Skocz do zawartości
Włodi

Co tak wolno wypala?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nagrywarke BTC 52x24x52 i jeśli chce wypalić płye z prędkością np 48x o się niby rozkręca do tej prędkości, ale i tak i tak nagrywa z prędkością max 10x i tak jest zawsze i w nero, tak samo przy odczycie nie wiem czego to poże byc wine. może słabego kompa (pII 350,128ram).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz cosnapisze ale niewiem czy to przes to i czy wogule to polepsza prace nagrywarki.Kiedyś koleś w sklepie komputerowym powiedział mi zę do nagrywarek trzeba takie same szmaty jak do dysków czyli 80-cio żyłowe.W sklepach dajado nagrywarek 40-sto żyłowe.Nigdy nie testowałem jak zachowuje sie nagrywara na kablu 40-sto żyłowym, odrazu dałem kabel 80-siat żył i dma działa.MOze sprawdź jaki kabel masz zaaplikowany :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam od zawsze CD-ROM z CR-RW na 40-zylowym kablu.

DMA wlaczone i wszytko dziala kulturalne.

Plyta wypalana z predkoscia 48x - bufor odczytu ani drgnie - non stop 100%...

A mi kiedys ktos powiedzial, ze do nagrywarki nie mozna 80-zylowego i nigdy nie podlaczalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skacze i to czasem bardzo, ale możliwe że sie nie da włączyć dma przez te kable. Zaraz sprawdze co tam jest w środku (bo to nie mój komp :wink: ) i sie okaże.

Mam taką prośbe: mógłby mi ktoś wymienić wszystkie rodzaje kabli transmisyjnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie myle poprawcie:)

przeciez tak wysoka predkosc- 48x osiagana jest dopiero w bardzo koncowej fazie wypalania! przez caly czas predkosc waha sie w dolnych granicach,ale 10x to rzeczywiscie troche malo. jak mowil przedmowca, zainstaluj FORCE ASPI, stery do glownej, podepnij sam dysk na 1 tasmie a CDRW na drugiej tez sama jak master.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazało się że nagrywarka jest podpieta na jednym kablu 33 żył razem z cd-romem, przy czym cd jest jako master. Moim zdaniem i tak powinno to działać, ale sprubuje nagryware jako master, a cd na slave (narazie mi się nie chce wyciągać tego wszystkiego) :wink:

FORCE ASPI nic nie dał :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazało się że nagrywarka jest podpieta na jednym kablu 33 żył razem z cd-romem, przy czym cd jest jako master. Moim zdaniem i tak powinno to działać, ale sprubuje nagryware jako master, a cd na slave (narazie mi się nie chce wyciągać tego wszystkiego) :wink: 

FORCE ASPI nic nie dał :cry:

A skąd ty wziąłeś kabel 33 żyłowy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...