Skocz do zawartości
Dalton

Mayday w Katowickim Spodku

Rekomendowane odpowiedzi

Wybiera się ktoś na niezłą imprezke która zapowiada sie w listopadzie w Katowickim Spodku w sumie co roku organizowana wiecej info na www.mayday.pl ja moze pojade w sumie nie mam daleko jakies 15 minut autem :) kase na bilecik bym znalazł ale jakos sie nie umie zdecydować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pvd nie ma

nie jade

:>

PvD to gej :D, nie lubie typa nie wiem czemu

btw to ma byc impreza techno a nie trance.

heh mayday to jest impreza muzyki technicznej a nie samego techno. A co do pvd to sie nie dziwie. Tez bym nie chcial grac przy bandzie nacpanych polakow krzyczacych jazda jazda jazda.

a co do pvd to rzeczywiscie wyglada jak gej ale muzyke ma od paru lat na pozadnym poziomie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niechwalac się mam na tą impreze VIP'a (zna się organizatorów :wink: ) i Westbam wcalenie nie powinien iść na emeryture - wg. mnie ciągle robi lepszą muze od paru zonków zwanych dalej DJ'ami :wink: Co do lineup'u to owższem nie jest za ciekawy, ale to zalezy od gustu :)

BTW: cena biletu jest wg. mnie b.tania :twisted:

Czemu? Przeciętny bilet w przeciętnym klubie na impreze specjalną z jakimś znanym DJ'em kosztuje ok 20-30zł. Zaliczenie 5 imprez każda po 1 super DJ'u wychodzi 100-150zł. A tu chodźby za każdegoDJ'a brać po 10zł to bilet powinien kosztować...280zł!!! Ale, ze są tam takie gwiazdy jak Westbam, Hell, Lexy & K.Paul,Hardy Hard,Tomcraft, Chris Liebing, Mr.Y (Mr.X to Westbam jakby ktoś nie wiedział :P),Takkyu - ten zestaw DJ'i powinny podnieść cene biletu do conajmniej 200zł .

Także na cene biletu nie ma co narzekać :-)

Swoją drogą - gdybyście zamówili bilet w lipcu to wejściówke mielibyście za 85zł :) Jest jeszcze październik to bilet kosztuje bodajze 90zł :)

Na stronie jest praktycznie wszystko co powinniście wiedzieć (jak dotrzeć, od któej do któej, lineup).

Dla tych co oprócz muzyki interesuje ich strona techniczna :

Podobno ma być jeszcze głośniej i jeszcze jaśniej niż wzeszłym roku :)

Co do PvD - koleś robi dobrą muze, ale twarz,sposób mixowania bo do d... :) Lepszy od niego jest Tiesto :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pvd nie ma

nie jade

heh mayday to jest impreza muzyki technicznej a nie samego techno. A co do pvd to sie nie dziwie. Tez bym nie chcial grac przy bandzie nacpanych polakow krzyczacych jazda jazda jazda.

a co do pvd to rzeczywiscie wyglada jak gej ale muzyke ma od paru lat na pozadnym poziomie:D

nie pouczaj mnie ...

Powiedzmi kto jest twoim ulubionym DJ Starplash Czy scooter AHAHHAHAHAHA

Pewnie zaraz zarzucisz konkretnymi nazwami DJ'ow i bedziesz myslial ze sie znasz, choc w cale tak nie jest, wiec daruj sobie ta zagrywke

Co do westbama to moglby juz dac spokoj, puszcza jakies dzwieki z gitarami ....

A ten kto mowi ze gra dobra muze to pewnie tylko jakas osoba ktora jest zafascynowana jego ksywka (wow westbam bedzie WOW WOW)

Jest dziesiatki lepszych od niego taka jest prawda, byl dobry ale juz nie jest. Ale czy wam sie to podoba czy WEstbam prawdopodobnie bedzie zawsze na Mayday czy nie

co do pvd i wszystkich innych ktorych nie bedzie to nie graja tylko dlatego ze napewno za duzo chcieli bo ich to wali kto przyjdzie i czy bedzie krzyczal jazda, czy bedzie nacpany...

i teraz moge powiedziec

NIE ZNASZ SIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze

czlowieku

nastepny many ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy

nawet jesli bym powiedzial ze uwielbiam dj krissa to by cos znaczylo??

o gustach sie nie rozmawia a moze inaczej rozmawia sie ale z ludzmi tolerancyjnymi a ty do takich nie nalezych. Wiec prosze cie nie osadzaj ludzi poki ich nie znasz bo jak czytam takie postay jak twoje to mi sie rzygac chce i sie piesc odrazu zaciska.

ech polacy. No ale trudno taki lajf dobrze ze niedlugo wyjezdzam z tego kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez bym nie chcial grac przy bandzie nacpanych polakow krzyczacych jazda jazda jazda.

Heh, ostatnio jakiś gościu na imprezce w Sfinksie w Sopocie zaczął krzyczeć "jazdaaa" :evil: Szybko go <span style="color:red;">[ciach!]</span>li z podestu :twisted: Dobrze, że tam zwalcza się takie "klimaty"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pvd nie ma

nie jade

A ten kto mowi ze gra dobra muze to pewnie tylko jakas osoba ktora jest zafascynowana jego ksywka (wow westbam bedzie WOW WOW)

Jest dziesiatki lepszych od niego taka jest prawda, byl dobry ale juz nie jest. Ale czy wam sie to podoba czy WEstbam prawdopodobnie bedzie zawsze na Mayday czy nie

i teraz moge powiedziec

NIE ZNASZ SIE

A ty niby czego słuchasz ? Goowno prawda, ze puszcza kawałki z gitarami :D Tobie coś się pomyliło z Moguai'em. Kiedyś i teraz gra dobrze.

Ja go lubie i wcale nie jestem zafascynowany jego ksywką - gościu wciąż jest najlepszy (najlepszy w scratchowaniu,najlepszy dj/producent , najlepszy mix - ten gościu ma tyle zasłóg, że nie jesteśwstanie to policzyć w ciągu tygodnia). Przypuszczam ,ze jesteś jednym z tych co uważają,ze są besciakami bo słuchają minimala i "schranz'u" i cały czas narzekaja na komerche. Wiek tutaj nie ma znaczenia - tu chodzi o umiejętności, a Max (jak nie pasuje Ci Westbam) dalej jest w tym dobry. BTW: Dr. Motte ma ok 43-44 lata, czyli jeszcze starszy od Maxa, a dalej jest szanowany i ma uznanie. Tobie łatwo pisać "a niech da sobie spokój" , ale spróbuj osiągnąć to co on - chodźbyś sie zesrałto za chiny ludowe nie osiągniesz tego samego co on :) Czyżbyś mu zazdroscił ? Szczerze mówiąc wali mi to, ale odwal się od Maxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej do Polski to same pionki przyjezdzaja. Nie ma zednego slawnego DJa. Szkoda.

Jak mówisz o Mayday'u to nie wiem w jakich klimatach się obracasz (być może same mośki z UK itp.) , ale jak nic Ci nie mówią takie nazwy jak Hell, Chris Liebing to współczuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu wstawki gitarowe niby są złe??? Jak kiedyś pojechałem na koncert Prodigy to cały czas gościu nawalał na gitarze. To była zupełnie inna muza niż na płytach!

Też nic do tego nie mam, ale niestety są fanatycy któzy lubią słuchać 180 krotną sekwencje tego samego loopa, czyli minimala i schranz, ale to już ich gusta (ale niech się od.... innych gatunków muzyki technicznej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pvd nie ma

nie jade

i teraz moge powiedziec

NIE ZNASZ SIE

A ty niby czego słuchasz ? Goowno prawda, ze puszcza kawałki z gitarami :D Tobie coś się pomyliło z Moguai'em. Kiedyś i teraz gra dobrze.

Ja go lubie i wcale nie jestem zafascynowany jego ksywką - gościu wciąż jest najlepszy (najlepszy w scratchowaniu,najlepszy dj/producent , najlepszy mix - ten gościu ma tyle zasłóg, że nie jesteśwstanie to policzyć w ciągu tygodnia). Przypuszczam ,ze jesteś jednym z tych co uważają,ze są besciakami bo słuchają minimala i "schranz'u" i cały czas narzekaja na komerche. Wiek tutaj nie ma znaczenia - tu chodzi o umiejętności, a Max (jak nie pasuje Ci Westbam) dalej jest w tym dobry. BTW: Dr. Motte ma ok 43-44 lata, czyli jeszcze starszy od Maxa, a dalej jest szanowany i ma uznanie. Tobie łatwo pisać "a niech da sobie spokój" , ale spróbuj osiągnąć to co on - chodźbyś sie zesrałto za chiny ludowe nie osiągniesz tego samego co on :) Czyżbyś mu zazdroscił ? Szczerze mówiąc wali mi to, ale odwal się od Maxa.

hehehehe

Nic mi sie z Moquaiem nie pomylilo chodzi Westbama.

Nie bede z toba dyskotowal bo mi sie nie chce w sobote dokoncze tego posta.

Daj tego posta na serwisie muzycznym albo gdzie indziej tylko nie tutaj i zobaczymy jaka bedzie reakcja

Dlatego napisalem ze zawsze bedzie na mayday i tego typu imprezach za to co zrobil dla tej muzyki, ale teraz nie jest juz taki dobry jak kiedys.

Tylko z ktorego roku sa te zaslugi, jakos

nie zazdroszcze mu

btw.

Gdybys k.ur.wa wiedzial wiedzial to juz cos osiagnalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe

Nic mi sie z Moquaiem nie pomylilo chodzi Westbama.

Nie bede z toba dyskotowal bo mi sie nie chce w sobote dokoncze tego posta.

Daj tego posta na serwisie muzycznym albo gdzie indziej tylko nie tutaj i zobaczymy jaka bedzie reakcja

Dlatego napisalem ze zawsze bedzie na mayday i tego typu imprezach za to co zrobil dla tej muzyki, ale teraz nie jest juz taki dobry jak kiedys.

Tylko z ktorego roku sa te zaslugi, jakos

nie zazdroszcze mu

btw.

heh

juz wiele osiagneles. Np teksty typu jaki to ja jestem zaje.bisty znawca muzyki i jakiego to ja mam super siga i ava.

ziew

a co do Westbama. To on zawsze szukal czegos nowego w muzyce. Pamietam jak po wydaniu sunshine wiele osob go mieszalo z blotem. Pozniej okazalo sie ze jest to jeden z najlepszych hymnow lp(jesli nie najlepszy). Dziesiejsza muzyka mi jego nie pasuje ale moze z wiekiem bedzie mi sie coraz bardziej podobala hmm zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie dziwie się, że nie kumacie muzyki Westa, bo w Polsce cholernie mało mówi się o electro (nie mylić z brake'ami ala music instructor).

btw.  

WoW :) Groźnie zabrzmiało :P A można wiedzieć co ?

Aha co do danych zasłog westa - one są prawie cały czas aktualne i jak coś się zmienia to jego spada o 1- 2 oczka , ale nigdy nie schodzi z 1'szej trójki. Aha i pomyliło Ci się z Moguai'em ponieważ tylko w 1 utworze uzył gitarrry :) nie przypominam sobie, żeby np. w Right On, Beatbox Rocker, We will never stop living this way, Bam bam bam itd. urzyto gitary :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi