djcrash Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 link do opisu coolera zastanawiam sie nad jego kupnem albo jakims innym wentylatorem tanim wydajnym i cichym obecnie mam jakiegos shita z 5600rpm i mnie dreczy jego halas co wy polecacie i co sadzicie o tym coolerku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 faktycznie jest dość cichy ale musiałbyś wywalić sensor termiczny - temperatura jest za wysoka. Dopiero przy 50 paru stopniach chodzi na maxa. Ja ustawiłem sobie nonstop na maxa i i tak był cichutki. Natomiast najwiekszą jago wadąjest łożysko, które ma krótką żywotność - po 3 miechach już miało potężny luz. Ale jeżeli szukasz wentyla na miesiac za małe pieniądze to możesz brać. P.S - z tym miesiącem to przesadziłem, ale naprawdę łożycho się szybko wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 hmmm a za cene do 50zl masz cos ciekawego na oku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 :!: djcrash najpierw sprawdz dokladnie co masz - bo za kwote ktora dysponujesz na pewno nie kupisz nic co mialoby rewelacyjny radiator - tylko raczej podobny do Twojego obecnego wiec moze wyjsciem byloby zalozenie wiekszego a wolniejszego wentylatora ... wiec najpierw sprawdz co masz dokladnie i rzuc linkiem badz samym symbolem z nazwa producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 mam cos w tym stylu tylko ze ten jest pod athlona ja mam pod p4 Producent: Cooler Master Głośność: 37 dBA - jak nie wiecej Obroty: 5500rpm Napięcie zasilania: 12 VDC wentylator jest malutki i ma male smigielka wrrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 :?: powiem szczerze ze nie znalazlem coolera dla PIV z takim szybkim wentylkiem - moze Ty poszukaj (tylko sprawdz dokladne obroty i wyglad radiatora) http://www.cooler-master.com/products/products.html (choc moge zgadywac ze masz tego http://www.cooler-master.com/products/cpuc.../di4-6h53b.html bo ma praktycznie najszybszy wentylek - jezeli to ten cooler to mialem z nim do czynienia, wentylator okropny, na szczescie potrzebowalem samego radiatora zeby dac po przerobce na Celerona 366 :P) jezeli Twoj jest inny ale ma duzy radiator to tak jak pisalem moze wyjsciem byloby zmienienie samego wentylatora (jak masz jakis 80mm pod reka) - bo za 50 zl to nic cichego/dobrego nie kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...