Skocz do zawartości
Krzysiek

plamki na monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to prawda że karta graficzna potrafi wypalic plamki na monitorze? czy tylko jak da się za duże odświeżanie? Koleś tam gdzie zamawiałem r300 twierdzi że spali mi monitor, od razu wciskając jakieś płaskie "coś"

;() za 1300 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie bzdura.

Przeciez juz dzisiaj zjaralbys monitor poniewaz karta graficzna potrafi wyswietlic o wiele wieksze rozdz. z wiekszymi czestotliwosciami odswierzania. Mozna zjarac monitor ale to jest zupelnie inna sprawa i napewno nie bedzie ona spododowana R300 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e pytam się bo ostatnio coś po zmieniałem z odświeżaniem (a nie mam o tym zielonego pojęcia) i... w górnych rogach ekranu mam jakieś zaokrąglone ku górze paski...(jaśniejszy, ciemniejszy, jaśniejszy, ciemniejszy...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e pytam się bo ostatnio coś po zmieniałem z odświeżaniem (a nie mam o tym zielonego pojęcia) i... w górnych rogach ekranu mam jakieś zaokrąglone ku górze paski...(jaśniejszy, ciemniejszy, jaśniejszy, ciemniejszy...)

Pewnie bardzo blisko masz jakies glosniki z dupnym magnesem. Odsun je od monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki mam... ale to satelitki 2 stoją przy monitorze, a pozatym ich magnesy nie mogą dawać takich zniekształceń, jush oddalałem je od monitora i nic... te paski się dziwnie zaokrąglają... normalnie poziome a na górze i dole zaokrąglają się... czy takie coś wogóle może powstać poprzez nie taką częstotliwość? na środku monitora pasków brak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitory posiadaja uklad ograniczajacy prad kineskopu przy przesterowanym sygnale,uniemozliwjajac wypalenie luminoforu na kineskopie.Inna rzecz,ze wszelkie karty graficzne wykonywane sa tak by maksymalny sygnal wyjsciowy byl zgodny ze standardem.W ten oto sposob karta nie moze wypalic luminoforu w kineskopie monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...