ZeroSuper Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 No cóż, jak chcesz kręcić, to i tak musisz zainwestować w dobrą zasiłkę. Tyle że w przypadku Solteka trzeba celować w górną półkę :D Jeżeli chodzi o napięcie VCore u Solteka, to bardzo łatwo można je podnieść do 2V. VMod jest banalnie prosty. Testowałem moje SpecTecki PC2700 na NF7 i FRN2L i nie widziałem różnicy, tzn. 210MHz to dla nich max w dualu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 @vip jakoś tylko ty (chyba) masz takiego rewelacyjnego tego solteka cosik nie widać innych z fsb ponad 235, 240 na tym solteku płytka na pewno jest dobra ja jednak popieram HQ12 - wybiereać płytki po kolorze laminatów:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 i tak ABIT wygrywa bo jest najładniejszy - taki WIŚNIOWY:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 @vip jakoś tylko ty (chyba) masz takiego rewelacyjnego tego solteka cosik nie widać innych z fsb ponad 235, 240 na tym solteku płytka na pewno jest dobra ja jednak popieram HQ12 - wybiereać płytki po kolorze laminatów:) zle szukasz ...Spiderosso ma fsb240,Xor fsb242,Vader fsb235....wiec to nie jest tylko ewenement mojej plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 niestety częściej jest sraczkowaty :) no soltek jest lepszy jak trzeba pochwalić się przed kumplami wartością FSB albo poprostu ktoś ma bzika na tym punkcie. Abit jest wydajniejszy w normalnych zastosowaniach ze względu na dżwięk który znacznie mniej obciąza proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 niestety częściej jest sraczkowaty :) no soltek jest lepszy jak trzeba pochwalić się przed kumplami wartością FSB albo poprostu ktoś ma bzika na tym punkcie. Abit jest wydajniejszy w normalnych zastosowaniach ze względu na dżwięk który znacznie mniej obciąza proca. no jasne wygodnie jest tak powiedziec.....co do tego dzwieku to roznice sa na tyle marginalne ze chyba tylko maniacy ktorzy licza kazdy fps na to potrza,sorry ale dla mnie to nie argument za abit'em Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 A do tego mówimy o NF7 bez S :!: A co do koloru laminatu to jestem za GOLD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 nie no zwracam honor bo to sie naprawde należy szczególnie vip'owi ale ten topic i wogóle rozmowy na temat tych płyt toczą się bezustannie i to co można z tego wszystkiego wywnioskować to to że wielka trójca najwydajniejszych i najlepszych do podkręcania to ABIT, EPOX, SOLTEK EPOX, SOLTEK, ABIT SOLTEK, ABIT, EPOX żeby nie było ze jakąś płytę rywalizuje bo z forum nie kce wylecieć :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)))::))::):):))):):)):):):))::)): respect, peace i pozdro panowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Szkoda że na rynku nie ma jednej idealnej płyty która zastąpiła by wszystkie prawie idealne :) Ale na coś się trzeba zdecydować. Pewnie wezmę tego Abita tylko nie wiem co z tymi mnożnikami czy to jest poważna wada że brakuje paru. Może akurat ich nie będę potrzebował. Jeśli kupię płytę niedługo to abit chyba że jakieś relacje z extra o/c na 8rda+ rev. 2.1 do tego czasu się ukażą :D To wtedy znów ...vs... he. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 niestety częściej jest sraczkowaty :) no soltek jest lepszy jak trzeba pochwalić się przed kumplami wartością FSB albo poprostu ktoś ma bzika na tym punkcie. Abit jest wydajniejszy w normalnych zastosowaniach ze względu na dżwięk który znacznie mniej obciąza proca. no jasne wygodnie jest tak powiedziec.....co do tego dzwieku to roznice sa na tyle marginalne ze chyba tylko maniacy ktorzy licza kazdy fps na to potrza,sorry ale dla mnie to nie argument za abit'em To mam proste zadanie wez taki np. UT2003 pusc z dzwiekeim i bez Zobacz roznice Jesli to jest 5% do soundstroma to oznacza ze mialbys np z 200FSB-> 210 Ale niestety wzrost FSB daje okolo 25%(inaczej predkosc P4 wzrosla by 2 razy miedzy konfigiem single a dual, a kazdy wie ze tak nie jest dostal kopa ale nie az tak wielkiego) lacznej mocy czyli 200_>204 do 206 Spora roznica nie mowiac o jakosci dzwieku i efektach Wiadomo coo innego jak wysokie FSB i audigy 2 Choc slyszalem glosy ze SS na potical jest lepszy od Audigy 2 ale na analogu o wile gorszy dzwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...