bat Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Mam takie pytanko,zapuscilem program ethereal ktory pokazuje ruch wszystkich protokolow. I mam pytanko czy jesli 24% ruchu to ARP to normalne? Bo jakos mi net zwalnia i szukam co moze byc przyczyna. Caly czas leci programik p2p i zajmuje ok polowy pasma download, upload jest zapelniony tez ok 50%. Mam modem kablowy. Drugie pytanko mam troche inne. Moj Norton Internet security gdy jest wlaczony np. emule to jest ok. Ale jesli wylaczy wszystkie p2p to NIS nonstop pokazuje ze jestem skanowany Ultor's Trojanem. Co to moze byc? Jak to wyeliminowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 jesli zeczywiscie 24% ruchu to zapytania ARP czy RARP to to nie jest normalne... co do NIS i eMule.... po wylaczeniu osiolka przez jakis czas jeszcze dalej ludziki dobijaja sie do Ciebie i z tad takie dziwne zachowanie NIS (btw najwiekszy szit jaki jest na winde ... :wink: )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Z tym zapytaniami to chyba nie tak, bo te zapytania sa tez jak odpalale kompa bez p2p, wyglada tak jakby p2p blokowalo te zapytania. A z tymi zapytaniami ARP to da sie cos zrobic? Bo zapytania wygladaja normalnie: "62.21..... gdzie jestes?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...