Skocz do zawartości
Agooshia

Jak to jest z tym piwem w pubach?

Rekomendowane odpowiedzi

Co wyscie mi z tematem zrobiili zule jedne?  :lol: 

A tak poza tym to ja jestem baba i na razie najbardziej mi smakuje Redds oraz drinki (wodka+malibu+bluebols+sprite - pycha :D).... warke sobie sprobuje bo juz od kilku ludzi slyszalam ze dobre... podobno z pepsi calkiem niezle smakuje :) 

Poza tym jesli bylibyscie w Niemczech to sprobujcie Radlera - piwo rowerkowe z niebieska zakretka :D Tym co musza czuc ostry smak goryczki nie polecam ;)

Na wakacjach bylem w Monachium i troche piwa wypilem.

Radlera mozna zrobic samemu (lepszy). Trzeba miec jasne piwo pszeniczne (najlepsze "Franziskaner Bier") i Sprite'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych gatunkow piwa w browarach, to calkowita racja. Dokladnie sa 4 gatunki. Nie chodzi tu o to, czy piwo jest cienczone, czy nie. Po prostu chodzi o ilosc piwa w piwie tak jak cukru w cukrze :-) BTW umie ktos zrobic wlasny cukier z cukru? (ci co ogladali film beda wiedziec o co chodzi ;] ).

Czesc ! Ide spac =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ParanoiK a pamietasz piwko w sfinksie w gdansku? Pilo sie pilo , chodzilo do kibelka i chodzilo i nic. Zadnego efektu :(

Ostatnio sie dowiedzilem ze w bialym jest taka "knajpa" ze ma LITR pivka za 1,75 a sprzedaje po 4,5 za 0,5. Domyslacie sie ze gatunek jest ochydny, a butelkowych przawie nie maja ( jeden rodzaj ktorego akurat nie lubie)

he jak wy pojechalisci edo noclegowni a ja wrocilem do knajpy i kupilem piwko za kase a nie za talon to mialo zupelnie inny smak i napewno wiecej % a nazywalo sie tak samo ... wiec to ze dostalismy rozwodnione piwo slabego gatunku za darmo to ja sie nie dziwe

hmmm przeciez od razu bylo wiadome ze to chszczone piwo... nawet ims paranoik to zauwazyl (w komentach jest nawet podpis pod foto!) ale jakos nei marudzil jak bylo free, zawsze mogliscie ze szpaka ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przyklad i zamowic butelczyne... :>

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powrót do tematu: są knajpy w krakowie w których po wypiciu 6-7 browarków lanych, wychodze z lokalu, wsiadam do MPK, po 30 min jestem w domu i czuje się jak po 3 wypitych przed kompem albo tv.

ktoś o świniarni wspomniał - jak mam godzinkę przerwy między zajęciami to wpadam na 2-3 "piwa" z ekipą (wchodzi jak woda, działa podobnie) :lol:

a co do butelkowanego: Carlsberg. Genialny zapach, odpowiedni smak, no i rewelacyjna butelka.

Jak się szykuje jakaś imprezka to zawsze wpadamy do reala, bierzemy tekturową zieloną skrzynkę plus jedno. (wiecze dlaczego +1?) :wink:

a na szafie mam kolekcje 150 ślicznych zielonych butelek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee :-) na temat zywca doloze moje grosze... jak i lecha... moim zdaniem to sa to browarki raczej dla kobiet po prostu premium to troszke woda sama w sobie, pils to juz co innego i nie o volty chodzi... a swoja droga jeszcze lepsze jest dembowe :-) o to jest browek, super jest tez lubelska perelka, ale na samej gorze tej ukladanki i tak stoi porter, najlepiej łudzki... i wciaz mowie zenie mowie o procetach ;-)

oto skala browarkowa baj mi ;-) ciekawe czy sie choc trosze zgadzamy

Pozdro 8) dawno juz czas spac... minal :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego +1 ? zeby po drodze skonsumowac? :]

to też robimy :wink:

Natomiast chodzi o to, że na tekturowym pudełku nie ma kodu do czytnika. Więc wykładam to +1 na kasę i mówie, że jeszcze 20 w tym zielonym kartonie. Bo jak się to pudełko otworzy, to strasznie niewygodnie się niesie później - traci stabilność i można całość wyszklić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszedzie leja wode :( :?

odnosnie warki - toz to nawet piwo nie jest, kiedys pilem to "piwo" w Kazimierzu n. Wisla - w zyciu Bog mnie tak nie pokaral :P

Tyskie, Debowe - b. dobre 8)

Tatra - troche gorsze

Special - marka ekonomiczna :P

odnosnie "innych roslin" to tylko "czysta voda" zadnych drinkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi