Skocz do zawartości
koliber2

Podkrecac?

Rekomendowane odpowiedzi

ojjj duzo ostatnio na forum o tolerancji ale naprawde .... :evil:

kolego rozejrzyj sie troche ... zalozyles topic na stronie gdzie sa same tematy o kreceniu - tematy te maja w nazwach 2500+ mozna zajrzec i sie przekonac ocb.

jest gdzies nawet topic gdzie koles pyta czy jest gwarancja na to ze kazdy 2500+ kreci sie min. do 3200+

pytasz czy warto krecic ? kto ci ma odpowiedziec na to pytanie ? my czy ty sam ? malo ci 2,5+ to podkrec ...

a maxymalnej wartosci podkrecenia nikt ci nie poda bo KAZDY PROC JEST INNY !!!

BTW mam nadzieje ze ten zestaw ktorym cieszysz sie od wczoraj zakupiels bez karty graficznej i planujesz jeszcze zmiane ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam;) Od wczoraj jestem posiadaczem nastepujacego zestawiku:

Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto?

Te bartony kręcą się wyśmienicie

ustawiasz Voltage na maxa (nie wiem ile płyta ci pozwoli) - ale tak na oko, to 1,9-2,2 V to minimum

a potem mnożnik na 12.5 oraz FSB na 230-250 Minimum - nie żartuję ! te procki się kręcą jak oszalałe

pamięci puśc asynchro - bo mogą nie wytrzymać taktowania

Oczywiście że warto - na zwykłym aluminiowym coolreku będziesz miał Athlona 3700+ - pomyśl co będzie jak założysz miedzianego ? a jeśli masz wstawkę miedzianą w Coolerku to możesz zrobić procka nawet 3800-3900+ !!!! popatrz ile kasy oszczędzasz

wszystkich serdecznie pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 2500+, pł. główna: Asus 7N8X-X, 256 ddr 400 mhz Twinmos, kart. graf: R9200. Mam pytanie: Do ile max mozna podkrecic tego procka i czy Waszym zdaniem warto?

ustawiasz Voltage na maxa (nie wiem ile płyta ci pozwoli) - ale tak na oko, to 1,9-2,2 V to minimum

a potem mnożnik na 12.5 oraz FSB na 230-250 Minimum - nie żartuję ! te procki się kręcą jak oszalałe

Oczywiście że warto - na zwykłym aluminiowym coolreku będziesz miał Athlona 3700+ - pomyśl co będzie jak założysz miedzianego ? a jeśli masz wstawkę miedzianą w Coolerku to możesz zrobić procka nawet 3800-3900+ !!!! popatrz ile kasy oszczędzasz

:?: :D

Ocipka??? :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:?: :D

Ocipka??? :evil: :evil: :evil: :evil:

Jak mu się spali - będzie mniej bezsensownych pytań na forum (mógł chociaż poczytac o kręceniu bartona - ale baran jeden nawet nie zajrzał)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...