy athlonie 2000+ przecież nie powinno byc problemów.Zauwazyłem jeszcze ze dzieje to się z reguły kiedy komp juz działa jakis czas np.po 1h góra dwóch.Czy waszym zdaniem to moze byc wina karty???Co proponujecie zrobić w takiej sytuacji Pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Miałem kiedyś tę kartę i powiem, że grzała się jak cholera - zarówno pamiątki jak i GPU. Więc spróbuj zmierzyc jakoś temp. lub poprostu dotknij palcem tam gdzie jest chipset karty (ale z drugiej strony - tam gdzie nie ma wiatraka :wink: :D ) Jeśli się oparzysz to masz odpowiedź - zmień chłodzenie, jeśli temp. będzie w normie to nie wiem :lol: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 sprawdz temperature karty mozesz jej zapuscic wiatrak 8x8 i zobacz efekty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 jezeli karta sprawna (i wentylatorek chodzi) to na 100% nie jest to wina przegrzania - u mnie ta karta chodzi (juz jakis czas) na samym radiatorze od PIV na domyslnych ustaweniach (200/450) i nawet po kilku godzinach Q3 nie ma problemu :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Miałem podobny problem - pomogła wymina pasty na serbrną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Miałem podobny problem - pomogła wymina pasty na serbrną przy takiej powierzchni styku GPU@radiator to IMO zbyteczne - najlepiej zobaczyc w szpare miedzy radiator a laminat karty - powinna byc widoczna niewielka ilosc pasty na bokach GPU (na styku z radiatorem) - jak nie widac to moze jej po prostu za malo :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 heh mistrzu doluz sobie ramu nie bedzie problemu - nie zwalaj na karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fremi Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Hmm,tylko czym zmierzyc temperature karty,trzeba chyba jakiś termometr bo wątpie zeby były programy do mierzenia temperatury karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Hmm,tylko czym zmierzyc temperature karty,trzeba chyba jakiś termometr bo wątpie zeby były programy do mierzenia temperatury karty graficznej.Nie potrzeba termometru. Sprawdzaj organoleptycznie - dotknij palcem radiatora - jesli jest goracy i sie oparzysz - to zle, jesli jest tylko cieply to oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fremi Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Hmm,tylko czym zmierzyc temperature karty,trzeba chyba jakiś termometr bo wątpie zeby były programy do mierzenia temperatury karty graficznej.Nie potrzeba termometru. Sprawdzaj organoleptycznie - dotknij palcem radiatora - jesli jest goracy i sie oparzysz - to zle, jesli jest tylko cieply to oki. Zrobiłem tak jak radziłeś.Radiatory są ciepłe a nawet chłodne ale gpu karty kiedy dotchnałem go z tyłu to stwierdziłem ze jest gorący.Co robic w takim wypadku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 u mnie nawet na 250/535 karta chodzi spokojnie na normalnym chlodzeniu od GAINWARDA i pamiec jest letnia(ok. 30C radiatory) a radiator chipsetu ma z 38C.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fremi Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 u mnie nawet na 250/535 karta chodzi spokojnie na normalnym chlodzeniu od GAINWARDA i pamiec jest letnia(ok. 30C radiatory) a radiator chipsetu ma z 38C.... A czym mierzyłęś te temperatury???Jakimś specjalnym termometrem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 u mnie nawet na 250/535 karta chodzi spokojnie na normalnym chlodzeniu od GAINWARDA i pamiec jest letnia(ok. 30C radiatory) a radiator chipsetu ma z 38C.... haha, ale LOL! jakby miał 38* to w dotyku byłby lekko ciepły, u mnie nie dało się utrzymać palca dłużej niż 10sekund więc obstawiam około 50*. Teraz mam gianta i może rzeczywiście chipset ma 38*. Co do pamiięci to się zgadzam, ciepłe to one nie są. Ale wystarczy zablokować napływ powietrza na nie, a staną się niesamowicie gorące Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fremi Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 u mnie nawet na 250/535 karta chodzi spokojnie na normalnym chlodzeniu od GAINWARDA i pamiec jest letnia(ok. 30C radiatory) a radiator chipsetu ma z 38C.... haha, ale LOL! jakby miał 38* to w dotyku byłby lekko ciepły, u mnie nie dało się utrzymać palca dłużej niż 10sekund więc obstawiam około 50*. Teraz mam gianta i może rzeczywiście chipset ma 38*. Co do pamiięci to się zgadzam, ciepłe to one nie są. Ale wystarczy zablokować napływ powietrza na nie, a staną się niesamowicie gorące Widze ze masz karte podobną do mojej,i widze ze tobie też grzał sie tak gpu że jak mówisz nie można było palcem dotchnąć.Czy wtedy zauwazyłes jakies róznice w wydajnosci np.podczas grania???? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 u mnie radiatro chipsetu karty jest naprawde malo goracy....no niech bedzie moze miec te 40-45C no ale u mnie na grafe i procka wieje wentyl od kolorowej kopiarki 150mm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...