TyBiAs Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Pytanie moze juz troche nie na czasie ale musze cos z tym zrobic. Starzy ostatnio do mnie, jak jestes taki madry to napraw ten stary komputer....no wiec siadam power-on iii tak jak w temacie zaraz po starcie biosu, chyba warto przypomniec ze dysk byl formatowany ze wszytskiego. no wiec biore dyskietke startowa reboot no i znow to samo, nawet nie dochodzi do czytania dyskietek bootowalnych.... Nie wiem zabardzo co robic sprawdzalem czy tasma ide dobze docisnieta probowalem podlaczyc dysk do innego slotu ale zawsze to samo.....pomozcie!! :( A co do sprzetu to dysk jest quantum fireball 2gb, plyta glowna jakas stara nie wiem zabardzo ;d jak cos jeszcze to piszcz. z gory dzieki pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 1) Dyskietka startowa to zasyfiony śmieć i sie nie czyta. Zrób nową. 2) Floppy padł (lub jest źle podłaczony), sprawdź inny. 3) Hdd ---||--- ---||--- ---||--- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 A czy bootsequence jest dobrze ustawiona w BIOS-ie? Bo moze masz ustawione SCSI-D-F-Z-ZIP-C-A :D Sprawdz! Mogl pasc: dysk, flop, tasma, kontroler dyskow, stacji dyskietek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Jak dostajesz taki komunikat jak tytul topicu to znaczy ze dyskietka w FDD nie jest dyskietka startowa. Moze jest uszkodzona, albo cus. Zrob nowa dysk. startowa a jak nie zadziala to wymien flopa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Ok wielkie dzieki, dyskietka startowa byla robiona dzien wczesniej i wszytsko bez problemow sprawdalem na "nowym" kompie. Wiec prawdopodobnie to przez floppa, zamenie dzisiaj i sprawdze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...