michasiek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ziober: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45716 - o gotowaniu było i było głośno...i jeszcze raz ostrzegam - DESTYLOWANA - straszny osad po kranówie...no i wypadałoby czymś(sitko?) oddzielić pamięci od dna, które jest nieco cieplejsze od wody. Czekam na ludzi, którzy pójdą w moje ślady :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Wszystko ok, ale co z plombami gwarancyjnymi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 wlasnie co z plombami ? bo podejrzewam ze w wodzie to sie rozpuszcza ale po piekarniku nie powinno byc sladu :) moze sie tez skusze na cos takiego, a gotowac moge jakies stare dimm 32mb pc66 - oblukam czy pojda na 133 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 nie czyta sie uwaznie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Właśnie wygrzewam od 6 godzin Bartka 2500+ (dotąd stable @ 2675Mhz), 2 x OCZ PC4200 i 4 x PC4000 Gold w piekarniku - wygląda to masakrycznie - 3 źródła pomiaru temperatury (~75st) w tym procesie ważna jest raczej nie tyle wysoka temperatura a długotrwałość procesu - pomagającego uporządkować właśćwości fizyczne krzemu. Ciekaw jestem co to da - nie mam jak sprawdzić bo zrobiłem we czwartek zwarcie w kompie podczas zapisywania BIOS'u :lol: W każdym razie - moja teoria - pierkarnik, temp 75-85st - dłuuuugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Plomby? a w piekarniku się nie rozejdą? Z plombami jakoś sobie trzeba poradzić, na moich OCZ'ach same po pół roku prawie odeszły, więc im pomogłem, na czas wygrzewania zabezpieczasz kleistą stronę a potem przytwierdzasz z powrotem...oczywiście to tylko do poszerzenia wiedzy, nikomu takich praktyk nie polecam ani nie odpowiadam za to co zrobice :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ciekaw jestem Zenfist wynikow tego wygrzewania. dobrze miec zajebisty piekarnik. u mnie na stancji to taki chyba z 20 letni stoi. nie ma opisanych temperatur, juz o termometrze nie wspomne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Jestem ciekawy ile wycjagne z moich SAMSUNGÓW 266MHZ na razie max co wycisne to 292MHZ CL2,5. Jestem po prostu ciekaw czy na to czasu nie szkoda żeby jakieś 3mhz dodatkowo ośjągnąć. A jak po takim wygzewaniu z podnoszeniem napjecja jest to bezpieczne co tak slabiutko ????? ja bez zadnego gotowania /pieczenia mam 365 pamieci lataly juz nawet na 400 na standardowym napieciu ale minimalnie krzaczyly (prime) Na poprzedniej plycie uzywalem non stop na 385 (oczywiscie samsung 266) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 To wygrzewanie naprawdę działa :). Wsadziłem do piekarnika na 40 min pod 75°C bez termoobiegu. I wycisnełem jak narazie 2 MHz więcej stabilne z 372 na 374 będe próbował dalej timingi to 2-2-2-6 z pamięci Noname 333 MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Nie wiem moze taki model Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Właśnie wygrzewam od 6 godzin Bartka 2500+ (dotąd stable @ 2675Mhz), 2 x OCZ PC4200 i 4 x PC4000 Gold w piekarniku - wygląda to masakrycznie - 3 źródła pomiaru temperatury (~75st) w tym procesie ważna jest raczej nie tyle wysoka temperatura a długotrwałość procesu - pomagającego uporządkować właśćwości fizyczne krzemu. Ciekaw jestem co to da - nie mam jak sprawdzić bo zrobiłem we czwartek zwarcie w kompie podczas zapisywania BIOS'u :lol: W każdym razie - moja teoria - pierkarnik, temp 75-85st - dłuuuugo hmmm ,cosik nic od niego nie slychac :? ....mam nadzieje ze procek mu nie urosl i teraz nie probuje go dopasowac do socketu :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Właśnie wygrzewam od 6 godzin Bartka 2500+ (dotąd stable @ 2675Mhz), 2 x OCZ PC4200 i 4 x PC4000 Gold w piekarniku - wygląda to masakrycznie - 3 źródła pomiaru temperatury (~75st) w tym procesie ważna jest raczej nie tyle wysoka temperatura a długotrwałość procesu - pomagającego uporządkować właśćwości fizyczne krzemu. Ciekaw jestem co to da - nie mam jak sprawdzić bo zrobiłem we czwartek zwarcie w kompie podczas zapisywania BIOS'u :lol: W każdym razie - moja teoria - pierkarnik, temp 75-85st - dłuuuugo hmmm ,cosik nic od niego nie slychac :? ....mam nadzieje ze procek mu nie urosl i teraz nie probuje go dopasowac do socketu :lol: :twisted: hehe nienabijajmy sie z kolegi, jak upiekl ciasto w ramie to przynajmniej podzieli sie (zlymi doswiadczeniami) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jak narazie BIOS mi padł, zrobiłem zwarcie w kompe podczas zapisywania do biosu, i teraz mam kompa tylko w pracy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zapoczątkowałem tę dyskusję więc pora na "moje" podsumowania. Po kilku eksperymentach (sumarycznie 5 h, temp 70-85 C) nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć skuteczności wygrzewania piecem pamięci. Przyrost "wydajności" jest w granicach błędu statystycznego. :? Czekam z niecierpliwością na następnych śmiałków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Poprawka moje Samsungi 266 idą na 333Mhz więcej nie prubowałem ale mam nadzieję że na 400pujdą:) Stwierdzam że są to zaj. pamieci juz zawsze bede kupował Samsungi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Kwesita na jakich timingach pójdą na te 400 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Kwesita na jakich timingach pójdą na te 400 :)No wlasnie. Pewnie jak bedziesz mial szczescie, to beda "chodzic", ale nie smigac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Hm czy da się wygrzać pamiątki z radiatorkami bez ich sciągania ?? Mam KHX i nie moge zdjąc radiatorów ( gwarancja) a gdzieśwcześniej widziałem ze nalepki wytrzymują temp w piekarniku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Do się to nic nie przeszkadza czy są z raiatorami czy bez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Zapoczątkowałem tę dyskusję więc pora na "moje" podsumowania. Po kilku eksperymentach (sumarycznie 5 h, temp 70-85 C) nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć skuteczności wygrzewania piecem pamięci. Przyrost "wydajności" jest w granicach błędu statystycznego. :? Czekam z niecierpliwością na następnych śmiałków. Bo nie tylko temp. się liczy ale i odpowiednie napięcie i tak jak byśnormalnie na kompie wygrzewał je przy napięciu ok. 3V mógłbyś osiągnąć jeszcze lepsze rezultaty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Czyli sugerujac się tym co napisałeś tomasir skoro moje KHX śmigają od pół roku cały czas na 2,9V to piekarnik nie ma sensu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Hm czy da się wygrzać pamiątki z radiatorkami bez ich sciągania ?? Mam KHX i nie moge zdjąc radiatorów ( gwarancja) a gdzieśwcześniej widziałem ze nalepki wytrzymują temp w piekarniku :D Mam KHX3500, jezeli wygrzejesz swoje w piekarniku daj znac :o wtedy sam sprobuje - good luck :wink:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 A co powiecie na wygrzewanie na grzejniku nie osjagnie 100*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 A co powiecie na wygrzewanie na grzejniku nie osjagnie 100*C A cio to 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 dzisiaj ide palić w piecu to potestuje :D podrzuce koksu to może mi sie odrazu ddrII zrobi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 dzisiaj ide palić w piecu to potestuje :D podrzuce koksu to może mi sie odrazu ddrII zrobi :lol:Zglupial? Mamy XXI w. olejem sie w piecu pali :lol: - sorry za OT :wink:! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 a myśleliście już o suszarce do włosów? ja jutro bede tak właśnie katowal moje kingstony, zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphrd Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Witam ja wygrzewalem po żarówka 60W przez ok 3min były gorące ale teraz 225Mhz na 2,77v 233(efektywnie 466) na 2,9v ale do piekarnika bym nie włożył :-) jeszcze by sie przypaliły jak bym o nich zapomniał i ani pamięci ani ciasta bym nie miał (za duzo smrodu z palacej sie elektroniki) ;-) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 suszarka to dobry pomysl,warto pokombinowac .....przyznam sie ze mialbym obawy wkladajac do piekarnika albo do gara z woda pamieci ktore kosztowaly kupe siana :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...