Skocz do zawartości
kucyk

Silent Hill 3

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się tu nie podoba - gra na której PeCową konwersje czekam już sporo czasu ma tyle błędów? Coś jest nie tak czy ktoś słyszał o beta testach? Chociarz może ten cały DvDRip z emula to poprostu jakaś beta a nie pełna gra. Pomijając ten fakt to sądze że gry na koputery mają straszne wymagania sprzętowe i mają wile niedoróbstw. Jeżeli na takie PS2 (konsola SONY), które ma 4 mb pamięci graficznej da sie zrobić gry które wyglądają świetnie to czemu na pieca na moim GF2 MX 400 z 64 MB ramu (standardowo 334 mhz) tak wiele gier sie tnie choć nie wygląda przy tym rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się tu nie podoba - gra na której PeCową konwersje czekam już sporo czasu ma tyle błędów? Coś jest nie tak czy ktoś słyszał o beta testach? Chociarz może ten cały DvDRip z emula to poprostu jakaś beta a nie pełna gra. Pomijając ten fakt to sądze że gry na koputery mają straszne wymagania sprzętowe i mają wile niedoróbstw. Jeżeli na takie PS2 (konsola SONY), które ma 4 mb pamięci graficznej da sie zrobić gry które wyglądają świetnie to czemu na pieca na moim GF2 MX 400 z 64 MB ramu (standardowo 334 mhz) tak wiele gier sie tnie choć nie wygląda przy tym rewelacyjnie.

Siema kozioł :D

no widzisz, bo jest tak ze ci co robią gry na pieca starają sie jak najszybciej wydać gre, dlatego gry mają tyle bugów.

A przy każdej konwersji z konsol powinien byż dopisek: Kardasz werszon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie podkleje

Zaczelem grac w SH3 i zaraz na poczatku mam klopot, nie wiem co dalej mam robic ?

Chodze po tym odmienionym markecie, zabilem wszystko co sie tam ruszalo.

Znalazlem jakis orzeszek i klucz.

Klucz wykorzystalem, ale co mam zrobic z orzeszkiem ?

Wszytkie drzwi sa pozamykane, nie wiem co dalej zrobic :/

Domyslam sie ze musze przez te drzwi z ksiezycem przejsc, ale jak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, naprawde nikt nie pomoze ?  8O  :?

orzeszka trzeba rozłupać w takiej sali tortur bodajrze na łużku leży taki jakby to nazwać imadełko, a potem o ile dobrze pamiętam to to co wyjmiesz z orzeszka ( perła ) trzeba wmontować w te drzwi co o nich wspomniałeś. Gre juz przeszedłem dosyc dawno więc nie wiem czy napewno dobrze Ci napisałem ale chyba tak. Wytrwałosci w dalszym graniu życze, gra jest nieźle poryta zwłaszcza końcówka.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, naprawde nikt nie pomoze ?  8O  :?

orzeszka trzeba rozłupać w takiej sali tortur bodajrze na łużku leży taki jakby to nazwać imadełko, a potem o ile dobrze pamiętam to to co wyjmiesz z orzeszka ( perła ) trzeba wmontować w te drzwi co o nich wspomniałeś. Gre juz przeszedłem dosyc dawno więc nie wiem czy napewno dobrze Ci napisałem ale chyba tak. Wytrwałosci w dalszym graniu życze, gra jest nieźle poryta zwłaszcza końcówka.

pozdro

Dzieki za pomoc, jutro sprawdze czy mi sie uda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos jak przeladowywac bron bez wchodzenia do inventory i jak robic obrot o 180 stopni (tak jak w sh2) ?

Nie wiem jak przeladowac, ale obrot to robisz wciskajac jednoczesnie te 2 klawisze ktore sluza do przesuwania sie na boki.

Gram na padzie (DualSchock 8) ) u mnie sa to 2 skrajne dolne :P

Czy w klawiszologii w controls tego nie mozesz sobie ustawic ? (przeladowywania ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie Gainwarda GF ti4200 GS XP (128 Mb 128 bit) i go teraz testuję. Robiłem to na Bartonie 2500 z Epoxem nForcowym i 512 ddr 333 Ram oraz na moim szrocie - Duron 1200, ECS K7S5V bodajże i 640 ddr 266 Ram. Na 3D Marku wszystko ok, ale... właśnie przechodzę SH3 i po pierwszym Bossie (wielki, fioletowy robal z dużym ryjem - wygląda jak Czerw z Diuny) mam pewien kłopot z obrazem - wychodzę z hallu przez niedomkniętą bramę i na korytarzu tam gdzie są lampki jest taki "dziwny" motion blur. Zrobiłem screena. Chciałbym wiedzieć, czy to jest normalny efekt w grze, czy może jest to wina sterowników lub samej karty ? Może ktoś pamięta i będzie mógł mi pomóc - z góry dziękuję. Pozdro

TO SCREEN - UWAGA: OBRAZEK MA KOŁO 80 KILO:

http://freak-outxp.nd.e-wro.pl/cyberpunk/sh3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie radeona żeby pograc w tą gierkę. Ale okazało się że klapa :( Wtopa maksymalna na orginalnych sterownikach zawiesza sie po ekranie "This game contains blood and gore" a jak zainstalowałem najnowsze Catalysty to nawet tego nie poazkue!!!! Mial Ktos takie problemy?: Prosze o pomoc Brzozaw@op.pl

Thanks from the mountain :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko- czy działa komuś sh trójka oczywiście na gf mx-ksie??

Mi działa :)

Bull shitt !

Sprzęt:  

PIII800 MHz, 128 MB RAM, Grafika min GF 3, DVD Winx/ME/XP

Miałem tą samą kartę co ty i nie działało :? Chyba że masz zainstalowanego emulatora pixel shadera itp. to co innego.

----------------------------------------------------------------------------

Ja mam następujący problem - jestem w odmienionym szpitalu, na 3 poziomie piwnicy (B3). Są tam łóżka z numerkami i drzwiczki na ścianie zamknięte kłódką. Kurna siedze już pól godziny i kombinuje z tą kłódką :? Może ktoś pomóc ?? Na drzwiczkach był coś takiego :

xxx4

xx12

3xxx

Help meee !!! Grę skończyłem kiedyś na easy, i te drzwiczki były otwarte, a teraz mam problem :?

EDIT:

" Przyjrzyj się dużym drzwiom na przeciwko windy. Zobaczysz inskrypcję z czterema cyframi rzymskimi.

Te cyfry związane są z łóżkami w pokoju. Odszukaj odpowiednią kombinację i wpisz ją na zamku przy drzwiach."

To było w solucji na wp :? Nic mi nie pomogło :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko- czy działa komuś sh trójka oczywiście na gf mx-ksie??

Mi działa :)

Bull shitt !

Sprzęt:  

PIII800 MHz, 128 MB RAM, Grafika min GF 3, DVD Winx/ME/XP

Miałem tą samą kartę co ty i nie działało :? Chyba że masz zainstalowanego emulatora pixel shadera itp. to co innego.

No właśnie mam zianstalowany 3D Analyzer i gierka śmiga bez problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST SILENT HILL 1 na PC!!! ja osobiscie mam z nmteam.net(pelna wersje) dwa dni sie sciaglo ale jest. Jest tez na tej stronce takie cos jak convertion on PC(mod za pomoca ktorego wersje on PSX mozna na PC przerobic) czyli grafika lepsza odrobine i mozna sobie wlaczyc takie cos jak motion blur lub cos podobnego fajnie gre rozmazuje i nie widac tych pikseli az tak bardzo. POLECAM !!! A w sh 3 bede za chwile gral:D podobno najladniejsza i najlepsza czesc z seri:D

POzdro

Edytowane przez To_MeKs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SH 1 wyszedl na PC,a raczej zostal przerobiony z PSX na PC. Wersja ta jest z wbudowanym emulatorem ePSX . Jak ktos sie dobrze przyjzy to zauwazy bez problemu. :) Oprocz seve'owania w wybranych miejscach (gdzie lezy notes) ,mozna rowniez robic tzw quick-save'y jak to w ePSX czyli w kazdym miejscu.

Co do SH3 gierka trzyma klimat poprzednich czesci ,ale 1 i tak wymiata.

Co do 4 to sie nie wypowiadam ,bo dla mnie duuzo slabsza od poprzednich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Otóż Mój problem jest taki:

Mam SH3 na PieCa, elegancka, nienaruszona wersja na DVD. Instalacja bez problemów, włącza się gra normalnie. Ale nie mogę oglądnąć sobie intra (u dwóch kumpli sprawdzałem i u nich jest normalnie). Widzę tylko czarny obraz i muszę wcisnąć 'Esc', by pojawiło się menu. Mogę grać normalnie, choć też musiałem ominąć filmik po podejściu do TV w centrum handlowym, w początkowej części gry .

Podejrzewam, że do tego rodzaju plików jak ten plik z intrem jest potrzebne odpowiednie roszerzenie powłoki, czy też plik 'dll'. Otóż raz przez przypadek zostały usunięte na moim kompie wszystkie rozszerzenia powłok , a przed tym usunięciem działało Mi intro w grze 'PES4', a po przeinstalowaniu Windowsa (na tego samego, by system w ogóle działał) już nie Tak samo jak wcześniej u kumpli działa, i tak samo teraz jest z grą 'PES5'... Proszę o pomoc, bo bardzo chciałbym by działało Mi intro w SH3 (oraz PES4 i PES5).

Proszę, pomóżcie... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pico88 ---> Dobra wypowiem sie w temacie SH3: otoz Twoje problemy sa zwiazane najprawdopodobniej z kodekiem ktory gryzie sie z tym wykorzystywanym w grze, przy odgrywaniu cutscenek. Jesli mnie pamiec nie myli to kodek ktory jest za to odpowiedzialny to pochodna jakiegos MPEG-4. Sprobuj odinstalowac jeden z nich.

POzdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nigdy nie przykladalem wagi do tej pozycji (wogole do silent hilli).

Ostatnio przy okazji wyjscia filmu zainteresowalem sie ta gra i wybor padl na czesc 3.

Zobaczymy czy faktycznie gra jest warta swieczki. Narazie nie wiadomo o co chodzi. W sumie dosc dziwnie sie czuje grajac w ta gre bo nie potrafie sie wczuc w klimat.

Tzn. dziwnie sie zachowuje bohaterka. Niby budzi sie markecie bo ma koszmar senny ale gdy pozniej pojawiaja sie stwory to zachowuje sie jakby bylo to normalne.

No nic moze sie wyjasni pozniej, ze nadal sni ale zobaczymy. Dzwiek jest niezly, straszy mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Jakos nigdy nie przykladalem wagi do tej pozycji (wogole do silent hilli).

Ostatnio przy okazji wyjscia filmu zainteresowalem sie ta gra i wybor padl na czesc 3.

Zobaczymy czy faktycznie gra jest warta swieczki. Narazie nie wiadomo o co chodzi. W sumie dosc dziwnie sie czuje grajac w ta gre bo nie potrafie sie wczuc w klimat.

Tzn. dziwnie sie zachowuje bohaterka. Niby budzi sie markecie bo ma koszmar senny ale gdy pozniej pojawiaja sie stwory to zachowuje sie jakby bylo to normalne.

No nic moze sie wyjasni pozniej, ze nadal sni ale zobaczymy. Dzwiek jest niezly, straszy mnie :)

Kilka porad od fana serii Silent Hill:

1. Graj tylko i wylacznie w nocy. Najlepiej w sluchawkach.

2. Obowiazkowo graj na padzie. Wystrzegaj sie klawiatury i myszki.

3. Nie czytaj tego watku.

4. Zagadki sa naprawde proste (jak na przygodowke) - jak czegos nie mozesz przejsc, to znaczy, ze cos przegapiles, gdzies nie byles.

5. Lepiej uciekac niz walczyc.

6. Pamietaj, ze to, co robisz ma ogromny wplyw na to, jak gra sie ZAKONCZY.

7. Zycze Ci najgorszego koszmaru zycia - gwarantuje, ze jak skonczysz gre stwierdzisz, ze gra jednak MA KLIMAT.

BTW SH3 w mojej opini jest "najjasniejsza" - w sensie najmniej straszna w trakcie grania, ergo najprzystepniejsza dla nowego gracza gra serii. Troche szkoda, ze nie grales w jedynke, bo trojka jest takim suplementem dla jedynki, ale dosc latwo sie polapac o co chodzi w fabule, bo jednak jak kazda czesc, tak i ta jest autonomiczna caloscia.

Jak skonczysz trojke, zainteresuj sie dwojka, potem mozesz sprobowac jedynke (jak zniesiesz archaiczna grafike z Playstation 1), czworke zostaw na koniec, bo jest... nie powiem, ze zla, bo zakonczenie(a) mnie powalilo(y), ale potrafi byc nuzaca momentami.

I uciekaj z tego marketu JAK NAJSZYBCIEJ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej przemlocic wszystkie czesci po kolei... Wg mnie mogles zabrac sie za druga czesc, mi najbardizej przypadla do gustu...chociaz cala seria jest majstersztykiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi