T800 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Mam pytanie Podkręciłem troche mojego starusińskiego Geforce 256 sdr RivaTuner i tak: Rdzeń poszedł ze 120@147, a pamięci nie chca sie wogóle podkręcić(no poszły ze 149@151 :D )-dlaczego?.Objawia się to tym że 3DMark 2001 Se zawiesza się i komp się restartuje>Oczywiście nie ma na nich radiatorów. Z tego co wiem to te Geforcy mają minimalnie pamięci na 166Mhz. Czy mogę podkręcić jeszcze trochę rdzeń jeżeli w RivaTuner pojawia się "!" przy 150 Mhz? Jeszcze jedno-RivaTuner i Aida 32 pokazuje rdzeń ustawiony na 147Mhz,a zakładka w sterownikach 120Mhz-o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 GF 256 ciągły DUŻO prądu- zdarzały się wypadki spalenia ścieżek zasilających AGP a co za tym idzie uszkodzenia płyty. Być może Twój zasilacz nie wyrabia- stąd tak marne podkręcanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Moze tez w biosie karty sa ustawione zbyt agresywne timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...