Skocz do zawartości
RaF

Co sadzicie o Olympus C720 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie posiadam Kodaka CX4200 ale jest troche ubogi (taka glupawka) i chce go wymienic na cos ambitniejszego mysle o Olympus C720 co o nim sadzicie ??

a jak macie inne propozycje cyfrowki tak do 1600 z zoomem optycznym >3x to dajcie namiary na te aparaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ten sam dylemat, ale u mnie w MediaMarkt byla obinzka C-740 za 1999zl. I juz sie nie zastanawialem :D Zoom optyczny x10 to jest bajer 8). Imho warto dolozyc wiecej kasy! Fuji dla mnie zbyt duze ma gabaryty -> wyskoczyc z takim i robic zdjecia, troche strach ;)

Zycze udanego wyboru cyfrowki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj ze z zoomem 10x nie zrobisz wlasciwie ostrego zdjecia na maksymalnej ogniskowej, czym wieksza ogniskowa tym ciemniejszy obiektyw i dluzszego czasu potrzebuje zeby doswietlic zdjecie. Tak wiec te 10x czy 8x to raczej taki bajerek tylko.

Nic Ci teraz nie polece, ale jak chcesz sie cos o dowiedziec to szukaj na tej grupie:

http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&i...ec.foto.cyfrowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa..najpierw poczytajcie sobie o dzialaniu obiektywu i wadach duzych zoomow, a pozniej sie napalajcie na zoomy x10 :/

bez obrazy ale widze ze tylko "poczytales" i nie sprawdziles sam na wlasnej skorze. Jak tylko odebralem c-740 od razu wyprobowalem zoom, bez zblizenia i z 10x w rozdzielczosci HQ 2048x1536, a pierwszy raz robilem zdjecie cyfrakiem! i o dziwo reka mi nie drgnela i wyszlo zaje.. ostre zdjecie z zoomem x10. -> mowa jest tu oczywiscie o zastosowaniach amatorskich, a nie ze wezmiesz jeszcze to zdjecie do photoshopa powiekszysz o 1000% i zobaczysz szumy. Tak zawsze bedzie! Ale jak dla mnie ten Olympus [mowa c-740] jest wypasiony. [za smieszna cene]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Bruce przyznaje racje z ta wada :D 128MB xD kosztowalo mnie 300zl :/ no ale wiecej juz nie bede chyba musial kupowac bo na tej karcie zmiescilo mi sie ok 180 zdjec najwyzszej jakosci ;).

A wracajac do tego zoomu to for example: http://g-team.ath.cx/volteq/zoom.html 8) [uwaga ponad 1MB :P]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi