Skocz do zawartości
MacieX

Tolerancja na tweaku

Rekomendowane odpowiedzi

IGI. Domyślam się, że masz dobre intencje. Zakładam, że tomasir również. Że nie chodzi Wam tylko o bicie piany. O postawienie na swoim. Czy naprawdę uważacie, że sposób, w jaki to robicie, jest właściwy? Podczepianie się, gdzie się da, żeby tylko wytknąć, że moder zrobił coś nie tak, tworzenie list wyimków, wdawanie w nerwowe dysputy, robienie bałaganu w topikach. IGI, dziwisz się potem, że takie topiki znikają? A czemu one mają służyć?

Skoro uważasz, że użytkownicy forum są tacy podatni na wpływy, czy jesteś pewien, że sam dajesz im dobry przykład?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu sie mylisz ... To co sie dzieje ostatnio na forum (gnojenie nowych uzytkownikow) jest duza zasluga takze moderatorow.

To Wy zaczeliscie odsylac do wyszukiwarki, google, straszyc banami. A uzytkownicy bardzo szybko to podlapali i mamy teraz kolejna zmore na forum ... Niestety to od was glownie zalezy poziom forum bo to wy dajecie ludziom przyklad ...

8O 8O 8O

A od czego niby są moderatorzy? Mamy niby 100 razy w tygodniu odpowiadać na te same pytania?

8O 8O 8O

Doskonale cie rozumiem ... Ale dlaczego Andriu i inni moderzy nie odpisuja w chamski sposob ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI nikogo nie obrazalas ostatnio. Nie pyskujesz???? Powiem ci tak po naszej ostatniej dyskusji dostalem 2 PW od moderow abym zakonczyl ta glupia dyskusje. I powiem ze nie byli to ani Paranoik ani Dijkstra. Obserwowali ciebie od jakiegos czasu i wiedzieli juz ze to nie ma sensu wiec.... Co teraz powiesz o swoim zachowaniu????

Tak pyskowalem do ciebie, tak obrazilem cie (napisalem ze jestes zalosny) i jest mi z tego powodu przykro. Czulem sie urazony ze napisales ze SE i motorola sa zalosne i postapilem glupio rozumiem teraz tez twoja chec zemsty... Ale pamietajmy tez ze zostaly mi te wystepki wybaczone ... dostalem list od Reeda i dalem sobie na looz.

Zeby wytlumaczyc czym sie kierowalem podam inny przyklad - ale analogiczny do twojej wypowiedzi ...

przykladowy uczestnik

Czesc zastanawiam sie jaki procesor kupic amd duron z nowej serii czy amd athlon ?????

Twoja odpowiedz

Oba procesory sa zalosne ale jesli juz musisz wybrac cos z amd to polecam athlona

I teraz odpowiedz sobie ilu uczestnikow by cie zbluzgalo ???

Wiem ze to nie tlumaczy mojego zachowania i przyznaje sie ze postapilem glupio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI. Domyślam się, że masz dobre intencje. Zakładam, że tomasir również. Że nie chodzi Wam tylko o bicie piany. O postawienie na swoim. Czy naprawdę uważacie, że sposób, w jaki to robicie, jest właściwy? Podczepianie się, gdzie się da, żeby tylko wytknąć, że moder zrobił coś nie tak, tworzenie list wyimków, wdawanie w nerwowe dysputy, robienie bałaganu w topikach. IGI, dziwisz się potem, że takie topiki znikają? A czemu one mają służyć?

Skoro uważasz, że użytkownicy forum są tacy podatni na wpływy, czy jesteś pewien, że sam dajesz im dobry przykład?

Widzisz Miope sluza one temu zeby zaznaczyc ze jest problem na forum gdyby nikt nie skladal skarg wszystko bylo by nadal po staremu ...

Ludzie nadal byli by w stosunku do siebie chamscy, newbie nadal na chamstwo i agresje reagowali by takze agresja ...

Niestety najsmutniejsze w calej tej dyskusji jest to ze nie przyniosla ona zadnego skutku i raczej nie przyniesie ... Glowne osoby zainteresowane nadal nie widza swoich bledow i chociaz by powstalo kolejnych x topicow o tym jaki to xxxxxx jest chamski to i tak nie zmienia swojego zachowania - zawsze bedzie to wyrwane z kontekstu, zawsze bedzie to tlumaczone ze "jak bys widzial 100 razy ten sam topic..." , "ze jak nie bedziesz trzymal porzadku sila to sie dopiero zrobi burdel" i 1000 innych powodow.

Szkoda tez ze dyskusja ta obrala przez to charakter Ty mi tak? To ja ci tak !!! zamiast sie zaczac zastanawiac co zmienic na forum zeby bylo lepiej ...

Dla mnie ta dyskusja jest skonczona , szkoda ze na nic sie nie zdala.

Szkoda tez ze dostalem bana w sumie za to ze chcialem dobrze, ze stanalem w obronie mlodych - wiem ze glowni zainteresowani mysla ze sie ich uczepilem, ze robilem to z zemsty - ale sie mylicie.

Slowa przeprosin naleza sie tez Andriu - troche w chamski sposob zaznaczylem ze bluzgales na jednego uzytkownika lecz naprawde uwazam cie za dobrego moderatora i twoje posty moga sluzyc za przyklad jak moderator powinien odpowiadac na 100 post na ten sam temat. Respect

to byl moj ostatni post w tym temacie .....

A i ostatnia sprawa nie wiem czy zakladanie banow na numer ip jest standardowa procedura ale mozecie go sciagnac bo to numer przydzielany dynamicznie i szkoda by bylo gdyby ktos nie mogl korzystac z forum tweaka z mojej winy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzialem cicho... Szkoda.

Do uczestnikow: Co wy robicie?

Do moderatorow: wklejcie link do tego topicu tutaj:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=24002

moze jest ze mna cos nie tak, ale... usmialem sie jak glupi czytajac 2 poprzednie podstrony. Ludzie. Wynajmijcie sobie jakis ring i dajcie sobie po razie. Moze wam przejdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI: (pozwól, że tak będę mówił ;) )

Gdyby rozpatrywane były athlon vs duron, a ktoś powiedziałby, że oba są żałosne, byłoby to równoznaczne z powiedzeniem, że AMD śmierdzi, ponieważ ta firma nie produkuje innych procesorów (pomińmy sprawę MP, hammera, 64FX etc)

Natomiast w przypadku tamtego tematu chodziło o konkretne MODELE komórek. Czyli tak, jakby ktoś zapytał: "Co sądzicie o durniu 1300 na rdzeniu morgan i athlonie 2100+ palomino" I tutaj nikt na nikogo by się nie obraził za stwierdzenie "oba proce są na dziś dzień do bani"- bo istotnie tak to wygląda ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI: (pozwól, że tak będę mówił ;) )

Gdyby rozpatrywane były athlon vs duron, a ktoś powiedziałby, że oba są żałosne, byłoby to równoznaczne z powiedzeniem, że AMD śmierdzi, ponieważ ta firma nie produkuje innych procesorów (pomińmy sprawę MP, hammera, 64FX etc)

Natomiast w przypadku tamtego tematu chodziło o konkretne MODELE komórek. Czyli tak, jakby ktoś zapytał: "Co sądzicie o durniu 1300 na rdzeniu morgan i athlonie 2100+ palomino"  I tutaj nikt na nikogo by się nie obraził za stwierdzenie "oba proce są na dziś dzień do bani"- bo istotnie tak to wygląda ;]

Mialem nic nie pisac ale jednak - ok masz racje :) Dla mnie temat jest skonczony nie mam do ciebie zalu i przepraszam za moje zachowanie w stosunku do Twojej osoby. Pisze to serio - nie jest to zaden sarkazm z mojej strony

Pzdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się cieszę. Ja również Cię przepraszam, gdyż w paru momentach zachowałem się wobec Ciebie ostrzej, niż wynikałoby to z samej sytuacji. Cała sytuacja od początku była dla mnie dziwna, gdyż wcześniej nic nie dawało mi powodu do przypuszczeń, że może z tego wyniknąć taka kłótnia. Twoje posty zawsze były na poziomie, z nikim nie wojowałeś, więc nie wiem, skąd ten wybuch... Rozumiem, że można za kimś nie przepadać, ale żeby aż takie coś?

Tak czy owak, pozdrowienia, mam nadzieję, że nie spotkamy się już w podobnych okolicznościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Nie masz się już czego czepić, Tomasir?

Ogłoszenie to pikuś ale kultura raczej nie jest mocna stroną ParanoiKa więc chyba jest się czego czepiać :roll: ?

Widać choć jedna osoba zrozumiała co miałem na myśli pisząc to...

Zakładam, że tomasir również. Że nie chodzi Wam tylko o bicie piany. O postawienie na swoim. Czy naprawdę uważacie, że sposób, w jaki to robicie, jest właściwy? Podczepianie się, gdzie się da, żeby tylko wytknąć, że moder zrobił coś nie tak, tworzenie list wyimków, wdawanie w nerwowe dysputy, robienie bałaganu w topikach

Po pierwsze nie podczepiam się gdzie chce, a tematem owym zainteresowałem się tylko za sprawą IGI'ego.

A jeśli Wy jako moderze nie widzicie nic niewłaściwego w stylu wypowiadania się niektórych z Was to ja przepraszam, chyba czas ... (tu sobie wpiszcie co chcecie)

Jak macie jakiś problem, to piszcie do adminów, albo dyskutujcie z moderem, który wam zaszkodził prywatnie, a nie próbujcie wywołać wojny pomiędzy użytkownikami a moderami. 

Moderzy są ludźmi - czasem się mylą i czasem ponoszą ich nerwy

Tak dla przypomnienia kiedyś do Liska napisałem kilka różnych prv - odpowiedział tylko raz (na ok. 10 prv) strasząc mnie banem gdyż ośmieliłem się zwrócić Mu uwagę iż nie przestrzega zasad które sam wyznaczył. Natomiast Marco, który bądź co bądź jest bardzo zapracowany, niezwłocznie odpowiedział - ale przecież nie będę go męczył z każdą sprawą...

A co do nerwów to niektórych ponoszą zdecydowanie zbyt często...

Ja się tylko zastanawiam nad jedną rzeczą adwokaci - dlaczego osoby zainteresowane się nie odzywają?

Bo nie każdy ma dostęp do neta codziennie ale widać trudno to zrozumieć :?

A ta na podsumowanie: nie wydaje się Wam drodzy moderzy iż jakoś nie przypominam sobie by ktoś miał zastrzeżenia co do pracy np. Miope, czy Varrola, nawet Reed'a ludzie lubią pomimo iż często zamyka tematy. Wnioski - o ile jakieś będą - pozostawiam Wam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi