Skocz do zawartości
srekal34

Hercules Radeon 9800np.Dwa pytania do posiadaczy/znawców Ati

Rekomendowane odpowiedzi

bez wachania bierz herculesa nie bylo jeszcze tak zeby sie komus zle pokrecil ;-)

co do podnoszenia napicia biosem -> jak lancer napisal -> BAJA :lol: do tego potrzeba nie tylko jakiejs logiki ale regulatorow napiecia na karcie i juz widze ze kazda karta ma gdzies zaszytego vmoda na stale hehe ;-)

a co do tematu mierzenia temp -> jesli producent cos takiego dobuduje to owszem moze cos takiego byc (np. Leadtek w gfocach), jesli nie ma wbudowanych czujnikow trzeba uzyc zewn... tak zwanego "termometra" ;-)

a tak OT -> karta to 97pro od xpowera kupiony ale chyba nie przez niego wyprodukowany... moje 2,86 dociagaja do 680 i dalej juz im .. nie idzie ;-) ciekw jestem czy komus tez tak biednie lata 2,8pamiec... jak by nie bylo karta robi pelnego 9800pro :-) (380/680) ale mogla by zrobic txa ;-)

jak grafka straci na wartosci i przestanie wystarczac no to wiecie ;-) VMOOOOOD :-) moze im pradu wlasnie brakuje pamieci sa chlodne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak OT -> karta to 97pro od xpowera kupiony ale chyba nie przez niego wyprodukowany...  moje 2,86 dociagaja do 680 i dalej juz im .. nie idzie ;-) ciekw jestem czy komus tez tak biednie lata 2,8pamiec... jak by nie bylo karta robi pelnego 9800pro :-) (380/680) ale mogla by zrobic txa  ;-)

To nic niezwyklego. Kiedys tak wlasnie biegaly R9700P. Mialem 2-Sapphire i HIS. Oba chodzily bez krzakow tylko do 340MHz. Dalej juz klapa. Te same memorki na R9800 juz chodza duzo wyzej. Kwestia timingow, napiec i budowy PCB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...