Krzysiek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Czy to prawda że karta graficzna potrafi wypalic plamki na monitorze? czy tylko jak da się za duże odświeżanie? Koleś tam gdzie zamawiałem r300 twierdzi że spali mi monitor, od razu wciskając jakieś płaskie "coś" ;() za 1300 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Wedlug mnie bzdura. Przeciez juz dzisiaj zjaralbys monitor poniewaz karta graficzna potrafi wyswietlic o wiele wieksze rozdz. z wiekszymi czestotliwosciami odswierzania. Mozna zjarac monitor ale to jest zupelnie inna sprawa i napewno nie bedzie ona spododowana R300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Czy to prawda że karta graficzna potrafi wypalic plamki na monitorze? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 e pytam się bo ostatnio coś po zmieniałem z odświeżaniem (a nie mam o tym zielonego pojęcia) i... w górnych rogach ekranu mam jakieś zaokrąglone ku górze paski...(jaśniejszy, ciemniejszy, jaśniejszy, ciemniejszy...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 e pytam się bo ostatnio coś po zmieniałem z odświeżaniem (a nie mam o tym zielonego pojęcia) i... w górnych rogach ekranu mam jakieś zaokrąglone ku górze paski...(jaśniejszy, ciemniejszy, jaśniejszy, ciemniejszy...)Pewnie bardzo blisko masz jakies glosniki z dupnym magnesem. Odsun je od monitora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 głośniki mam... ale to satelitki 2 stoją przy monitorze, a pozatym ich magnesy nie mogą dawać takich zniekształceń, jush oddalałem je od monitora i nic... te paski się dziwnie zaokrąglają... normalnie poziome a na górze i dole zaokrąglają się... czy takie coś wogóle może powstać poprzez nie taką częstotliwość? na środku monitora pasków brak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Hmm a moze trzeba go poprostu wyczyscic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 nie no bez przesady taki łoś to jeszcze nie jestem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Monitory posiadaja uklad ograniczajacy prad kineskopu przy przesterowanym sygnale,uniemozliwjajac wypalenie luminoforu na kineskopie.Inna rzecz,ze wszelkie karty graficzne wykonywane sa tak by maksymalny sygnal wyjsciowy byl zgodny ze standardem.W ten oto sposob karta nie moze wypalic luminoforu w kineskopie monitora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 czyli moge śmiało kupować i jak nie dam za dużego odświeżania to będzie wszystko oki, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Pewnie ,ze nic sie nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...