Mighn Taghor Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Właśnie rozdłubuje swój stareńki monitor - Magnavox magnascan/20 Dorwałem schemat -i co następuje: wymiana kilku elementów podnośi max odświeżanie przy 1024 z 100 na 180Hz!!!!! - schemat pochodzi od producenta!!!! To chyba też overclock???? ciekawe czy inne monitory też tak mają? - czy ktoś sie już z czymś takim spotkał??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Mozesz go tak ustawić żeby max miał 180 Hz :) !!! Ale nie ustawija go pod Windą więcej jak 120 Hz a 140 Hz to max !!! Trafo nie wystrzyma takiej częstotliwości !!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 nie wieze. ze mozna cos takiego zrobic samemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 nie wieze. ze mozna cos takiego zrobic samemu Ja nie widze przeciwskazan. A juz szczegolnie jesli schemat pochodzi od producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 nie wieze. ze mozna cos takiego zrobic samemu Ja nie widze przeciwskazan. A juz szczegolnie jesli schemat pochodzi od producenta. ja tam bym sam nie grzebal w swoim lg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 hmm - z nowym monitorem bym nie grzebał - ale temu bije 11 lat! i i tak musze wymienić wszystkie kondensatory, a przy okazji wymieniam wsjo na torach odchylania, daje nowe (tzn stare, ale nie chodzone) trafo, nowe potencjometry (to jeszcze analog) a potem łuuuuuugie godziny (dni :( ) regulacji....... aled warto, bo kineskop jeszcze jest idealny (20"), pozatem ta zabawka była stworzona na rynek Hi-End, więc jakość do dziś dnia niezgorsza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Właśnie rozdłubuje swój stareńki monitor - Magnavox magnascan/20 Dorwałem schemat -i co następuje: wymiana kilku elementów podnośi max odświeżanie przy 1024 z 100 na 180Hz!!!!! - schemat pochodzi od producenta!!!! To chyba też overclock???? ciekawe czy inne monitory też tak mają? - czy ktoś sie już z czymś takim spotkał??? niezle niezle... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 hmm - z nowym monitorem bym nie grzebał - ale temu bije 11 lat! i i tak musze wymienić wszystkie kondensatory, a przy okazji wymieniam wsjo na torach odchylania, daje nowe (tzn stare, ale nie chodzone) trafo, nowe potencjometry (to jeszcze analog) a potem łuuuuuugie godziny (dni :( ) regulacji....... aled warto, bo kineskop jeszcze jest idealny (20"), pozatem ta zabawka była stworzona na rynek Hi-End, więc jakość do dziś dnia niezgorsza... e skoro mowa o takim monitorku to nie ma co sie zastanawic, jesli to pewne, ze po takiej operacji bedzie wszystko git ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Fajnie ja tez tak chce! Moj monitor w 640 na 480 ma 120Hz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...