Skocz do zawartości
SzymonTER

Miedziane radiatorki na pamieci

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w fajnym sklepie komputerowym gdzie nastawiają się na modding kompów, podkręcanie i takie tam bajerki. Pomyślałem że może zapytam się o radiatorki na pamięci do mojego radka bo się przymieżałem do zamontowania czegoś takiego. Osłupiałem jak koleś zapodał mi super radiatorek. Normalnie o takim chłodzeniu na karcie śniłem (miedziany radiatorek przylepiany taśmą termoprzewodzącą i u góry miał kilka listków miedzianych postawionych na sztorc). Zdziwiła mnie jedynie jego cena, bagatela 20zł za sztuke czyli gdybym chciał zrobić sobie takie chłodzenie wyniosło by mnie to jakieś 160zł!!! Nie dzięki Co mi doradzacie? Samemu zrobić radiatorki -pociąć z czegoś czy co? Dużo mni to da (możliwości mocniejszego OC)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie zalezy ci na ładnym wyglądzie to możesz samemu zrobić

Weż stary (najeljej miedzjanyale może tez być aluminiowy) radjator i go potnij musisz tylko zakupić klej termoprzewodzący. Wydajnosć bedzie zależała od tego z czego zrobisz te radjatorki i jak duże bedą no i jeszcze od zastosowanego kleju. Ale cię dużo taniej wyjdzie i może bedzie lepiej chłodziło

Pozatym mam pytanie czy takie Radiatorki można przykleić na zwykły stlikon (taki przezroczysty) i jak potem z odklejeniem tyvh radjatorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Co mi doradzacie? Samemu zrobić radiatorki -pociąć z czegoś czy co? Dużo mni to da (możliwości mocniejszego OC)?

IMO najlepiej - tanio i skutecznie :)

a zerknij kolego tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17566 zwlaszcza na fotki ktore zapodal amoniak 8) i nie umywaja sie zadne Revolteki :P i inne male miedziane gowienka

a caly nowy cooler pod PIV (z niego radiatory bylyby najlepsze) mozna dorwac za troszke powyzej 20zl np CoolerMaster DI4-7H53D (DI4-7H53D-0L) lub Titan W3TB/W4TB, tniesz w poprzek na 4 (akurat wyjda 20mm bo radator ma okolo 80mm) i masz zarombiste radiatory na pamieci za okolo 25zl i zostaje jeszcze wentylatorek do zagospodarowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi