Skocz do zawartości
deeejot

Czy warto kupic mysz optyczna 800 dpi ?manta multimedia

Rekomendowane odpowiedzi

Z tanich jeszcze Samsung SOM-3100, wykonanie niezłe a cena poniżej 50 zł

---

AT

nie wiesz ile ma dpi ?

jesli chodzio szajsunga ze swiecacym na niebiesko koleczkiem to daj sobie spokoj szrot jakich malo

napewno ten model 3100 ?

To ja juz nie wiem co mam wybrac :(

Ten mowi ze manta to sciek ten ze samsun do banie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie tanie myszki są g***** warte, ale jedne rozlatuja sie po tygodniu a drugie po roku. Jeśli Samsung to "szrot", to w takim razie co polecasz? Z myszek optycznych w cenie poniżej 100 zł tylko na te nie miałem reklamacji. Pewnie mam szczęście. Nie bronię tej akurat firmy, ale naprawdę trudno polecić coś dobrego w takiej cenie. Trust i Manta moim zdaniem odpada, za często "wędrują" do serwisu.

---

AT

Edit: SOM-3100 nie świeci, ale jest identyczna SOM-3100/3200 PS/2 LED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie tanie myszki są g***** warte, ale jedne rozlatuja sie po tygodniu a drugie po roku. Jeśli Samsung to "szrot", to w takim razie co polecasz? Z myszek optycznych w cenie poniżej 100 zł tylko na te nie miałem reklamacji. Pewnie mam szczęście. Nie bronię tej akurat firmy, ale naprawdę trudno polecić coś dobrego w takiej cenie. Trust i Manta moim zdaniem odpada, za często "wędrują" do serwisu.

---

AT

owszem jesli mialbym wybierac miedzy trustem manta a samsungiem oczywiscie wybralnbym samsunga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---

AT

owszem jesli mialbym wybierac miedzy trustem manta a samsungiem oczywiscie wybralnbym samsunga

Mnie nie chodzi o wytrzymalosc !

Bo i tak wiem ze do 100 zl czy taka czy taka sie moze zepsuc jest iles tam gwaranji na to

Al mi chodzi zeby dobrze chodzila nieskakala w grach itp

Manta mowicie ze odpada ale ona ma 800 dpi natomiast samsunga polecacie ale on ponoc ma 400 dpi wiec kurde co wybrac pomocie jutro rano jade kupic mam 50 zl w kieszeni i nie wiem co robic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---

AT

Mnie nie chodzi o wytrzymalosc !

Bo i tak wiem ze do 100 zl czy taka czy taka sie moze zepsuc jest iles tam gwaranji na to

Al mi chodzi zeby dobrze chodzila nieskakala w grach itp

Manta mowicie ze odpada ale ona ma 800 dpi natomiast samsunga polecacie ale on ponoc ma 400 dpi wiec kurde co wybrac pomocie jutro rano jade kupic mam 50 zl w kieszeni i nie wiem co robic :)

ja wyrazilem juz swoje zdanie a4tech modele masz wyzej cena przystepna i firma niezawodna ;) a napewno o niebo lepsza niz jakis trust czy manta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszka opyczna nie będzie skakała w grach jeśli będzie chodziła po odpowiednim podłożu. Miałem różne, największy problem był z Logitechem - nie lubił podkładki ani gołego blatu. Wszystkie tanie myszki optyczne najlepiej chodzą na okleinie drewnopodobnej o drobnym wzorze, sprawdzone na kilku różnych modelach (kwestia czułości przetwornika, nie DPI). Między 400 a 800 DPI w przypadku tanich gryzoni nie ma wielkiej różnicy, w porównaniu z Logitechem MX300 każda z nich to śmieć.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszka opyczna nie będzie skakała w grach jeśli będzie chodziła po odpowiednim podłożu. Miałem różne, największy problem był z Logitechem - nie lubił podkładki ani gołego blatu. Wszystkie tanie myszki optyczne najlepiej chodzą na okleinie drewnopodobnej o drobnym wzorze, sprawdzone na kilku różnych modelach (kwestia czułości przetwornika, nie DPI). Między 400 a 800 DPI w przypadku tanich gryzoni nie ma wielkiej różnicy, w porównaniu z Logitechem MX300 każda z nich to śmieć.

---

AT

Dzieki !

Dokonalem wyboru w 50 %

Bede sie wachal miedzy samsungiem a a4techem :)

Pojade jutro do sklepu i zobacze co mi powie gosciu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---

AT

wszystkie optyki beda super chodzic jesli podloze bedzie jednolite a jak bedziesz mial kolorki wzorki itp to lypa bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie optyki beda super chodzic jesli podloze bedzie jednolite a jak bedziesz mial kolorki wzorki itp to lypa bedzie

Teoretycznie tak, ale mój stary Logitech był innego zdania 8O lubił gazety, ale tylko czarne (kolorowych nie trawił). Podłoże nie powinno być idealnie gładkie, tylko MX300 (i lepsze) i M$ Optical jakoś sobie radzą w takich warunkach.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7902 i jestem naprawde bardzo zadowolony. precyzja super, porownywalna z M$ opticalmouse blue, ktora mialem wczesniej.

A co powiecie o firmie media store ?

Bylem w sklepie i gosciu polecil mi ta mysz nie wiem dokladnie jaki model kosztuje 50 zl ma 400 dpi

kupic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7902 i jestem naprawde bardzo zadowolony. precyzja super, porownywalna z M$ opticalmouse blue, ktora mialem wczesniej.

A co powiecie o firmie media store ?

Bylem w sklepie i gosciu polecil mi ta mysz nie wiem dokladnie jaki model kosztuje 50 zl ma 400 dpi

kupic ?

nie rozumiem was po co zastanawiacie sie nad jakimis nowymi malo wyprobowanymi firmami jak za ta sama cene macie sprawdzone mychy logitecha czy a4techa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...