raki Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Problemów z moim kompem ciąg dalszy.... Kiedy już wszystko działa... mam problem z dyskiem, tak jakby był sporo wolniejszy niż kiedys... Miałem wciśnięty jeden pin i wogóle go nie wykrywało, wzięłem pincete i go wyciągnełem, niby jest wszysko ok, ale tak jak już wspomniałem SPORO wolniej chodzi... Kiedys w PCmarku 2002 miałem wynik ~760 a teraz... 91!!! O co chodzi, da sie to jakoś zrobić? Czy skazany jestem na kolejny zkup :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 a sa jakies fizyczne objawy (chodzi glosniej, świszczy, pierdzi ??) moze partycje sie sypią, spróbuj pozakładać jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Nie ma żadnych fizycznych objaw... Parycje były zakładane wczoraj w partition magic!!! Obydwie są na NTFS, system Win XP Pro SP1! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 przedewszystki ni uzywaj partition magic; zciagnijz sieci progrma seagaeta i nim podziel dysk; i o co chodzi z tymi zworkami (bo chyba o nie ci chodzi??); podlac twardziela na primary master; secoundary master zosaw wolne; inne napedy podlacz na 2 kanal; zworke ustaw na cable select, albo na master; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 przedewszystki ni uzywaj partition magic; zciagnijz sieci progrma seagaeta i nim podziel dysk; i o co chodzi z tymi zworkami (bo chyba o nie ci chodzi??); podlac twardziela na primary master; secoundary master zosaw wolne; inne napedy podlacz na 2 kanal; zworke ustaw na cable select, albo na master;Nie zworke... tylko pin! Czyli jeden z tych drucików który wchodzi we wtyczke od taśmy... Partition Magic zły?? A jak sie nazywa ten progs do dzielenia dysku od seagate?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Znacie jeszcze jakieś benchmarki do HDD oprócz PCMarka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 a sa jakies fizyczne objawy (chodzi glosniej, świszczy, pierdzi ??) moze partycje sie sypią, spróbuj pozakładać jeszcze raz Faktycznie teraz zauważyłem, że troszke świszczy... (wczesniej tego nie było). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 a ten pin to odgiales sporotem czy po prostu usunales?? zazyj w men uzadzen windy i ustaw dma a partycje to niezawodnie starym fdiskiem ;-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Nie moge ustawić DMA ... tylko PIO :-( A pin sie wcisnął do połowy i go pinceta wyciagnalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 No to masz juz odpowiedz , urypany pin , u mnie tez tak bylo , jak przez przypadek zgialem pin , wykrywak go , ale tylko pio 2 :lol: , odgialem pin , i w tasme , tam gdzie mial byc ten pin dalem kawalek igly , dysk dziala do tej pory , tylko nie jest juz mobilny :cry: no chyba ze z cala tasma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 jak masz dysk nie na gwarancji to odkrec blache od elektroniki tylko delikatnie i przylutuj nowy pin, mozesz sprawdzic jeszcze na innej tasmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Znacie jeszcze jakieś benchmarki do HDD oprócz PCMarka??HDTach - http://www.simplisoftware.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 jak masz dysk nie na gwarancji to odkrec blache od elektroniki tylko delikatnie i przylutuj nowy pin, mozesz sprawdzic jeszcze na innej tasmieNa innej taśmie jest to samo... a czemu nowy?? jak tamten bedzie luźny to go poprostu dolutuje... gware mam ale nie w Polsce... więc nie mam heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Ja już mam dosyć... byłem u qmpla i faktycznie jeden pin był odlutowany... Przylutowaliśmy i u niego normalnie wykryło DMA ... a u mnie Tylko PIO!!! <span style="color:red;">[ciach!]</span>a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Podłączyłem taśmę pod IDE 2 i wykryma DMA!!! Teraz to wszystko smiga... Tylko czemu na IDE 1 w dysku wykrywał Tylko PIO a w wypalarce DMA?? Może ktoś wie o co w tym chodzi?? CZyżby IDE 1 był walnięty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...