Skocz do zawartości
sinus

Jak usunac powloke antyreflexyjna ???

Rekomendowane odpowiedzi

Moj kupel ma problem, mianowicie usunela mu sie czaesc warstwy antyreflexyjnej na dole monitora... Nie wiem jakim cudem! Ale wiem, ze go to wkurza i prubuje sie pozbyc reszty tej warstwy zeby miec jedniolity obraz. Probowal juz cifem, kwasami siarkowym i azotowym :twisted: , pasta TEMPO i mowi, ze po godzinach drapania tylko sobie poparzyl paluchy! :D Moze ktos juz tak "modowal" monitor? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... Faktycznie! A myslalem, ze mi pierwszemu takie cos sie przytrafilo! :)

A co do:

Niech zrobi tak jak to zrobil za pierwszym razem :?

Cytuje "mianowicie usunela mu sie czaesc warstwy antyreflexyjnej na dole monitora" 

Moze sobie przypomni w jaki sposob dokonal tego wspanialego czynu. :lol:

To nie wiem jak to zrobil, ale podobno pogorszylo sie to przez "degaus".... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tez mu tak powiedzialem, ale on stwierdzil, ze jak ogladal film to obrucil monitor i mu sie rozwalil obraz z powodu glosnikow i zalaczyl degaus. Potem jak go obrocil spowrotem to stwierdzil, ze jest tego wiecej!

LOL^2 :lol:

"Powłoka mu sie usuneła" :lol:

To ile było tego piva? Pewnie ze dwie kraty/łeb.

Wyłączyć monitor z sieci, poczekać 30 minut, włączyć - zrobić "Degauss". Koniec operacji, chyba że udało się rzeczywiście zdrapać kawałek powłoki antyrefleksyjnej (przy tym "naprawianiu")

---

AT[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ostatnio usuneły się dwie nóżki od proca, poszły sobie, po prostu wyszły z obudowy - same... 

Nie wiecie jak usunąć resztę  :lol:

Próbowałem smarować je dżemem truskawkowym, ale bez efektu.

Modował juz ktoś drżemem proca?

Zacytuje Paranoika "Wyjdź"!

Co to mialo wniesc do dyskusji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ostatnio usuneły się dwie nóżki od proca, poszły sobie, po prostu wyszły z obudowy - same... 

To też już było. :P

Anons: sprzedam Pentium 2 266 MHz, kręci się spokojnie do 2 GHz, potem trzeba przyciskać kolanem i smarować radiator dżemem truskawkowym marki "Arctic Strawberry Dragon Ball Pikachu".

(źródło)

kucyk, jak już zjesz kanapki, to zastanów się, czy Twój post służył czemuś poza zdenerwowaniem sinusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacytuje Paranoika "Wyjdź"!

Co to mialo wniesc do dyskusji??

Trochę rozluznienia i nic więcej 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam mam (miałem juz o prawie połowa wyczyszczona :) ) pełno małych rysek że planowłem wymiane monitora , a po przezytaniu tego topica wziłem sie za zcieranie powłoki antyreflex i to działa juz prawie połowa zdarta :) a uzywam CILLIT LIME& RUST CREAM , CIFF nie działą a cillitt jak najbardziej tyle ze sporo roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no to ja mogę powiedzieć , że z kuzynem zdzieraliśmy tą powłokę nożem ... pół dnia to zajeło - ale była pierońsko gruba ta 'folia' ... i robiliśmy to tylko dlatego że w czasie transportu monitora trochę folii odeszło od ekranu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sp1mta wiesz ten gosc nie jest takim lamerem jak ci sie wydaje! I skoro mowi, ze mu sie powloka antyreflexyjna usunela, zadrapala, zluszczyla, cokolwiek to tak jest! I wie do czego sluzy komenda "degaus" :!:

Yes, Mastha

:roll:

---

AT

ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz skonczyłem efekt prawie zadowalający, prawie bo wiekszośc rys znikneła ale na krancach kineskopu były głębsze i troche zostało ale prawie niewidoczne.

Ktoś pisał ( zlinkowany topic) o środku do rys na szybach samochodowych, byłem dzisaj w trzech sklepach motoryzacyjnych ale mówią ze coś takiego nie istnieje może zna ktos konkretną nazwę tego środka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...